Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Bez Maryšky to ani Dort nezachrání

přidáno: 30. 06. 2016

Před zahájením utkání hráči a diváci uctili památku fotbalového reprezentanta Františka Jakubce, který působil také jako funkcionář domácího klubu. Pak už nebylo téměř o čem psát. Oba týmy se pokoušely o fotbal, který přinesl řadu nepřesností a minimum zajímavých situací před brankami.

Jíloviště – Dobříš 3:0 (1:0)

Dobříšští, kteří nastoupili bez několika stabilních hráčů, hráli systém vše na Dorta, avšak před brankou byli zcela neškodní. První střelu na Weberovu branku vyslal František Janoušek, mířila však těsně nad branku. Hosté sice dopravili míč do branky, ale pro ofsajd střelce Valsy nebyl uznán.

Ve 30. minutě po střele jednoho z domácích hráčů došlo ke zmatku před dobříšskou brankou, který využil Václav Janoušek ke vstřelení úvodní branky. Na druhé straně se do dobré pozice dostával Dort, nevyšla mu však poslední klička. Pak ještě R. Weber zachránil nohou před osamoceným Šornou a to bylo z první půle vše, co stojí za zaznamenání.

Ani druhá část utkání nebyla lepší, jen domácí byli přece jen o něco nebezpečnější. Dobříšský brankář vykryl střelu Kočího, přímý volný kop Šorny prošel „malým vápnem“ těsně vedle brány a v jediné větší šanci Dobříše uvolnil Dort Valsu, ale protihráč stačil míč zablokovat na roh.

V 73. minutě minutě dlouhý výkop gólmana Majtaníka propadl dobříšskou obranou a opět Václav Janoušek přehodil vybíhajícího Webera podruhé. Jílovišťskému střelci pak zabránil v hattricku Radim Weber.  Vynahradil si to však jeho bratr František, který v poslední minutě využil rozhozené obrany po chybné přihrávce Rajnocha a vstřelil třetí gól domácích.

Branky: 30. a 73. Václav Janoušek, 90. František Janoušek

ŽK: František Janoušek – Dort, Puchmajer, Talůžek

Rozhodčí: Čermoch

Diváků: 140

Dobříš: R. Weber – Rajnoch, Talůžek, V. Weber, Liška – Gregor – Mann (56. O. Puchmajer), Dort, M. Puchmajer, Junek (56. Kukol) – Valsa

Martin Šrain, trenér MFK Dobříš: „Jsem zklamán přístupem hráčů. Je ostudou, že pátý tým tabulky si nedokáže připravit téměř žádnou brankovou příležitost. Chyběl sice střelec Maryška, ale o jen o něm to není. Hráči se spoléhají na Dorta, že něco vymyslí. Naše hra vypovídá o přístupu hráčů k fotbalu.“

 

Trhové Dušníky – Dobříš B 0:0

Trenér Karel Kadlec:V první půli byl soupeř o něco lepší, ve druhém naopak my. Výsledek odpovídá hře. Velké naší šanci zabránil v proměnění brankář Krejza, když Horáček dorážel odražený míč od tyče.“

Rozhodčí: Stehlík

Diváci: 50

Trhové Dušníky: Krejza - Kareš, Pravda, Smejkal, Ďuriš, Malý, Doubek, Gasch, Stránský (55. Budějský), Míka, Dörfl
Dobříš B: Jechort - Horáček, Zbíral, Pilecký, Karásek, Kozohorský (55. Čálek), Š. Kuchař, Fic, M. Liška (46. V. Kuchař), J. Čihák, Řechka

Dorost starší Dobříš – Králův Dvůr 4:1 (1:1)

Po šesti vteřinách zápasu jsme se ujali vedení po rychlém úniku a tvrdé střele. To naše hráče příliš uspokojilo a soupeř nejen že za šest minut vyrovnal, ale byl až do přestávky lepší.

Do druhé půle naši vlétli do utkání jako znovuzrození a Kukol hezkou střelou zajistil vedení. Třetí branka padla po hezké kombinaci uvolnění Maříka a definitivní tečkou za utkáním byl gól pět minut před koncem. Za výkon ve druhé půli si naši hráči vítězství zasloužili.

Branky: 1. Havel, 47. Kukol, 71. Mařík 85. Rada

Sestava: L. Malý ml. - Semančík, Patetl, Balík, Čálek  - Tran (76. Kadlečík), Kukol, Rada (70. Mařík) - Havel, Čihák (56. Slunečko), Hrubý (85. Kuchař)

Dorost mladší Dobříš – Králův Dvůr 2:0 (2:0)

Naši byli v první půli jasně lepší.  První gól vstřelil Mařík tvrdou střelou pod břevno z 25 metrů, druhou přidal po samostatné akci Zdrubecký. Ve druhé půli za horkého počasí jsme bezpečně drželi náskok.

Branky: 18. Mařík, 26. Zdrubecký

Dobříš: Jindrák – Kuchař, Kadlečík, Houba, Farda, Zdrubecký, Kvapil (66. Schütz), Mařík, Mezera, Bureš (41. Toufar), Chýla (41. Rehák).

Žáci starší: Dobříš – Slovan Kladno 2:1 (2:1)

Po většinu utkání jsme měli převahu, avšak až do konce jsme se obávali o tři body.

Branky: Kilián, Kvapil

Sestava: Fiala - Paták, Matějka, Mezera, Hrbek, Kvapil, Nikel, Kilián, Bartoš, Rehák, Holman, Homolka, Škodný, Drnec

Žáci mladší: Dobříš – 1.FK Příbram 1:9 (0:1)

V první půli se naši kluci statečně bránili převaze hostů. Ve druhé půli se již projevila lepší herní kvalita příbramských hráčů. Branku vstřelil za stavu 1:4 Škodný.

Přípravka starší:

 1.FK Příbram – Dobříš 10:3

Jeden gól rozhodl o tom, že se naši kluci do finále letos nepodívají. Domácím pomohlo to, že nastoupili hráči, kteří běžně hrají za tým mladších žáků.  Naši kluci příkladně bojovali, dotáhli výsledek na 7:3, ale v závěru obdrželi dva smolné góly.

Bohutín – Dobříš B 16:11

Přípravka mladší: Nová Ves – Dobříš 11:8

Naši kluci tentokráte se do finále neprobojovali. I boj o třetí místo je však úspěchem.

Branky: Lohr 3, Matějka 2, Krejza, Fiala, Micka

Dobříš B – Drahlín/Hluboš 12:10

Branky: Kvapil, Šantora po 4, Knejzlík 2, Karas, Matějka

autor článku: Radim Weber