Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Trenéři HC Dobříš dokazují, že děti sport baví!

přidáno: 15. 12. 2021

Od prvního tréninku na začátku listopadu vítá HC Dobříš na ledě dobříšského zimního stadionu denně desítky kluků i holek. Dobříšští hokejoví trenéři dokazují, že děti líné rozhodně nejsou a pohyb je baví.

„HC Dobříš zahájil první tréninky 5. listopadu, a dětí na nich od té doby stále přibývá, z čehož máme jako trenéři radost. Na prvním tréninku jsme přivítali 26 dětí ve věku od 3 do 12 let. Na druhém tréninku jich už bruslilo na 40 a na dalších více jak 80! Máme radost z toho, že děti na ledovou plochu přicházejí i na základě doporučení svých kamarádů a známých a že to všechny baví,“ říká za HC Dobříš Slavomír Lener.

Děti jsou při trénovaní rozděleny do skupin, kde se v jednotlivých zónách učí základy bruslení a samozřejmě hrají hry. To vše s pomocí hrazdiček a kuželů, tenisových míčků a dalších pomůcek a pod odborným vedením trenérů. Pro ty momentálně šikovnější se v jednom pásmu nacvičuje i specifické bruslení, včetně práce s hokejkou s kotoučem a na závěr se hraje i minihokej. Každý trénink na dobříšské ledové ploše je hlavně zábava. Nejen děti, ale i rodiče se doslova nemohou dočkat dalšího tréninku. Hokej se stal nyní na Dobříši doslova sportem číslo jedna!

Fakt, že se děti hýbat chtějí, potvrzuje i trenér HC Dobříš Štěpán Souček: „Děti se hýbat i sportovat chtějí, děti jsou přímo hladové po pohybu spojeným se zábavou, jen jim vytvořit ty správné podmínky. A když už tady ten zimní stadion máme jen na 5 měsíců v roce, tak ho musíme maximálně využít. Městu Dobříš ve spolupráci s HC Dobříš se to pro děti a mládež zatím náramně daří.“

Za poslední dny navíc HC Dobříš na ledě přivítalo také několik tříd z mateřských škol. Z ledové plochy se pak stalo doslova mraveniště senzačních malých bruslařů, kterým ani náhodou žádný pád nevadil a s nadšením se vrhali do dalších a dalších úkolů.

"Rádi přivítáme děti z dalších školek, rovněž tak z jiných sportovních odvětví, jako je např. fotbal, floorbal, tenis, Sokol a další. Podporujeme všestrannost," dodává Slavomír Lener. 

Tréninky HC Dobříš

Tréninky na zimním stadionu v Dobříši jsou:

  • ÚTERÝ od 14:00 do 15:30 hod.  
  • ČTVRTEK od 17:30 do 18:30 hod. 
  • PÁTEK od 17:30 od 18:15 hod. (začátečníci)
  • PÁTEK od 18:15 do 19:00 hod. (pokročilí)
  • NEDĚLE od 17:00 do 17:45 hod. (začátečníci)
  • NEDĚLE od 17:45 do 18:30 hod. (pokročilí) 

„U nás nezáleží na tom, kdo a jak bruslí, kolik je mu let nebo zda je to kluk nebo holka. Rádi přivítáme všechny ty, kteří ukáží chuť, zápal, nenechají se hned odradit nějakými pády nebo nezdary. Odhodlané, bojovné, dobře naladěné a úsměvné děti máme nejraději! Naším hlavním cílem až do konce kalendářního roku je naučit co nejvíce dětí dobře bruslit, a hlavně je přivést k pravidelnému pohybu, podporovat kamarádství, aby je to na ledě bavilo a těšily se na příště. Jsme přesvědčení, že děti, které se zatím na ledě ukázaly, dokáží zvládnout bruslení na dobré úrovni za 8 až 12 hodinových lekcí. Začínající bruslaři by však měli chodit 2 - 3 x týdně. Stejně jako děti jsou u nás vítáni i dospělí, nejlépe bývalí hráči, které můžeme zapojit i do trenérského týmu,“ doporučuje Slavomír Lener.

Pár důležitých informací od trenérů:

  1. Apelujeme však na rodiče, aby byli dochvilní a na trénink se dostavovali minimálně 20 min. předem! Je totiž vždy potřeba ještě dotáhnout brusle, upravit přilbu atd.
  2. Nezapomínejte, že základem jsou dobře nabroušené brusle. My doporučujeme pro broušení využít Kraken shop z Dobříše.
  3. Brusle by měly sedět akorát, pro začátek tolerujeme jakékoli, ale pokud chcete, aby se Vaše dítě naučilo bruslit správně, kupte jim brusle kožené, těsné a šněrovací. Helmu jakoukoliv (hokejovou, skejťáckou, street hockey, lyžařskou), kromě cyklistické. Na hlavě ji musí mít děti dobře zapnutou. Na ruce stačí teplejší, vypolstrované rukavice (ne pletené, tenké) a na kolena stačí hadrové nákolenky.

A pozor! HC Dobříš byl vybrán jako jeden z pořadatelů Mini Winter Cupu

Český hokej připravil nový seriál turnajů v minihokeji pod otevřeným nebem, který ponese název „Mini Winter Cup – Memoriál Tamira Wintersteina“.

Desetiletí hokejisté tak dostanou příležitost vyzkoušet si prostředí, v němž začínali slavní předchůdci, a zahrát si podle modelu zámořských Winter Classic.

Základní kola Mini Winter Cupu proběhnou v závěru prosince 2021 na venkovních kluzištích v Bruntále, Dobříši, Povrlech a Žamberku, dvoudenní finálový turnaj se uskuteční za účasti osmi nejlepších celků v lednu 2022 na střeše Galerie Harfa v Praze.

Pohár je určen pro klubová mužstva složená z chlapců a dívek, hrát se bude podle pravidel minihokeje na 2x 15 minut, přičemž turnaje bude doprovázet zajímavý zábavný program.

Rozpis turnajů Mini Winter Cupu

Základní kola:
28. prosince – Bruntál
29. prosince – Žamberk
29. prosince – Dobříš
30. prosince – Povrly

Finálový turnaj:
15. a 16 ledna – Galerie Harfa, Praha

 

Kontakt HC Dobříš

Trenérský tým:

  • Karel Máša - tel.: 606 803 326
  • Štěpán Souček - tel.: 774 457 717
  • Michal Dragoun - tel.: 605 214 806
  • Michal Ciboch - tel.: 777 305 266
  • Slavomír Lener - e-mial: leners@email.cz

autor článku: redakce DA (zdroj: www.kokej.cz)