Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Martin Liška: Přijďte s námi oslavit 100 let dobříšského fotbalu

přidáno: 26. 04. 2022

Fotbalisti z Dobříše letos slaví 100. výročí MFK Dobříš od jeho založení. Nejen vedení klubu, ale i jeho další členové a přátelé tak k této příležitosti pomáhají připravovat velkou oslavu. Co vše se v rámci programu oslavy chystá, prozradil za dobříšské fotbalisty Martin Liška.

Oslava tak významného výročí je pro vedení MFK Dobříš velkou zodpovědností. „Je nám ctí, že právě my se můžeme podílet a být součástí takové akce jako je 100 let fotbalu na Dobříši. Snažíme se ze všech sil, aby vše proběhlo a zorganizovalo se tak, jak si taková událost zaslouží,“ říká za vedení klubu Martin Liška.

Jaký se tedy chystá program na samotnou oslavu 100 narozenin MFK Dobříš?

Oslava se uskuteční ve fotbalovém areálu v Lipkách v sobotu 28. května 2022. Začátek bude v 11:00 hod. 

Budou se hrát hlavně zápasy mládeže a od 16:00 hod. se pak sehraje charitativní zápas známých osobností ze světa sportu, kultury a showbyznysu za tým Real Top Praha proti dobříšské staré gardě. Po tomto zápase vystoupí dobříšská skupina sCool Band pod vedením Pavla Růžičky a celým dnem bude provázet Karel Čihák. Od 21:00 hod. bude diskotéka s DJ Petrem Říbalem. Připraven bude i doprovodný program pro děti v podobě skákacích hradů, malováním na obličej a animačním programem.

Vstupné na akci bude pro děti zdarma a pro dospělé 150 Kč. Vybraná částka ze vstupného bude pak věnována oficiálně v den oslav těm, kteří potřebují zdravotní nebo materiální pomoc. V této záležitosti ještě spolupracujeme s vedením města Dobříš a příslušným odborem. 

K tak významnému výročí od založení klubu jste se rozhodli připravit mimo jiné knihu? Kdy se na ni můžeme těšit?

Kniha k příležitosti 100. výročí od založení MFK Dobříš se skutečně připravuje, vyjít by měla právě přesně v den uskutečnění oslav tedy 28. května 2022. Na co se těšit? Uvidíte, věřím ale, že se kniha bude líbit. V současné době se dělají poslední úpravy. Samozřejmě největší práce je sehnat dobové fotografie nebo informace. Pracuje na ní několik lidí, ale měl bych zmínit hlavně Magdalénu Kořínkovou, Jiřího Bradáče a Jana Soukupa, kteří mají lví podíl na tom, že kniha vyjde, protože dát ji dohromady opravdu není jednoduché.    

autor článku: Denisa Havlíčková