Dnes je úterý 19. březen, svátek má Josef,
je Mezinárodní den invalidů.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští fotbalisté klesli na samé dno

přidáno: 05. 11. 2018

V zápase týmů z konce divizní tabulky se opět nepodařilo dobříšským fotbalistům z A-týmu dosáhnout na body. V první půli toho oba týmy moc nepředvedly, ve druhé půli sice, zvláště v závěru utkání, měli domácí fotbalisté několik šancí na vyrovnání, avšak ani jednu nedokázali zužitkovat. Po sérii šesti porážek tak Dobříš klesla až na poslední místo tabulky.

První půle přinesla neurovnanou hru a oba týmy se předháněly v nepřesnostech. První možnost měli domácí, ale centrovaný míč V. Šraina z rohového kopu prošel nevšímavě kolem branky. Za hosty zahrozil individuální akcí Kwamina, ale Jechort stačil jeho střelu vyrazit na roh. Hosté kopali několik rohových kopů a po jednom z nich Kwamina hlavičkoval do tyče. Další šance přišly až v závěru první půle. Autový vhoz V. Šraina prodloužil Matějka k Dortovi, ale jeho střelu zblízka stačil brankář Duchoň zachytit. Po jeho výkopu unikl Kwamina a jeho přihrávku si srazil ve 41. minutě Talůžek do vlastní sítě.

Ani v druhé půli se nepodařilo vyrovnat

Do druhé půle nastoupil na hřiště Šebek a domácí se snažili o rychlé vyrovnání. To se jim povedlo již ve 48. minutě. Masopust našel J. Šraina, ten zpětnou přihrávku adresoval Pokornému, jehož střelu gólman neudržel a Junek dorazil míč zblízka do sítě. Dobříšští mohli brzy skóre otočit, když střelu Junka Duchoň vyrazil k Masopustovi, ale ten vysoko přestřelil. Postupně tlak domácích ustával a v 60. minutě se Říha hezky uvolnil ve středu hřiště a svou akci zakončil přesnou přihrávkou do běhu Postřihačovi, který zajistil táborským opět vedení. V poslední čtvrthodině se již tradičně na hrot útoku vysunul Talůžek a dobříšští získali výraznější převahu, ale štěstí se k nim nepřiklonilo. Po přímém volném kopu Dorta hlavičkoval Talůžek do tyče. Odpověděl mu střelou Říha, se kterou si domácí brankář poradil. Na druhé straně v dobré příležitosti překopl bránu Kozohorský, po přímém volném kopu Šebka, gólman zachytil hlavičku Junka a poté v další příležitosti oblouček Šebka přes brankáře vyhlavičkoval z brankové čáry Říha. Do velké šance se dostávající J. Šrain byl zasažen brankářem, ale rozhodčí to neposoudil jako faul. Poslední příležitost měl Talůžek, ale jeho hlavička skončila těsně vedle branky. Utkání skončilo Dobříš – Táborsko B 1:2.

Dobříš: Jechort – Horáček, Procházka, Talůžek, V. Šrain – Masopust (54. Kozohorský), Pokorný, Dort, Junek – Matějka (46. T. Šebek), J. Šrain

Branky: 48. Junek – 41. vlastní, 60. Postřihač. Rozhodčí: Haleš. ŽK: Talůžek, J. Šrain – Prošek, Bouchal, Radosta

Statistiky: Střely: 16:8, z toho na branku: 9:4. Rohové kopy: 4:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly:14:13

Ani B-týmu se nedařilo

Hráči posledního týmu tabulky udržovali v zápase poměrně vyrovnanou hru. Měli i několik šancí ke vstřelení branky, po střelách Semančíka, Webera, Korynty i Šebka. Nejnebezpečnější byla hlavička Šišmy těsně vedle a jedna střela orazítkovala i tyč. I hosté měli několik možností ke skórování Morou i Pechem, kterým zabránil R. Weber a jednou za něho zaskočil i jeho bratr. Rozhodl nešťastný závěr. Minutu před koncem unikl Mora a tentokráte přesně zakončil a ke všemu se v poslední minutě navíc zranil i V. Weber. Utkání skončilo Dobříš B – Rožmitál 0:1.

Dobříš B: R. Weber – Zbíral, V. Weber (93. Malý), Kadlec, Burda – T. Šebek (77. Dušek), Korynta, Semančík, Tomášek (62. Mařík) – Budínský, Šišma

Branka: 89. Mora. Rozhodčí: Malý. ŽK: 0 

autor článku: Radim Weber