Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Martin Beran za TenisCentrum Dobříš: Jaký byl tenisový rok 2021?

přidáno: 21. 12. 2021

Sportovní kluby neměly letošní rok vůbec snadný. Vládní opatření zaváděná v důsledku pandemie covid-19 se neustále měnila a zvláště začátekem roku bylo velmi nejisté, za jakých podmínek a zda vůbec budou lidé opět moci sportovat. V TenisCentru Dobříš však i tento náročný rok zvládli nakonec velmi dobře. Jaký byl a co vše přinesl shrnuje za celý tenisový klub z Dobříše Martin Beran.

Ještě v polovině dubna jsme neměli jistotu, kdy bude možnost začít sportovat. I přesto jsme začali připravovat dvorce i areál pro letošní sezónu. Začátkem května jsme se s různými opatřeními konečně zase mohli potkávat v tenisovém klubu a děti se opět mohly vrátit k tréninkům. Postupně se vše začalo vracet do normálu a odstartovaly i očekávané soutěže družstev a turnaje jednotlivců. Pro naše týmy byla sezóna velmi úspěšná. Nejlepších výsledků dosáhlo družstvo dorostu, které se až po těsné prohře umístilo na 2. místě ve Středočeském kraji, a jen velice málo chybělo k postupu na mistrovství České republiky. Velký úspěch slavil tým dospělých, který po 10 letech postoupil do nejvyšší středočeské soutěže.

O prázdninách jsme pořádali již každoroční tenisové tábory pro děti. Velkým svátkem v našem klubu bylo uspořádání mistrovství České republiky starších žákyň, které jsme pořádali již po třetí. Dobré výsledky předváděli naši hráči během letních tenisových turnajů jednotlivců po celé republice. Nejlepší výsledky a výkony předvedl především Tomáš Krejčí, který se dokázal stál dvojnásobným mistrem České republiky mladších žáků a v konečném hodnocení celého roku skončil na 1. místě v celostátním žebříčku pro rok 2021. Další hráčkou, která byla vidět, je babytenistka Daniela Michálková – na MČR babytenisu se umístila na 9. místě. Max Trojan, Filip Šantora, Dominik Romba, David Suchý, Max Skřivánek, Sofie Audy jsou další hráči, kteří celé léto přiváželi medaile z turnajů. Všem patří veliká gratulace a poděkování za skvělou reprezentaci klubu.

V současné době probíhají tréninky a příprava hráčů na další tenisovou sezónu. To všechno by se neobešlo bez partnerů našeho klubu, především generálního partnera firmy Energon Dobříš. Všem patří obrovské poděkování za spolupráci.

A jelikož se nám nezadržitelně blíží Vánoce a konec roku 2021, chtěl bych vám popřát klidné prožití vánočních svátků a do nového roku 2022 jen to nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spousty vyhraných tenisových i životních zápasů.

autor článku: Za TenisCentrum Dobříš Martin Beran