Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšský tenis má poprvé v historii mistra České republiky

přidáno: 06. 03. 2015

Město Dobříš se může pyšnit několika známými osobnostmi z oblasti sportu. Posledním velkým úspěchem je získání titulu MISTR České republiky v tenisové čtyřhře starších žáků, který vybojoval druhý víkend v únoru v Prostějově Jakub Beran.

Halové mistrovství v kategorii starší žáci Jakub ve dvouhře o postup do semifinále sice prohrál, ale ve čtyřhře exceloval a se svým deblovým partnerem a kamarádem Jirkou Lehečkou (TK Agrofert Prostějov) společně vyhráli 1. místo.

Jakub Beran exceluje i dále a svou šňůru vítězství nepřerušuje. Spolu s deblovým kamarádem Jirkou Lehečkou opět vyhráli turnaj v kategorii A konaný v Jihlavě. Kluci zatím v této sezóně vystoupali na 1. místo na všech turnajích kategorie A. Ve dvouhře Jakub obsadil 3.místo.

Zeptali jsme se proto Jakuba na několik otázek, týkající se jeho sportovní kariéry i osobního života. Nyní si můžete přečíst exkluzivní rozhovor, který byl pořízen pouze pro Dobříšsko aktuálně.

Jakube, jak sis užíval tento obrovský úspěch a došlo ti hned, co jsi dokázal nebo až s odstupem času vnímáš výhru více?

Bylo to nádherný! Malou chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomil, co jsme se svým spoluhráčem dokázali. Celé Mistrovství pro mě bylo obrovským zážitkem a vzpomínkou na celý život.

Jak moc ovlivňuje sportovní život na takovéto úrovni (denní trénování) osobní život mladého kluka?

Velmi, každodenní tréninky mi neumožňují trávit čas s kamarády, ale na holky(u), se snažím, najít čas vždycky.

Máš čas i na jiné koníčky, kromě tenisu?

Na jiné koníčky mnoho času nemám, jelikož jezdím na tréninky do Prahy. Jediné na co si vždy musím najít čas, je škola.

Komu bys poděkoval za tvé dosavadní tenisové výsledky? Jelikož je samozřejmé, že za tebou stojí tým lidí, rodina i kamarádi.

Největší poděkování patří určitě mé rodině, především tátovi, který mě tenis naučil a do 13 let mě trénoval. Dále staršímu bratrovi Matějovi, který mi dlouhou dobu dělal sparingpartnera a trenérům na TK Sparta Praha, kde momentálně působím. Také musím poděkovat dědovi a babičce, kteří mě na tréninky vozí, paní učitelce, spolužákům, kamarádům a v podstatě všem, kteří mi fandí. V neposlední řadě děkuji všem sponzorům, bez kterých bych v dnešní době jen těžko mohl zápasů účastnit.

Jakube, jaký je tvůj další cíl v tenise?

Dalším cílem je výhra na letním Mistrovství. Dále bych se chtěl zúčastnit turnajů v zahraničí a prosadit se v evropském žebříčku.

 

Kuba je úžasný kluk, který si šel odmalička za svým cílem, a tenis se stal bezesporu jeho životem. Celá jeho rodina tenisem doslova žije a není tajemstvím, že právě jeho táta Petr a strejda Martin provozují Tenis Centrum Dobříš, kde se snaží vychovávat i další úspěšné tenisty a tenistky. 

Za naší redakci přejeme hlavně Jakubovi, ale právě i Tenis Centru Dobříš další takové úspěchy, talentované děti a silné sponzory. 

 

Jakub Beran

S tenisem začínal ve 4 letech a do 11 let působil v klubu na Dobříši. V loňské, roce se jako hráč TK Agrofert Prostějova stal mistrem ČR družstev v kategorii mladší žáci. Poslední 3 roky se pohybuje do 7 místa ve svém ročníku na celostátním žebříčku jednotlivců.
Nyní je Jakub hráčem TK Sparta Praha a v letošním roce se mu zatím velice daří, především ve čtyřhře, kde se svým deblovým partnerem nepoznali hořkost porážky. Zvítězil na turnajích v katagorii A (účast nejlepších hráčů ČR), na Neridé v Jihlavě, na mezinárodním turnaji v Milovicích a posledním úspěchem bylo právě vítězství na MČR v Prostějově.

autor článku: Redakce DA