Dnes je čtvrtek 18. duben, svátek má Valerie,
je Mezinárodní den památek a sídel.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

O víkendu to na tenisových kurtech opravdu žilo

přidáno: 16. 09. 2015

V pátek 11. 9. 2015 začal v dobříšském tenisovém hnízdě největší turnaj sezóny připravovaný několik týdnů - turnaj mladších žákyň kategorie A. V pátek proběhla kvalifikace a až v sobotu hlavní soutěž. Téměř 80 hráček z celé republiky se sjelo, aby si zde zahrálo poslední turnaj sezóny. Hráčky při prezentaci obdržely vlastní akreditaci jako na světových turnajích a malý dárek. Díky dobrému počasí turnaj proběhl bez obtíží.

Do čtvrtfinále dvouhry se probojovalo všech osm nejlepších hráček. Semifinále se odehrálo v pondělí a zde 1. nasazená Liliana Gajdošová podlehla 3. nasazené hráčce Karolíně Nováčkové až ve třetím setu 3:6, 6:2, 5:7. Do druhého semifinále se probojovala Denise Hrdinková a zde její soupeřkou byla Nelly Kněžková. Nelly zvítězila po setech 6:4, 7:5 a postoupila do finále.

Úterní ráno čekalo jen na finále. Pro hráčky bylo na lavičkách u kurtu připraveno občerstvení, voda a malý dárek jako štěstíčko pro výhru. Po celou dobu finále sbíraly hráčkám míčky malé dobříšské sběračky. O vítězi musel rozhodnout až třetí set, ve kterém dominovala Karolína Nováčková. Po setech 6:3, 3:6, 6:2 vystoupila na nejvyšší stupínek.

V semifinále čtyřhry po velkém boji porazila dvojice Agáta Černá a Patricie Kubíková 1. nasazený pár - Lilianu Gajdošovou a Annu Panchartek 7:6, 7:5, a posunuly se tak do finále. Zde bojovaly proti druhému nasazenému páru - Natálie Jindrová a Adéla Moravcová a po výsledku 6:3, 6:2 zvedaly cenu pro vítěze.

Pro vítěze i finalistky byly připraveny krásné ceny, které zajistil hlavní partner turnaje ENERGON Dobříš. Dívkám přišli předat ceny starosta města Dobříše Mgr. Stanislav Vacek a obchodní ředitel společnosti ENERGON Dobříš s. r. o. Radek Vystyd. Po vyhlášení proběhla ještě tisková konference, kterou vedli ředitelé turnaje Martin a Petr Beranovi. Hráčkám byly pokládány otázky, např: jak se jim na Dobříši líbilo, jak hodnotí tento turnaj, jaké jsou jejich další cíle. Všechny odpověděly, že se svými výsledky na Dobříši jsou spokojené, že míří ještě výše a že turnaj na Dobříši byl nejlepším turnajem za celou sezónu, který navštívily.

Za TenisCentrum Dobříš bych chtěla poděkovat všem, kteří nám jakoukoli pomocí umožnili uspořádat tento turnaj a doufáme, že i příští rok budeme mít tu možnost podobný turnaj uspořádat.

autor článku: Eliška Beranová