Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

O výhře Dobříše rozhodl první poločas

přidáno: 14. 09. 2017

Domácí fotbalisté pokračují v sérii bez porážky. Tentokráte si poradili se soupeřem ze západu Čech, i když byli opět nekompletní. O jasném vítězství se rozhodlo již v první půli, ve kterém byli dobříšští fotbalisté efektivnější v zakončení. Ve druhém poločase sice hosté přidali, avšak před brankou byli zcela neškodní.

Dobříš - Přeštice 3:0 (3:0)

První část utkání sice přinesla v poli vyrovnanou hru, ale hosté na rozdíl od domácích, častěji stříleli a vypracovali si více brankových příležitostí. První měl Talůžek po rohu Junka, ale branku hlavou netrefil a neuspěl ani J.Šrain po přihrávce Talůžka. Do šance vyslal Dort Junka, jeho střelu ale stačil zablokovat Přibáň. V 21.minutě po akci Dorta poslal Junek přízemní přihrávku před bránu a nova akvizice v týmu Dobříše, Matějka na zadní tyči poslal poprvé míč do sítě. Pak přišla první možnost přeštických, ovšem obránci zpacifikovali šanci Bešty. V 31.minutě se prodral do „šestnáctky“ Dort a po závaru  nejprve pokus Junka stačil gólman Šampalík vyrazit, ale na dorážku J.Šraina byl již krátký. První střelu směrem k domácí brance pak vystřelil nepřesně Strejček, ale v 36.minutě se opět připomněl krásným výstavním gólem Matějka. Z pětadvaceti metrů napřáhl a rozvlnil po třetí branku Přeštic. V závěru první půle po trestném kopu Dorta nedoskočil Pokorný.

Druhá půle přinesla jiný obraz. Hosté se sice snažili o zkorigování, avšak v proměňování byli zcela neškodní. Domácí, uvědomí si náskoku, se snažili především držet míč a občas si dovolili i „parádičku“. Úroveň zápasu poklesla, zvláště po té, co musel pro zranění odstoupit Dort. Po chybě Talůžka se neprosadil Bešta, Lambor střílel vedle branky, proti střele Bešty zasáhl včas Talůžek. Po rohovém kopu pak hlavičkoval Talůžek do brankáře, což byla jediná střela domácích ve druhé půli. V závěru pak minul bránu Lambor a po akci Junka se tentokráte Matějka neprosadil.

Dobříš: Šedivý -  Masopust, Talůžek, Rychlík, Pokorný - Junek, O.Puchmajer, J.Šrain, V.Šrain – Dort(54.Pjaták), Matějka.

Branky: 21 a 36. Matějka, 31. J.Šrain.  Rozhodčí: Opočenský. ŽK: 0 – Blahoudek. Diváků: 400.

Trenér Jiří Rychlík: Soupeř hraje to, co se mu dovolí. Tentokráte jsme mu toho moc nedovolili, hlavně v první půli. Když se po poločase vede 3:0, má to i své nevýhody. Soupeř nemá co ztratit, hraje na doraz a tým který vede, naopak hraje dost lehkovážně. Je dobře, že jsme neinkasovali. Těší mě to, že i když jsme byli nekompletní a sestava se dávala na poslední chvíli, hráči, kteří zaskakovali, nezklamali.

Statistiky: Střely 8: 7, z toho na branku: 6:1. Rohové kopy: 4:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12: 12.

Nová posila Ondřej Matějka řekl po utkání: Jsem rád, že jsme bezpečně vyhráli a samozřejmě jsem spokojen, že jsem dal dvě branky, i když není důležité, kdo ty branky dá. Na otázku zda podobné góly, jako ten třetí v pořadí, dával i v minulosti, řekl, že v dorostu jich dal hodně. V mužské kategorii si nepamatuje, hlavně proto, že hrával často i v obraně. Na Dobříš ze Sp.Příbram odešel proto, že chtěl hrát a v Příbrami nebyl stavěn, protože z pracovních důvodů nestíhal tréninky. Kluci ho zde přijali dobře, s některými se zná z dorostu. Smlouvu má do konce podzimní sezony, a pokud by se mu dařilo, rád na Dobříši zůstane.

