Dnes je středa 20. červen, svátek má Květa,
je Světový den uprchlíků.

Zajímavosti
Menubox
Restbox

Příbram Food Festival už tuto neděli! Přinášíme obecné informace k akci

přidáno: 01. 06. 2018

Jedna z největších akcí v Příbrami se blíží. V neděli od 10 do 18 hodin se na Dvořákově nábřeží uskuteční již druhý ročník Příbram Food Festivalu, kde se představí třináct regionálních restaurací a další místní prodejci.

V deset hodin se otevřou vchody na Dvořákovo nábřeží, kde se už bude z restaurací linout vůně čerstvě připravovaných pokrmů. Každá restaurace si sestavuje své soutěžní menu, které se nejčastěji skládá z předkrmu, hlavního jídla a dezertu. Návštěvníci budou na základě vstupenky hlasovat o nejlepší restauraci.

Připraven bude i doprovodný program

Mimo dobrého jídla se návštěvníci mohou těšit i na doprovodný program. Ve 13:00 hod. vystoupí na pódiu Petr Kotvald za doprovodu tanečnic. Zajímavá bude i ukázka vykrajování z ovoce a zeleniny, která se uskuteční ještě před obědem a poté po vystoupení Petra Kotvalda. Připravena je pro pány také soutěž v pití piva. Na své si přijdou i děti. Užít si mohou živé poníky od Equitany, skautské disciplíny, od 10:00 do 13:00 hod. malování na obličej, trampolínu, nebo čokoládovou fontánu. K létu patří samozřejmě i zmrzlina, která ani v neděli nebude chybět.

Vstupenky v prodeji předem i na místě

Vstupenka stojí 50 Kč a můžete ji zakoupit jak na místě, tak i v předprodeji. Pokud již máte předem vstupenku, můžete předběhnout frontu a hosteska Vás odbaví přednostně. Vstupenku můžete až do soboty večer pořídit v Pizzařství Příbram, na recepci hotelu Belvedere, v Taste Coffee na náměstí 17. listopadu, v kavárně Upekla, ve Statku Svaté Pole, nebo v Coffee Now v Dobříši.

Jídlo se bude prodávat za tzv. GROŠE

U vstupu dostane každý návštěvník set dřevěných příborů, které budou sloužit k pokrmům. Ihned po vchodu si také můžete vyměnit peníze za GROŠE, kterými se na Food Festivalu platí. Jeden GROŠ je v přepočtu 30 Kč.

Předpověď počasí ukazuje sluníčko bez deště, tak co jiného v neděli dělat, než vyrazit ochutnat speciality od regionálních restaurací.

autor článku: Jitka Doubravová