Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští podlehli Ostré, ale nedali se zadarmo!

přidáno: 18. 05. 2016

Výjimečně slunečné jarní počasí a soupeř z vedoucího místa krajského přeboru, přilákal na hřiště V Lipkách slušnou návštěvu. Za domácí po delší přestávce nastoupili Marek Nikl a Jan Karas. Po sérii čtyř výher se očekával vyrovnaný zápas. Přestože dobříšští hráči předvedli slušný výkon, na zkušeného soupeře, který školil zvláště v efektivitě proměňování šancí, tentokráte nestačili.

Muži Dobříš – Ostrá 1:4 (1:2)

V úvodu zahrozil dvakrát Šrain, vedle brány střílel Maryška, avšak z první akce hostů padl gól. Ve 12. minutě se uvolnil Petlička a jeho přízemní centr poslal do sítě Vobořil. Domácí byli dále aktivní, Maryška střílel těsně vedle a po přímém volném kopu Dorta opět Maryškovu střelu vytáhl nad břevno gólman Malina.

Ve 25. minutě přišla další povedená akce Ostré. Nekrytý Petlička ostrou střelou vsítil druhý úspěch. Hosty to uklidnilo a postupně měli častěji míč na svých kopačkách. Přesto ve 37. minutě Gregor krásnou pohotovou střelou z 35 metrů vsítil kontaktní gól.

Od úvodu druhé půle byli aktivnější opět hosté. Po úniku Levchenka zachraňoval brankář Weber, který také vyrazil tvrdou střelu Knoblocha a dorážce Petličky zabránil Nikl. Dobříšští se snažili o rychlé protiútoky, avšak hostující obrana jim toho moc nedovolila.

Snad největší možností na vyrovnání byl pokus Maryšky o přehození brankáře, míč však skončil vedle branky. Další Maryškův únik zastavil obránce Hochmaister a po dlouhém autu mířil Talůžek hlavou jen do boční sítě.

V 70. minutě se před brankou zjevil nekrytý Vobořil a umístěnou hlavičkou nedal domácímu gólmanovi šanci. O kontaktní branku se pokusil Šrain, ale brankář si s jeho střelou poradil a tak poslední slovo měli opět hosté osm minut před koncem. Rychlý útok do otevřené obrany zakončil Kamlach čtvrtým gólem.

Výrazné vítězství hostů je pro dobříšské po předvedené hře přece jen příliš kruté.

Branky: 37. Gregor – 12 a 70. Vobořil, 25. Petlička, 82. Kamlach

ŽK: Talůžek – 0

Rozhodčí: Svoboda

Diváků: 250

Dobříš: R. Weber – V. Weber, Talůžek, Nikl, Liška (86. Pokorný) – Procházka, Gregor (86. Junek), Dort, Šrain – Karas (79. Rajnoch), Maryška

Dobříš B – Luhy 1:1 (1:1)

Fotbalisté Sparty Luhy jsou pro většinu mužstev v okresním přeboru nepříjemným soupeřem svým způsobem hry založeným na neustálém napadání.

Přesvědčili se o tom i hráči dobříšské rezervy, kteří presink hostů příliš nevoněl a nechali se jim rozhodit. Po změně stran se sice zklidnili, vypracovali si převahu i šance, ale s nerozhodným výsledkem z prvního poločasu už nepohnuli, a tak oba týmy braly po bodu.

Dobříšské béčko vyrukovalo proti Luhům s mladým souborem doplněným o několik zkušených borců, ale bez střelce Karase, který tentokrát dostal důvěru v prvním mužstvu. Presink hostů se snažilo rozleptat hrou po křídlech, jenže doplácelo na nervozitu a nepřesnou kombinaci. Přesto šlo už v sedmé minutě do vedení, když se po skrumáži před Slepičkovou brankou prosadil tečovanou střelou Pokorný. Jeho trefa hráče Luhů na chvíli zmrazila a jejich gólman musel vytasit několik zákroků, ale už po čtvrthodině mohlo být srovnáno.

Po akci Matějky s M. Krůtou dopravil za záda domácího brankáře míč Beňo, radost mu však překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího signalizujícího jeho ofsajd. Hosté postupně začali přebírat iniciativu.

Ve 32. minutě vybojoval balón na půlce Matějka, našel rozběhnutého Beňa, jehož střelu vytěsnil Souček na roh. Ani toto varování nevzali Dobříšští vážně a pět minut před pauzou je trestal po individuální akci Beňo, jenž obešel stopera i gólmana a jesličkami překonal na čáře stojícího Rychlíka.

Ve druhém poločase se domácí zlepšili. Byli aktivnější, několikrát soupeře uzamkli u jeho šestnáctky a byli nebezpečnější. Velkou šanci zahodil Mann, poté trefil Kuchař po rohu hlavou břevno a v další příležitosti Manna vychytal sparťanský gólman Slepička. Luhy na hru dopředu rezignovaly a soustředily se na bránění výsledku. Domácí byli všude dřív, bylo jich plné hřiště, jenže obranu Luhů perfektně dirigoval Jun, který výborným čtením hry překazil soupeři několik rýsujících se šancí. Poslední možnost domácích měl M. Řechka, jemuž překazila radost tyčka. Víc toho nadšeně bojující hosté podrážděným hráčům Dobříše B nedovolili.

