Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Fotbalisté z MFK Dobříš zahájili přípravu na jaro 2022

přidáno: 17. 01. 2022

Trenéři i fotbalisté všech věkových kategorií z MFK Dobříš opět obuli kopačky a od ledna makají. Jaký byl výsledek prvního přípravného utkání a jak probíhá příprava jednotlivých mužstev dobříšského klubu zjišťoval Jan Soukup.

První přípravné utkání na jarní odvety, sehráli dobříšští fotbalisté s divizním účastníkem skupiny A

MFK Dobříš - TJ Mýto 0:2 (0:1)

Hosté otevřeli skóre utkání v 33. min. Ve druhém poločase mohl vyrovnat z penalty Jan Šrain, ale hostující brankář jeho střelu v 55. minutě chytil. Další branky se hosté dočkali v 60. minutě, když do vlastní branky míč usměrnil Masopust a stanovil konečný výsledek. Příště lépe!

Sestava: 

  • Víšek – Kilián, Machač, Čížek, Liška Jan – Junek, Šrain Jan, Masopust, Janda, Skočdopole – Procházka

Střídal: 

  • Pouček

Rozhodčí: 

  • Máša – Souček – Musil

 

Příprava mužstev MFK Dobříš na jaro 2022

Muži A

A mužstvo pod vedením trenéra Filipa Dorta v pondělí 10. ledna 2022 zahájilo zimní přípravu na jarní část divizní soutěže. Hráči podstoupí 3x týdně tréninkovou jednotku na stadionu V Lipkách, odehrají 8 přípravných zápasů a čeká je tradiční únorové soustředění na Šumavě. Případné zimní, odchody a příchody hráčů jsou zatím v jednání a cílem pro jaro je udržení soutěže. Ke spokojenosti s podzimní částí soutěže chybí trenérovi 5 bodů do tabulky, ale věří, že na jaře se povede body získávat i na hřištích soupeřů a podzimní ztrátu bodů nahradit.

Muži B a dorostenci

Týmy B muži a dorostenci zvolili letos společnou zimní přípravu. Trenéři Miloš Krátký a Vítek Weber chtějí i na jaře pokračovat v podzimním zapojování mladých hráčů do kategorie dospělých. Na podzim omlazené Béčko začalo sezónu výsledkově velmi dobře, po zranění několika hráčů základní sestavy se přestalo dařit a bodovat. V závěru podzimu se postupně zapracovali do mužstva další dorostenci a dostavily se i výsledky. Trenéři i na jaře budou sázet na kombinaci zkušených hráčů a dorostenců.

Mládež a přípravky

Šéftrenér mládeže Pavel Foltýn je s podzimními výsledky spokojen a hlavně přivítal, že soutěže nebyly na podzim přerušeny a mužstva mohla i pravidelně trénovat. V jarních odvetách bude nastupovat stejně jako na podzim 5 přípravek, 2 mužstva mladších žáků, 2 mužstva starších žáků a 1 mužstvo dorostenců. U mládeže se bude pokračovat v sestavování mužstev podle ročníků narození a případně posunovat talentované hráče do vyšších kategorií.

 

autor článku: Jan Soukup - MFK Dobříš