Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Fotbalisté se těšili na Májové slavnosti a nechali výhru Tuchlovicím

přidáno: 14. 06. 2016

Na zápas do Tuchlovic odjeli dobříšští hráči s početnou kolonií rodinných příslušníků. Možná někteří zalitovali, že raději nezůstali doma a nesledovali program Dobříšských májových oslav, které v našem městě zrovna probíhaly. Mužstvu se vůbec nedařilo a po slabém výkonu vysoko a snadno prohrálo výrazným rozdílem. Domácí tým podal bojovný výkon s častou střelbou a zaslouženě zvítězil.

Tuchlovice - Dobříš 5:1 (3:0)

Hosté měli sice první možnost Valsou, avšak již ve 4. minutě po rohovém kopu Hajníka, Portužák hlavou poprvé překonal Webera. Za dvě minuty zakončil přesnou kombinaci Hafenrichter střelou k tyči a bylo to již o dva góly.

Pak na druhé straně Valsovu střelu srazil protihráč na roh, avšak následovala další pohroma pro domácí, a to, že pro zranění musel střídat Maryška. Za buchlovické střílel dvakrát nebezpečně Hafenrichter, za dobříšské střílel těsně vedle brány Liška.

Ve 24. minutě překvapil Webera střelou z přímého volného kopu z 25. metrů Hajník a domácí se radovali po třetí. A aby toho nebylo málo, tak byl o minutu později po druhé žluté kartě vyloučen Procházka. Valsovi  zabránil ve skórování domácí obránce a na druhé straně vedle branky pálili Nejedlý a Hejduk. V poslední minutě prvního poločasu obešel Valsa brankáře, našel přihrávkou Talůžka, ten však zblízka překopl prázdnou bránu.

Šance na zmírnění porážky nastala pro Dobříš ve 48. minutě utkání. Gólmanovi Pečonkovi vypadl míč z ruky, Kozohorský poslal míč Valsovi a ten snížil. Rozhodčí nejprve branku neuznal, ale po konzultaci s asistentem své rozhodnutí změnil.

Domácí však rychle procitli. Nejprve střílel těsně vedle branky Jalaghonia a v 55. minutě přihrál Hadrika zcela volnému Jalaghoniovi, který svůj únik zakončil čtvrtou brankou. Za devět minut unikl obraně Cabejšek, Weber sice jeho střelu vyrazil, ale Balík dorazil míč do branky popáté.

Zápas se pak již jen dohrával. Weber si poradil se střelami Pilaře, Hajníka i Jalaghoni a jedinou možností hostů na gól byla hlavička Valsy po rohovém kopu, kterou vyškrábl Pečonka na roh.

Shodný názor domácího realizačního týmu: Mužstvu chyběla disciplína a chuť porvat se o výsledek. Zbytečně diskutovali s rozhodčími a nesoustředili se na hru.

Branky: 4. Portužák, 6. Hafenrichter, 24. Hajník, 55. Jalaghonia, 64. Balík – 48. Valsa

ČK: Procházka

Rozhodčí: Tobiška

Diváci: 110

Dobříš:  Weber – Rajnoch, Talůžek, Rychlík, Pokorný (64. Mann) – Procházka, Liška, Šrain, Kozohorský – Valsa, Maryška (19. Junek)

Nová Ves - Dobříš B 0:2 (0:0)

Nová Ves se dál souží, doma nestačila na Dobříš B

Sloučené mužstvo Nové Vsi a Malé Hraštice po skvělém startu do jarních odvet okresního přeboru uvadá. Přesvědčilo o tom i v domácím střetnutí s fotbalisty dobříšského béčka, kteří v prvním poločase bez úhony přežili několik šancí soupeře a po změně stran svou herní převahu vyjádřili dvěma góly. Domácí dohrávali v křeci a do konce nedokázali překonat vedoucího dobříšského mužstva Krátkého v brance, který při svém druhém letošním startu udržel podruhé čisté konto.

Oba brankáři byli v první půli neprůstřelní

Dvojice delegovaných rozhodčích Stehlík s Dolejšem nastoupila na hřiště ve žlutých dresech, které pro utkání zvolili i hosté z Dobříše. Hlavní sudí si tak půjčil vestu hlavního pořadatele a během první půle se později převlékl do rozlišovacího tílka, aby se hráčům nepletl. Častěji měli míč na svých kopačkách fotbalisté béčka Dobříše, ovšem víc vyložených brankových příležitostí si vypracovali domácí, jenže na veterána Krátkého mezi tyčemi hostující branky nevyzráli. Slušné možnosti jít do vedení měl i jejich soupeř, ale také je nevyužil, a tak byl po 45 minutách stav bezbrankový.

