Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští rozdrtili Vrané nad Vltavou 7:3

přidáno: 09. 05. 2016

Kromě hezkého oblouku duhy viděli diváci v dalším utkání krajského přeboru deset branek a to některé opravdu pěkné. V zápase dominovaly útoky nad obranami a zvláště ve druhé půli se hrál bezelstný útočný fotbal s pěknými akcemi.

Dobříš – Vrané nad Vltavou 7:3 (4:1)

Již v 7. minutě unikl obráncům Maryška a střelou z 18 metrů překonal netakticky vyběhnuvšího brankáře Sailera. Po centru Maryšky mířil Puchmajer vedle branky, ale třináctka byla šťastná pro Junka, hrajícího s číslem 13, který v 13. minutě využil přesnou přihrávku Šraina a vstřelil tak první gól za Dobříš.

Za čtyři minuty po přímém volném kopu Jarába  si srazil Rychlík hlavou míč do vlastní sítě. Pak, po hlavičce Dorta, chyběli Gregorovi centimetry k tomu, aby dorazil míč do  prázdné branky. Ve 38. minutě po centru Maryšky a hlavičce Puchmajera se míč odrazil ke Šrainovi a ten se z hranice šestnáctky parádně trefil k tyči.

Na druhé straně zabránil Gregor tělem střele Urbana, Dort po individuální akci z úhlu gólmana nepřekonal, avšak ve 44. minutě  zahrával Maryška přímý volný kop a jeho centr k překvapení hráčů i diváků zaplul do sítě po čtvrté.

Ve druhé části utkání se oboustranně útočilo, ale šance si spíše vypracovávali domácí. Talůžek mířil doprostřed branky, Maryškova střela skončila těsně vedle branky a jeho hlavička po centru Junka rovněž a po akci Lišky střílel Dort do obránce.

V 59. minutě snížil Urban, ovšem v 67. minutě přidali další krásný gól dobříšští hráči. Dort obešel Sailera, pohrál si s dvěma obránci, naservíroval míč Maryškovi, který přidal svůj třetí úspěch. V 70. minutě se prokličkoval před domácí bránu Hadač a snížil a krátce na to stříleli  zblízka do Jechorta Urban a Prágl, nepřesně střílel i Hadaš. Úspěšní však byli už jen domácí.

V 75. minutě, po faulu na sebe,  rozehrál Liška rychle přímý volný kop a Dort zavěsil po šesté a za pět minut po přízemním centru Šraina Puchmajer završil brankostroj zápasu. V závěru po přihrávce Talůžka mohl přidat gól i Rajnoch, ale střelu mu zablokoval protihráč.

Branky: 7., 44. a 67. minuta Maryška, 13. Junek, 38. Šrain, 75. Dort, 80. Puchmajer – 17. vlastní, 59. Urban, 70. Hadač

ŽK: Liška, Talůžek – Fujdiar

Rozhodčí: Radina

Diváků: 200

Dobříš: Radim Weber (46. Jechort) – Karásek (62. Pokorný), Talůžek, Rychlík, Liška – Junek (62. Rajnoch), Gregor, Puchmajer, Šrain – Dort (83. V. Weber), Maryška

Příští zápas hrají naši hráči v neděli v 17.00 ve Lhotě.

 

Dobříš B – Počepice 10:0 (6:0)

Jednostranná záležitost našich hráčů, kteří stříleli hezké branky.

V 18. minutě vedli již 4:0, když Karas během šesti minut dosáhl na hattrick. Hosté z několika šancí nic nevytěžili. Největší možnost měl těsně před koncem Skalický, ale ze dvou metrů přestřelil.

První Karasova branka padla po obloučku Suchana přes brankáře, další dvě dal pohotovými střelami, Kozohorský se hezky trefil z voleje po centru Lišky, Kuchař vypálil ze čtyřiceti metrů, Rajnoch proměnil trestný kop, Liška se prosadil střelou po samostatné akci, Hemr střílel z hranice „šestnáctky“, podobně Rajnoch, poslední přidal Suchan po samostatné akci.

