Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Zajímavosti

Chtěli jsme navázat na tradici, tak vznikl Zelený Baštýř, říká sládek Petr

přidáno: 25. 03. 2021

Penzion Nový Rybník u Obořiště připravuje na Zelený čtvrtek a Velký pátek parádní oslavu konce masopustu. Jako vždy tady bude Velikonocům vévodit Zelený Baštýř

Velikonoce na Penzionu Nový Rybník ve znamení Zeleného Baštýře a grilování

Už příští týden 1. a 2. dubna zahájíme velikonoční svátky. Na Zelený čtvrtek a Velký pátek se chystají v areálu Penzionu Nový Rybník. Otevřené tady bude výdejní okénko, kterému bude jasně vévodit vyhlášené zelené pivo Baštýř a fungovat bude také venkovní grill-bar, kde se podle slov ředitele penzionu bude připravovat čerstvé jídlo s sebou.

Personál Penzionu a Pivovaru Nový Rybník ovšem doporučuje si lahodný zelený mok raději zarezervovat. Objednávky je možné vyřizovat na telefonním čísle +420 724 858 626 nebo přímo u zdejšího sládka na telefonu +420 601 392 651! PET lahve s obsahem 1 litr budou na místě v prodeji za 91 Kč. Sudové pivo je pouze na objednávku.

A co říká k Velikonocům ředitel Penzionu a Pivovaru Nový Rybník?

„Pro náš penzion jsou již historicky Velikonoce novým startem. Právě Velikonocemi a prodejem zeleného piva začínáme vždy novou letní sezónu. Tento rok očekáváme velikonoční svátky s ještě větším nadšením než obvykle. Dokonce i v minulém roce, kdy musel být penzion v tuto dobu zavřený, jsme naše zelené pivo prodali. Zájem zákazníků byl obrovský a za to jim ještě jednou děkujeme. Pro letošní rok jsme si připravili prodej zeleného piva přímo v našem areálu, kde bude navíc otevřen venkovní grill-bar. Připravovat budeme čerstvé pokrmy přímo před našimi hosty. Vznikla také nová speciální pivní etiketa – Zelený speciál, takže Baštýř je na tuto tradici oblečen do nového zeleného kabátu,“ říká Ing. Lukáš Kordule.

Jak vznikl nápad na výrobu Zeleného Baštýře popisuje sládek Petr Králíček: „Chtěli jsme navázat na tradici zeleného piva spojeného s Velikonocemi. Tak vzniklo v roce 2014 první vaření tohoto piva u nás v pivovaru Baštýř. Od té doby je každý rok ze strany zákazníků o Zeleného Baštýře velký zájem. Tradičně prodáváme vždy na Zelený čtvrtek, a dokonce se nám ještě stává, že nám zákazníci volají i v neděli, zda máme ještě zelené pivo. To už, ale bývá beznadějně vyprodané.“

Recept svého piva si každý sládek pečlivě chrání: „Recept na vaření zeleného piva si každý sládek chrání a stejně tak tomu je i v mém případě. Jsem především rád, že lidé mají o tento výrobek zájem a že jim chutná. Vždy musíme mít připravené dostatečné množství. I když jsme byli v minulém roce na Velikonoce z důvodu koronaviru zavřeni, tak jsme pivo měli přichystané a veškeré se prodalo – zájem byl opravdu obrovský. Za to našim zákazníkům děkujeme,“ dodává sládek Petr Králíček z Penzionu a Pivovaru Nový Rybník.

Zeleného Baštýře budete moci letos nově zakoupit také v Řeznictví Bedřich na Dobříši, v Pekárně Křepenice nebo v příbramském velkoobchodu Koruna.

autor článku: redakce DA