Dnes je úterý 21. listopad, svátek má Albert,
je Světový den televize.

zajímavosti

Do bříška: Restaurace Na Růžku nově s usměvavou obsluhou a tankovým pivem

přidáno: 10. 03. 2017

Kdo z Dobříšáků by neznal restauraci Na Růžku. Místo, kam chodívali za dobrým jídlem, pivem i zábavou už naše babičky a dědečkové. Víte, že dnes má tahle hospoda nového majitele, moderní interiér a stala se z ní velmi příjemná restaurace, kterou stojí za to navštívit?

Proč změnila restaurace Na Růžku svého majitele?

Bývalý majitel se rozhodl odejít do zaslouženého důchodu. Svou nezanedbatelnou roli zde sehrálo rovněž zavedení a zátěž spojená s EET.

Kdo je novým majitelem?

Dobříšskou restauraci, která dostala zcela nový „kabát“, dnes provozuje zkušený a sympatický pan Miroslav Hušek. Majitel příbramské, stylové restaurace Na Vršíčku, která pochází už z roku 1839 a je na Březových horách, přináší Na Růžek nejen nový interiér, ale také výborné pivo a poctivou českou kuchyni.

Co vše se Na Růžku změnilo?

„Doufám, že se hostům bude líbit hlavně nový interiér, který jsme se snažili provzdušnit, více otevřít a moderně vybavit. Já osobně pak kladu velký důraz na příjemnou, vstřícnou a usměvavou obsluhu, která je společně s kuchyní základem dobré hospody. Pochutnat na pivu či dobrém jídlu si naši hosté mohou v nekuřáckém prostředí,“ zve s úsměvem pan Hušek do restaurace Na Růžku.

Novinkou a dominantou restaurace je TANKOVÉ PIVO z Krušovic

Čeští pivaři dobře vědí, že tankové pivo je jedno z nejkvalitnějších. Na Růžku jsou pivní tanky vystaveny přímo na place. Při troše štěstí můžete jako host vidět plnění tanků přímo v hospodě. Technologie Orion, kterou mají Na Růžku, využívá 250 a 500 litrové speciální vaky, do kterých se pivo plní. Jedná se o nejšetrnější metodu bez přístupu vzduchu, která zajišťuje dokonale čisté pivo.

Pochutnat si můžete konkrétně na pivu Mušketýr 11˚, světlé 10˚, černém pivu, řezaném pivu a specialitou v nabídce je nefiltrovaný Mušketýr, který vám podle majitele příjemně zrychlí krok. Samozřejmě nechybí točené nealkoholické pivo Zlatopramen a další nealkoholické nápoje.

 A jak je to Na Růžku s kuchyní?

„Naše kuchyně se zaměřuje na českou a hlavně poctivou klasiku. Přijít na jídlo k nám můžete po celý den, sedm dní v týdnu. V denním menu, které nabízíme od 10:00 do 14:00 hod., samozřejmě nechybí polévky, hotovky, oblíbená klasika a sem tam i nějaké to jídlo na zpestření v podobě sladké zemlbáby nebo ovocných knedlíků. Obědová jídla se pohybují cenově okolo 90 Kč a ve stálém jídelním lístku pak nabízíme dalších asi 70 minutkových jídel cenově dostupných normálně pracujícím lidem,“ láká nás na dobré jídlo pan majitel.

Každý den v jídelním lístku hosté naleznou krušovický hovězí guláš, řízek nebo smažený sýr, domácí knedlíky (dovážené z rodinné výrobny v Sedlčanech), vynikající gulášovou polévku a další poctivá česká jídla.

Máte nějakou specialitu, na kterou byste nás pozval?

„Lidé si u nás chválí steaky a velmi dobře umíme připravit i tatarák, který děláme právě ze steakového masa. Specialitou naší kuchyně, kterou bych zejména doporučil, je pak Havířská šlamastyka – domácí bramboráčky z nahrubo strouhaných brambor, pikantní vepřová směs se zeleninou, která je zasypaná sýrem a je jí plný talíř. No a samozřejmě k dobrému jídlu, dobré tankové pivo,“ směje se pan Hušek.

Je možnost v restauraci uspořádat soukromou akci?

„Určitě ano. I když máme nově otevřeno teprve pár týdnů, už za sebou máme asi 3 velké akce. Vždy je vše o domluvě, ale není pro nás problém zajistit občerstvení formou servírovaného jídla ani větších obložených mís a nápojů,“ říká nový provozní restaurace Na Růžku.

Kapacita hospody je okolo 50 míst k sezení, které bohatě postačí pro oslavu narozenin, firemní akce nebo jiné události.

U restaurace nechybí zahrádka

Výhodou restaurace je příjemné venkovní posezení, které samozřejmě zůstává zachováno i nadále.

„Pokud by se nám povedlo zajistit personál, určitě budeme při pěkném počasí obsluhovat hosty i na zahrádce. Pravdou je, že jedna šikovná holčina či kluk, by se nám do party ještě hodili. Pomoc potřebujeme hlavně přes obědy, v pátek a přes víkendy,“ nabízí pravidelnou brigádu pan Hušek.

Plánujete pro své hosty nějaké akce?

„Letos už to bohužel nestihnu, ale od příštího roku se určitě hosté mohou těšit na akci spojenou s tzv. zeleným pivem, které se točí na Zelený čtvrtek. Pokud by se mi vše povedlo a byl by zájem, chtěl bych k tomuto dni uspořádat i takovou menší slavnost s hudbou a občerstvením,“ prozrazuje své plány nový majitel.

V novém interiéru pak nechybí velká plazmová obrazovka, která určitě přiláká sportovní fanoušky. Protože co si budeme povídat, v hospodě, spolu a u dobrého piva se fandí nejlíp.

Hospodu Na Růžku určitě stojí za to navštívit. Krásné prostředí, usměvavá obsluha, výborné jídlo. Na dobrý oběd si sem můžete zajít od pondělí do neděle a příjemnou večeři zde určitě strávíte i s rodinou. Dětský koutek tu sice není, ale dětskou stoličku a poloviční porce pro děti v restauraci rozhodně nechybí.

Kde restauraci Na Růžku naleznete

Restaurace se nachází v těsné blízkosti centra, nedaleko Mírového náměstí v Dobříši.

  • Adresa: Lidická 95, Dobříš

Otevírací doba

  • pondělí – čtvrtek 10:00 – 22:00 hod.
  • pátek   10:00 – 24:00 hod. Když jsou zákazníci, tak s nimi zůstávají i déle.
  • sobota 11:00 – 24:00 hod. Když jsou zákazníci, tak s nimi zůstávají i déle.
  • neděle 11:00 – 22:00 hod.

Další kontakt a aktuální jídelní lístek naleznete na facebookovém profilu restaurace Na Růžku Dobříš nebo na portálu Kam dnes na oběd – Restaurace Na Růžku Dobříš.

autor článku: Denisa Havlíčková