Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Nejlepším fotbalovým hráčem jara je podle diváků Robert Talůžek

přidáno: 19. 06. 2018

Nejdůležitější zápas tohoto ročníku divizní soutěže zvládli domácí hráči A-týmu hlavně zásluhou výborného výkonu v první půli na jedničku. Nic na tom nemění ani ta skutečnost, že nakonec i případná porážka by znamenala záchranu. Jak průběh utkání nejen A-týmu probíhal?

Do zápasu vlétli domácí hráči podporovaní velkou návštěvou diváků s velkým nasazením a již v 5. minutě centroval Maryška do „vápna“, Karas se uvolnil a vstřelil první gól utkání. Dobříšští dál pokračovali v náporu. Po rohovém kopu Junka se míč odrazil k Talůžkovi, který přestřelil. První dalekonosný pokus hostujícího Vaňka Jechorta neohrozil. V 15. minutě poslal Maryška dlouhý aut před branku a Talůžek hlavou podruhé překonal gólmana Hniličku. Ve 27. minutě se centr Junka odrazil k J. Šrainovi, který z hranice „šestnáctky“ pohotovou střelou zakončil fantastický úvod utkání. Pak již domácí umožnili soběslavským hráčům hru trochu vyrovnat, přesto mohli dobříšští ještě skóre navýšit. Karas unikl obráncům, obešel brankáře, ale jeho přihrávku z brankové čáry na Maryšku stačil hostující Boháč odkopnout.

I druhou půli začali dobříšští náporem

Karasův pokus a dorážky Masopusta a J. Šraina se odrazily od těl soupeřů. Pokorný postupoval sám na branku, ale mířil vysoko. Pak na centr Pokorného Karas nedosáhl. V 55. minutě však nechali domácí vystřelit z šestnácti metrů Vaňka a hosté snížili. O chvíli později únik Mazoucha řešil Jechort včasným vyběhnutím před „vápno“. Dobříš mohla vítězství pojistit. Maryškovu střelu z úhlu vykopl Suchan, tři dorážky J. Šraina se odrážely od hostujích hráčů. Pak tvrdá střela Junka zamířila těsně nad břevno. Čtvrthodinu před koncem však po rohovém kopu Uličný hlavou vsítil kontaktní gól. To vneslo do řad domácích hráčů nervozitu, ale do větší šance hosty již nepustili. Naopak Matějka vybojoval v „šestnáctce“ míč, ale nedokázal prostřelit gólmana. Dobříšští fotbalisté tak skončili na desátém místě a mají 44 body stejně jako v minulém ročníku, kdy byli sedmí. Tentokrát však v extremně vyrovnané soutěži bojovali až do posledního kola o udržení. Můžeme se tedy již po třetí za sebou těšit na příští ročník divize. Trenér Martin Šrain uvedl: „Jsem nesmírně šťastný, že jsme i podruhé udrželi tuto soutěž. Kluci bojovali a hlavně v první půli na hřišti dominovali. Ve druhé půli jsme po gólech soupeře znervózněli, ale myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. V červenci nás však již čeká příprava na další sezonu.“ Vedoucí týmu Josef Máša řekl: „Snad nikdy jsem nebyl tak nervózní v závěru utkání. Hlavně, že to dopadlo dobře a můžeme se těšit na příští ročník.“ Během utkání proběhla anketa diváků o nejlepšího hráče jarní části sezony. Zvítězil Robert Talůžek, na druhém místě skončil Štěpán Maryška, třetí byl Patrik Junek.

B-tým o víkendu pohořel

Utkání, které ještě kolem poloviny jarní části slibovalo boj o první místo, přineslo jen odvar fotbalu. Lídr tabulky na hřišti dominoval a nebýt mnoha neproměněných šancí a zákroků R. Webera, mohla být porážka dobříšského týmu ještě vyšší. Před začátkem soutěže by Dobříš B pořadí na pátém místě brala jako úspěch. Po jarní části soutěže, kdy byl tým na vedoucím místě, však vlivem několika skutečností, jako nutné doplňování prvního týmu, nedisciplinovanost a nezájem některých hráčů, nakonec umístění vyznělo trochu jinak. Utkání skončilo Dobříš B – Petrovice 0:3.

autor článku: Radim Weber