Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Lyžování na Monínci začne letos 16. prosince. Ceny skipasů budou dynamické

přidáno: 14. 12. 2022

Monínecký areál zahájí zimní sezónu v pátek 16. prosince, a to jako obvykle večerním lyžováním od 18:00 od 21:00 hod. Lyžovat se začne rovnou na celé hlavní sjezdovce a v provozu bude lanovka.

Díky mrazivému počasí odstartuje zimní sezóna na Monínci rovnou na celé hlavní sjezdovce, která měří 1,2 km, a v provozu tak bude kromě kotvy, která obsluhuje horní část Hlavní sjezdovky, i lanová dráha. Kromě toho budou od 23. prosince lyžaři moci využít i kratší hotelovou sjezdovku, která měří 170 m.

V prvních dnech bude zimní sezóna zájemcům otevřena pro včerní lyžování s výjimkou Šdědrého dne, standardně od pondělí do neděle. S denním lyžováním se počítá vždy od pátku do neděle od 9:00 do 16:00 hodin. Lyžování si budou návštěvníci moci užít i na Štědrý den, kdy bude vlek v provozu od 9:00 do 12:00 hodin. Od 25. prosince budou zájemci opět moci využít jak denní, tak i noční lyžování.

Novinkou letošní zimní sezóny na Monínce je věrnostní program Gopass, který zcela nahradí současné skipasy a návštěvníkům přinese flexibilní ceny. Celodenní lyžování s Gopassem tak vyjde návštěvníky výhodněji, než kdyby si pořídili celodenní jízdenku na pokladně. Ceny za skipasy zakoupené na www.gopass.travel jsou dynamické, návštěvníci si tak mohou naplánovat lyžování podle svých priorit. Velkou výhodou je možnost najít si pro návštěvu našeho areálu skipasy na konkrétní dny, kdy bude cena nejnižší,“ vysvětluje spolumajitel Areálu Monínec Jaroslav Krejčí.

Majitelé dosavadních čipových karet si je pouze vymění za gopass kartu na pokladně v areálu. Držitelé stávajících gopass karet si nakoupí skipasy na e-shopu Gopass a mohou vyrazit rovnou na kopec. Noví zákazníci si po nákupu online z pohodlí domova budou moci vyzvednout skipas na samoobslužném automatu Ticket Point přímo v areálu a bez potřeby vyzvedávání na pokladně.

Věrnostní program Gopass je platný ve střediscích Tatry Mountain Resorts (TMR), která kromě jiného provozuje horská střediska už v 5 zemích Evropy. Celkově je do programu zapojeno 23 středisek, 16 hotelů a další přibývají. Gopass body bude možné uplatnit jak v zimních střediscích, tak i v golfových resortech, aquaparcích, hotelech, restauracích, obchodech nebo půjčovnách.

Stejně jako loni se i letos areál během zimní sezóny zaměří na rodiny s dětmi, kterým nabídne nejen lyžařskou školu, ale i dětskou hernu Moniště, kde se budou moci děti po výuce zabavit. Lyžařská škola je u spodní stanice lanovky a je vybavena mimo jiné 100 metrů dlouhým pohyblivým kobercem a 200 metrů dlouhým vlekem poma. Součástí lyžařské školy je také budova s pohodlným zázemím a půjčovnou vybavení pro klienty lyžařské školy.

Nabídka Areálu Monínec pro zimní sezónu 2022/2023

Sjezdovky a další tratě

Hlavní sjezdovka má na Monínci celkovou délku 1200 metrů. Její provoz obsluhuje čtyřsedačková lanovka s přepravní kapacitou 2400 osob za hodinu, která je v provozu nejen v zimě, ale i v létě. Horní část této sjezdovky obsluhuje v délce cca 600 metrů vlek kotva. V areálu je také navíc 170 metrů dlouhá Hotelová sjezdovka.

Půjčovny lyžařského vybavení, školní skipark a dětská herna

U dolní stanice lanovky je nejen pokladna skipasů, ale také půjčovna lyžařského vybavení společnosti Intersport. V prostorech je navíc i menší prodejna Intersportu. V budově M2 najdou návštěvníci také moderní dětskou hernu s nabídkou hlídání dětí.

Školní skipark je nalevo od lanovky. Je mimo jiné vybavený jezdícím pásem a navazujícím vlekem poma. Součástí skiparku je i menší půjčovna lyžařského vybavení. Skipark slouží klientům lyžařské školy.

V horní části areálu je vedle Hotelu Monínec depandance Nová Javorka, jenž poskytuje nejen kvalitní ubytování, ale také zázemí pro horní lyžařskou půjčovnu a lyžařskou školu.

Ubytování

Ubytování v areálu Monínec je pro všechny zajištěno ve stejnojmenném hotelu, kde je také restaurace a vnitřní bazén s vířivkou a saunou. Další ubytování nabízí stejnojmenné apartmány či penziony Čertovka a Nová Javorka.

Občerstvení

U dolní části lanovky je restaurace M2 s bohatou nabídkou jídel a nápojů. Další restaurace je v Hotelu Monínec, odkud je také překrásný výhled na oblast Českého Meránu. U dolní stanice vleku kotva je navíc stánek s občerstvením.

Pro běžkaře 

Přímo nad sjezdovkou Areálu Monínec je několik běžkařských tras. Jedná se například o malý okruh v blízkosti Javorové skály či delší trasy směrem na Veletín nebo k Alenině Lhotě.

Stará poštovna

Dřevěná poštovna, která stávala původně na vrcholku Sněžky, byla minulý rok v létě přestěhována k horní stanici lanové dráhy Areálu Monínec.

autor článku: Mgr. Petra Martínková - tisková mluvčí Areálu Monínec