Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříššstí fotbalisté se opět v sobotu s protihráčem trápili

přidáno: 29. 10. 2018

Dobříši se nedaří i nadále a potvrdil to i poslední zápas mužstev ze spodní části tabulky A-týmu. Do mužstva se po přestávce vrátili Filip Dort i Jan Liška, bylo však na nich znát, že nějaký čas nehráli. Když k tomu připočteme chyby hostů v obranné fázi i skutečnost, že za celý zápas nevyslali na branku ani jednu přímou střelou, nelze se divit vysoké porážce.

Úvod utkání přinesl několik šancí na obou stranách. Již v první minutě po rohovém kopu střílel nepokrytý Chotovinský a zablokovanou střelu stačili tentokrát hosté odvrátit. Dobříšští odpověděli po centru Junka střelou Matějky, která však skončila vedle brány. Pak chyboval Horáček, ale tentokrát stačili na poslední chvíli zasáhnout Talůžek s Pokorným. Po dlouhém nákopu Talůžka stačil proti Matějkovi včas vyběhnout gólman Nývlt a úspěšný nebyl ani pokus Junka. Po další chybě v hostující obraně se dostal do šance Mazouch a rovněž neuspěl. V 15. minutě unikl Mazouch, udělal kličku Weberovi, který však pádem pod nohy fauloval. Penaltu proměnil Kutner. Domácí se uklidnili a vytvářeli si množství šancí. Centrovaný míč minul hlavou Vaněk, šanci Mazoucha zabránil Liška a střelu Vaňka tečoval Talůžek na tyč. Ve 37. minutě střílel z hranice pokutového území Kutner a zvýšil na 2:0. V závěru první půle se po centru Talůžka neprosadili ani Matějka, ani V. Šrain.

Do druhé půle vstoupili dobříšští se snahou o kontaktní gól

Soběslavští hráči ale po rychlých brejcích a chybách v obraně přidali rychle tři góly a bylo rozhodnuto. V 50. minutě centr Kutnera poslal zblízka do sítě Vaněk, v 62. minutě po nepřesném zásahu Lišky unikl Mazouch a přidal čtvrtý gól a za tři minuty podobně po chybě Pokorného Weber sice střelu unikajícího Nohavy vyrazil, ale na dorážku již nedosáhl. Snaha o čestný gól hostů přinesla jen několik rohových kopů. Domácí měli další řadu šancí, které zahodili vlastní nepřesností a něco pochytal gólman Weber. Kutner zblízka netrefil bránu, střelu Podrázkého vyrazil Weber na roh a dobříšský brankář si poradil i s možnostmi Smetany a Vaňka. V závěru hráli dobříšští o deseti, když musel odstoupit zraněný Liška a další zdravý hráč nebyl k dispozici. Poslední možnost domácích neproměnil ještě Dvořák. Utkání tak celkově skončilo Soběslav - Dobříš 5:0.

Dobříš: Weber – Horáček, Pokorný, Talůžek, Liška - Masopust, J. Šrain, Dort (66. Semančík), V. Šrain – Junek, Matějka (54. Kozohorský)

Branky: 30. a 37. Kutner, 50. Vaněk, 62. Mazouch, 65. Nohava Rozhodčí: Nehasil. ŽK: Kutner – Weber

Statistiky:  Střely: 18:7, z toho na branku: 10:0. Rohové kopy: 5:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly:17:6

Ani B-týmu se nakonec nezadařilo

Po poločase, kdy dobříšští hráči prohrávali o dva góly, se ve druhé části utkání zvedli a v poslední minutě se jim podařilo vyrovnat. V penaltovém rozstřelu však dobříšští hráči první dvě penalty neproměnili a i když dál už byli úspěšní, na dva body to nestačilo. Utkání tak na penlaty skončilo Nový Knín – Dobříš 4:3. Úspěšní střelci penalt: Weber, Zbíral, Šiška.

Dobříš B: Malý – Dušek (75. Šiška), V. Weber, Kadlec, Zbíral, L. Kuchař (46. Tomášek), Suchan (62. Čihák), Zdrubecký (82. Zdrubecký), Modlík, Šišma, Kukol

Branky: 50. a 90. Kukol. Rozhodčí: Slepička. ŽK: Jasz – Weber, Zbíral, Kadlec

autor článku: Radim Weber