Dnes je úterý 16. duben, svátek má Irena.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Rozhovor s Ondřejem Puchmajerem, dobříšským fotbalistou

přidáno: 20. 05. 2018

Dnes pro vás Radim Weber vyzpovídal jednoho z dobříšských fotbalových hráčů. Co by Ondra Puchmajer rád ještě ve fotbale dokázal a má nějaký svůj fotbalový vzor?

Ondřej Puchmajer je hráčem prvního týmu MFK Dobříš, a i když se v současnosti léčí z těžkého zranění, po skončení utkání Dobříš – Karlovy Vary jsem ho požádal o rozhovor. 

Co říkáš výkonu týmu a výsledku zápasu?

Není mi moc do řeči, i když jsem věděl, že to bude pro nás těžký zápas. Myslím si, že kluci podali dobrý výkon, ale vedoucí tým tabulky je velmi silný a to se projevilo v utkání. Bohužel to pro nás ve vyrovnané tabulce znamená nelichotivé postavení a hráči se musí snažit o body již v následujícím utkání v Mariánských Lázních. Věřím, že se nám podaří i pro příští sezonu divizi udržet.

Jak jsi s fotbalem začínal?

V naší rodině je letitá fotbalová tradice. Fotbal hrával můj děda i otec a stále hraje i můj strýc. Je proto logické, že i já jsem se upsal fotbalu. Začínal jsem v Novém Kníně a později jsem přešel na Dobříš, kde je větší fotbalová základna. Krátký čas jsem hrál i na Příbrami v 1.FK. V mládežnických kategoriích mě vedlo několik trenérů, nejvíce mi dal v žácích trenér Václav Šrain.

Do týmu dospělých na Dobříši jsi se dostal již v dorostenecké kategorii. Jak tě přijali starší hráči?

S hráči jsem se sžil velmi dobře, je zde výborná parta a postupně jsem se probojoval i do základní sestavy „áčka“. Dařilo se nám a tím také rostl můj výkon. I po zranění se zúčastňují akcí hráčů. Jezdím na všechny zápasy a kluci mě povzbuzují a to mě naplňuje přesvědčením, že se jednou vrátím i k nim na zelenou plochu hřiště.

Rád bych se teď vrátil k tomu nešťastnému momentu v Hořovicích, kdy jsi utrpěl zlomeninu nohy. Nevadí ti, že se ptám a myslíš na tento okamžik často? 

Nevadí mi o tom mluvit, ale na tuto věc se nedá zapomenout. Vůči hráči křivdu necítím. Byl jsem zkrátka v nešťastném okamžiku na špatném místě. I samotného hořovického hráče Beža to mrzí. Věřím, že se k fotbalu vrátím, ale ještě nějakou dobu to bude trvat. Chtěl bych se zúčastnit zimního soustředění mužstva a na jaře příštího roku bych rád začal hrát i když po takové době to bude obtížné. Důvěru mi dávají jak otec, tak i spoluhráči a věřím, že budu opět platným členem dobříšské fotbalové jedenáctky. 

Co bys rád ještě ve fotbale dokázal a máš svůj nějaký fotbalový vzor?

Jak jsem již řekl, chtěl bych se vrátit na Dobříši k fotbalu. To je můj hlavní cíl. Chtěl bych pomoci týmu, aby hrál dobře své soutěže, pokud možno divizi. Přímo fotbalový vzor nemám, ale vážím si hráčů, kteří toho pro fotbal hodně udělali, ať hrají na jakékoli úrovni.

Jakou vidíš fotbalovou perspektivu v Dobříši? Myslíš, že se zde bude hrát dál divizní soutěž?

I když teď momentálně procházíme krizí, věřím, že v příštím roce a i v dalších ročnících se budeme těšit z divizní soutěže. Je tady dobrá parta hráčů i trenérů a místní fanoušci si zaslouží kvalitní fotbal.

autor článku: Radim Weber