Dva slepené góly Dobříše soupeře zlomily

Ani druhý poločas obraz hry nezměnil. Hosté opět častěji kontrolovali balón, ale šance se rodily na obou stranách. Zlomový okamžik utkání nastal, když se v 62. minutě na hranici středu velkého vápna obtočil přes bránící hráče Vladimír Kuchař a poslal míč k přesně tyči Dudičovy svatyně – 0:1. Už dvě minuty na to přidal pojistku dobříšský střelec Jan Karas, když z brejku prostřelil domácího strážce branku. Po jeho trefě se domácí ocitli v křeči. Nebyli schopni si vypracovat kloudnou šanci k ohrožení branky a hosté z Dobříše jasně ovládli dění na hrací ploše. Byli lepší a s přehledem kontrolovali dvoubrankový náskok, který mohli i navýšit.

Ohlasy k zápasu
TJ Sokol Nová Ves/Malá Hraštice Jan Petrák (kapitán): Již třetí zápas po sobě se trápíme. Po tom, co jsme předvedli ve druhém poločase, získali hosté z Dobříše zasloužené tři body.
MFK Dobříš B Miloš Krátký (brankář): Zasloužené vítězství, ale utkání bylo špatné stejně jako hřiště, špatný byl i rozhodčí na obě strany a bohužel špatná byla i sestava domácích, kde chyběli Durdil Slavík, Nemeth, Fafejta, Vaňha. To stanovilo úroveň zápasu bohužel někam do třetí třídy.

Branky: 62. V. Kuchař, 64. Karas.

Rozhodčí: Stehlík

Diváci: 80

ŽK: 31. J. Oktávec , 77. F. Knuth, 89. P. Sabon – 22. L. Mann, 66. V. Kuchař

Hráči zápasu: V. Kuchař, M. Krátký, J. Karas

N. Ves/M. Hraštice: Dudič – J. Petrák, T. Petrák (65. L. Černý), Plíva, Kardinál, Oktávec, Sabon, Burian, Jiráň, Holobrada, Knuth.
Dobříš B: Krátký – Horáček, Pilecký, Zbíral, Karásek, Junek (46. Čálek), Fic (65. Máša), Š. Kuchař, M. Liška, Karas, Mann (46. V. Kuchař).

Dorost starší Dobříš - Kunice 3:0 (3:0)

Naši kluci tentokráte příkladně bojovali a v první půli to využili ke vstřelení tří branek. Stínem zápasů bylo několik nezaviněných zranění.

Branky: 12. Slunečko, 23 a 38. Puchmajer

Sestava: L. Malý ml. – Semančík, Patetl, Balík, Čálek (85. Kadlečík) – Rada,  Kukol, Puchmajer – Čihák, Slunečko (46. Hrubý), Tenkrát (65. Kadlečík)

Dorost mladší Dobříš – Kunice 3:3 (2:0)

Přestože jsme vedli již 3:0, nakonec jsme vedení neudrželi.

Branky: Farda 2, Fabián

Dobříš: Jindrák – Kadlečík, Chýla, Kuchař, Fabián, Farda, Zdrubecký, Havelka, Schütz, Kvapil, Mezera Střídali: Kratina, Toufar, Bureš, Malý

Žáci starší Dobříš – Hostouň 13:1 (6:1)

Kluci si s chutí zastříleli proti slabému soupeři.

Branky: Rehák 6, Hovorka 2, Mezera, Kvapil, Kilián, Bartoš, Holman.

Sestava: Hrbek – Paták, Matějka, Mezera, Škodný, Kvapil, Nikel, Kilián, Bartoš, Rehák, Hovorka, Holman

Žáci mladší Bohutín – Dobříš 8:0 (3:0), Dobříš – Březnice 3:2 (0:2)

Naši hráči po prohraném poločase otočili výsledek.

Branky: Škodný, Matějka, Havelka

Přípravka starší Dobříš – Sedlčany 8:6

POSTUP DO SEMIFINÁLE!

Odvetný zápas přinesl vyrovnanou hru. Naši kluci byli fotbalovější a technicky vyspělejší, hosté byli bojovnější. Na obou stranách nebyly proměňování velké šance. Výborný výkon podal brankář Tadeáš Stibor.

Branky: Obermajer 5, Fenyk 3.

Dobříš: Stibor – Fenyk, Mareš, Obermajer, Petrlík, Prusík, Skála, Sobotka, Škodný, Vávra

Dobříš B – 1.FK Příbram B 10:12

Branky: Dvořák 3, Fenyk, Petrlík, Obermajer po 2, Diviš

Spartak Příbram B - Dobříš B 9:9

Branky: Obermajer 5, Diviš, Dvořák, Šantora, Vázler

Přípravka mladší Dobříš – Spartak Příbram 9:13

I přes porážku v odvetném utkání naši kluci postoupili do semifinále.

autor článku: Radim Weber