Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Jak dopadla letošní sezóna dobříšského tenisu?

přidáno: 18. 07. 2015

Tenisová sezóna družstev je u konce. Hráči i fanoušci dobříšského tenisu se proto sešli v neděli 28. června 2015, aby své dosavadní úspěchy zhodnotili. Slavnostní zakončení sezóny se konalo na kurtech Tenis centra Dobříš.

Do tenisového hnízda V Lipkách se slétla všechna družstva, aby oslavila své úspěchy a užila si příjemné odpoledne. Proběhlo vyhlášení nejlepších družstev, poděkování všem hráčům, kapitánům družstev, rodičům a všem, kteří se celou sezónu podíleli na skvělých výsledcích.

A jak to podle počtu ocenění vypadá, byla to po dlouhé době opravdu vydařená sezóna. Dobříšský tenis reprezentovalo hned třináct družstev v několika soutěžích. Zde Vám přinášíme jednotlivé úspěchy družstev:

Dospělí A hráli letos I. třídu Stř. kraje a bohužel z ní sestoupili, naopak tým dospělých B dokázali ovládnout II. třídu a tím dokázali do I. třídy postoupit. Dospělí C udrželi III. třídu. V příští sezóně si týmy zahrají stejné soutěže jako letos.

Tým dorostu A se v prestižní soutěži Středočeská liga umístil na krásném 2. místě.

Družstvo dorostu B skončilo na 3. místě a dorost C na 5. místě v II. třídě.

Babytenis letos zastupovaly dva týmy.  Oba týmy hrály ve stejné skupině a nakonec tým A se umístil na 3. místě a tým B na 7. místě v soutěži.

Družstva starších i mladších žáků postoupila do I. třídy.

Tým dospělých B také postoupil do I. třídy.

Jediný, pro koho sezóna nekončí, je tým minitenisu. Svá letošní senzační utkání vyhráli a postoupil do čtvrtfinále, které se bude konat v srpnu.

Týmy starších a mladších žáků nám však udělaly největší radost. Letos odehrály I. Třídu ve svých kategorií. Družstva byla už od prvního utkání velmi silná a byla do nich vkládaná velká naděje. Postoupily do nejvyšší soutěže Středočeského kraje - Středočeské ligy, kterou si zahrají příští rok.

Jak vidíte, hráči, rodiče i trenéři měli co oslavovat. Strávili tak společně hezké odpoledne a ti nejúspěšnější hráči si domů odnesli ceny za nejlepší družstva.

Dobříšskému tenisu přejeme hodně úspěchů i v další sezoně.

autor článku: Eliška Beranová & redakce DA