Ohlasy k zápasu:

MFK Dobříš B Miloš Krátký (vedoucí mužstva): Podle průběhu utkání je remíza asi zasloužená. První půli jsme nezvládli psychicky, nechali jsme se soupeřem rozhodit. Po poločasové domluvě jsme se uklidnili, jenže neproměnili jsme šance. Hosté odpovědně bránili a bod si zasloužili.

TJ Sparta Luhy Pavel Pilík (trenér): Pro Luhy další skvělý zápas. Jsem pyšný na celý tým, že vesnice jako Luhy se může rovnat Dobříši. Celý zápas jsme odmakali. Zápas byl vyrovnaný, škoda smolného gólu, který jsme dostali. Myslím, že hráči jako jako Jun, Martin Krůta a David Krůta ukázali, jak důležití hráči pro Luhy jsou. Přesto bych rád pochváli celý tým, který makal.
Zdroj: Fotbal u nas

Branky: 7. Pokorný – 40. Beňo

ŽK: Rychlík, Liška, Souček – M. Krůta

Rozhodčí: Hruška

Diváci: 100

Dobříš B: Souček – Kozohorský (60. Mann), Zbíral (65. Řechka), Rychlík, Rajnoch (46. Máša) – Horáček, Karásek, Pokorný, M. Liška –  Š. Kuchař, Suchan (78. O. Puchmajer)
Luhy: Slepička – Fejt, Mazour (56. Čech), Kout (66. Schacherl), Matějka (65. Hovorka), M. Krůta, Mart. Broum (56. Hadač), Mařík, Beňo (78. Matyáš), D. Krůta, Jun

Dorost starší T. Rakovník – Dobříš 1:8 (1:2)

Po první v poli vyrovnané první půli jsme vedli o gól. Poté, co soupeř ve druhé části utkání inkasoval další dvě branky, bylo o vítězi rozhodnuto a domácí rezignovali.

Branky: 11. a 70. Havel, 61. a 75. Čihák, 83. a 89. Kukol, 42. Semančík, 50. Hrubý

Sestava: Malý L. ml. – Patetl, M. Tran, Rada, Čálek –  Semančík, Kukol, Hrubý – Tenkrát (63. Balík), Čihák (89. Kadlečík),  Havel

Dorost mladší T. Rakovník - Dobříš 3:1 (0:1)

Brzy jsme se ujali vedení. Ve druhé půli dostali kluci gól z penalty a následně se již nevzpamatovali.

Branka: 5. Fabián

Dobříš: Malý – Kadlečík, Kuchař, Houba,  Jindrák, Fabián, Schütz,  Havelka, Chýla, Bureš, Balík

Střídali:  Mařík, Toufar

Žáci starší: T. Rakovník – Dobříš 1:6 (1:2)

V prvním poločase nám trvalo, než jsme začali kombinovat na obou stranách hřiště, celou řadu akcí jsme hráli pouze přes jednu stranu, nebo jsme neúčelně kombinovali středem hřiště. V momentě, kdy jsme zlepšili rozehrávku od stoperů a hru rovnoměrně otáčeli na obě strany, začali jsme se dostávat do výraznějších šancí, z čehož také padly obě branky v prvním poločase.

Na začátku druhé půle jsme znovu špatně kombinovali a pokoušeli se o dlouhé přihrávky, což vedlo k častým ztrátám. Postupem času jsme se uklidnili a po hezkých akcích jsme přidali další branky, když své příležitosti správně řešil Rehák. Příští týden nás čeká těžký soupeř ze Švermova, pokusíme se ho potrápit.

Sestava: Fiala – Kuchař, Matějka, Škodný, Holman – Kvapil, Kilián, Mezera, Paták – Hovorka, Nikel stř. Rehák, Bartoš, Hrbek, Homolka

Branky: 4x Rehák, 2x Mezera

Žáci mladší: 1. FK Příbram – Dobříš 3:2 (0:2)

Nešťastná prohra proti favoritovi, když jsme v poločase vedli o dvě branky.

Branky: Čížek 2x

Přípravka starší: Dobříš – Dublovice 17:5

Branky: Obermajer 7x,Mareš 4x, Fenyk 2x, Prusík, Sobotka, Vávra, Škodný

Dobříš B – Bohutín 11:11

Po většinu utkání jsme sice prohrávali, ale v závěrečné třetině dokázali kluci vyrovnat.

Branky: Obermajer 4, Škodný 3, Dvořák 2, Šantora, Vázler

Přípravka mladší: Rožmitál – Dobříš 4:15

Branky: Matějka 4x, Fiala, Micka, Panuška 3x, Lohr 2x

Podlesí – Dobříš 19:9

Proti nejlepšímu týmu OP to měli kluci těžké.

Branky: Fiala, Lohr, Matějka, Micka 2x, Krejza

Drahlín/Hluboš - Dobříš B 17:18

Branky: Karas, Jager po 4, Knejzlík, Kvapil, Marvan, Matějka po 2, Bartoš, Počta

autor článku: Radim Weber