VÍKEND V INTENCÍCH MINULÉHO TÝDNE

Tento víkend byl téměř pokračováním minulého. I tentokráte výsledkově uspěli muži, kteří využili střelecké neschopnosti soupeřů. Mladší žáci stále neztratili ani bod, přestože měli tentokráte silnější soupeře. Opět se nedařilo dorostencům a starším žákům. Přípravky hráli se střídavými úspěchy.

Dobříš B - Chlumec 2:1 (1:0)

Naši hráči udrželi první místo v tabulce, avšak zápas to byl spíše podprůměrné úrovně. Vedení jsme se ujali v 8.minutě, kdy se po centru Puchmajera uvolnil ve vápně Horáček. Pak jsme přepustili iniciativu soupeři, který však byl před brankou neškodný. Na začátku druhé půle po naší chybě Veselý vyrovnal. Dál se hrál neurovnaný nervózní zápas, k čemuž přispěli i svými verdikty rozhodčí. V 69.minutě nám hosté chybu oplatili a únik Karase skončil faulem brankáře. Penaltu proměnil T.Šebek. Chlumec mohl pak vyrovnat, ale naštěstí se jednomu z hráčů podařilo vykopnout míč z brankové čáry.

Dobříš: Weber – Karásek, M.Puchmajer, Petrlík, Jechort, Zbíral – Horáček(58.Petrlík), Rozsypal(69.Tran), Kuchař P.Šebek(46.T.Šebek) – Karas, Mann(78.Semančík).

Branky: 8.Horáček, 69. T.Šebek(p.k.) – 50.Veselý. Rozhodčí: Meščan. ŽK: Semančík, Kuchař – Frajer, Veselý, Ciprián, Steinbauer, Zieris, Vostárek.  Diváků: 100.

STARŠÍ DOROST

Přeštice - Dobříš 5:0 (2:0)

MLADŠÍ DOROST

Přeštice - Dobříš 10:0 (5:0)

STARŠÍ ŽÁCI

Povltavská f.a. - Dobříš B 4:0 (2:0)

MLADŠÍ ŽÁCI

Povltavská f.a. – Dobříš 2:4 (0:1)

I ve svém třetím utkání naši kluci zvítězili když tentokráte měli se soupeřem více práce. Po jednobrankovém vedení do půle domácí na začátku druhé půle vyrovnali. Naši však navýšili na dvoubrankový náskok a  i když soupeř opět snížili, podařilo se nám v závěru rozhodnout.

Dobříš: Stibor –  Fenyk, Sobotka, Obermajer,  Petrlík, Škodný, Suchan, Šantora, Prusík, Mareš.

Branky: 10 a 56. Obermajer, 40. Škodný, 46. Mareš.

Sedlčany B - Dobříš B 0:3 (0:1)

Kluci jedou na vítězné vlně.

Dobříš: Koten - Diviš, Stibor, Šantora, Suchan, Dvořák, Hošek, Koten, Obermajer, Sobotka   

Branky: Obermajer, Šantora, Koten

STARŠÍ PŘÍPRAVKY

Stará Huť - Dobříš 6:11

Nový Knín – Dobříš B 6:6

MLADŠÍ PŘÍPRAVKY

Stará Huť - Dobříš 7:5

Daleké Dušníky – Dobříš B 20:4

Střelecká tabulka:

Muži A: Junek, Talůžek, J.Šrain, Matějka po 2, O.Puchmajer, Procházka, Maryška

Muži B: Karas, Horáček po 2, Pjaták, Kuchař, T.Šebek

Dorost starší: L.Kuchař, Mařík, Suchánek

Dorost mladší: Špindler 2

Žáci starší: Škodný, Panuška po 2

Žáci mladší: Škodný 6, Obermajer 4, Suchan, Mareš po 2, Stibor, Fenyk.

autor článku: Radim Weber