Branky: 11., 13. a 16. Karas, 31. a 84. Rajnoch, 18. Kozohorský, 28. Š. Kuchař, 67. M. Liška, 80. Hemr, 90. Suchan

ŽK: Kozohorský, Weber – Němec

 Rozhodčí: Dvořák

Diváci: 60

Dobříš B: Souček – Kozohorský (46. Junek), Horáček (46. Zbíral), V. Weber, Rajnoch – Řechka, Š. Kuchař, Máša (59. Šišma), M. Liška (70. Hemr) – Suchan,  Karas
Počepice: Jos. Novák – Chlasták, J. Chyle, R. Chyle (46. Dofek), Mrázek, Pejša, M. Skalický, V. Skalický, Slanina (46. Němec), Vaniš, Zdeněk

 

Dorost starší SK Rakovník - Dobříš  4:1 (1:0)

Zlepšení z minulého týdne jsme nepotvrdili.

Sobotní utkání na krásném hřišti SK se našim dorostencům příliš nevyvedlo. V prvním poločase byli domácí aktivnějším týmem a lépe využívali velkých rozměrů hrací plochy. Šance na změnu stavu ovšem dlouho nepřicházely. Hrál se spíše bojovný zápas s mnoha nepřesnostmi na obou stranách.

Ve 26. minutě podnikli domácí rychlý útok, který hosté nestačili zachytit, a po situaci 4:2 vsítil  domácí kapitán Hamouz první branku v utkání – 1:0.

V úvodu druhého poločasu se obraz hry příliš nezměnil. Za zmínku stojí střela Puchmajera z 30 metrů, která orazítkovala břevno domácí branky. Protože však nikdo z jeho spoluhráčů nebyl „poblíž“, brankář Beneš v poklidu míč sebral a rozehrál. 

Po necelé hodině hry si hostující stopeři vybrali „tříminutový oddechový čas“, dvakrát nechali propadnout dlouhý nákop od domácích obránců a rázem byl výsledek 3:0. Vzápětí se po dlouhém nákopu Čálka prosadil Semančík, když hlavou přehodil gólmana Beneše – 3:1. To ale bylo ze strany dobříšských vše. Deset minut před koncem podnikli domácí ještě jeden rychlý útok a uzavřeli gólový účet zápasu – 4:1.

Naši dorostenci se opět nedokázali vyvarovat „žákovských chyb“, čímž degradovali slušnou hru v poli a odvezli si další debakl.

Sestava: Kratina – Slunečko, Patetl (80. Kadlečík), Balík, Čálek – Čihák, Semančík, Puchmajer – Tenkrát, Hrubý, Rada

Gól: 61. Semančík

 

Dorost mladší SK Rakovník - Dobříš  2:1 (1:1)

Ujali jsme se sice vedení, ale v zápětí domácí vyrovnali a v 59. minutě rozhodli.

Dobříš: Kratina – Kadlečík, Kuchař, Bureš, Jindrák, Havelka (68. Houba), Schutz, Mařík (70. Toufar), Chýla, Zdrubecký, Hrubý (41. Farda)

Branka: 34. Jindrák

ČK: Toufar

 

Žáci starší: SK Rakovník - Dobříš  11:0 (7:0)

Dobříš: Fiala – Paták, Matějka, Kilián, Hrbek, Holman, Kvapil, Nikel, Bartoš, Rehák, Škodný, Kuchař, Drnec

 

Žáci mladší: Březnice – Dobříš 7:0 (1:0)

Proti vítězi základní části kluci neuspěli.

 

Přípravka starší: Dublovice – Dobříš 6:8

Branky: Mareš, Obermajer po 4

 

Přípravka mladší: Dobříš B – Počepice 7:18

Branky: Jager, Karas po 3, Šantora

 

autor článku: Radim Weber