Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští přišli o dva body v dobře rozehraném utkání

přidáno: 03. 04. 2019

Za příjemného jarního počasí se v sobotu na dobříšském fotbalovém hřišti hrálo okresní derby. Zvláště pro domácí bylo důležité pro boj o záchranu v soutěži. Přestože dobříšští zcela ovládli první půli, nedokázali dvoubrankový náskok udržet. Rozhodlo pět minut ve druhé části utkání, kdy sedlčanští hráči vyrovnali. Domácí pak nenašli dostatek síly a vůle ke třem bodům. V penaltovém rozstřelu pak hosté rozhodli o dvou bodech.

Po úvodu, kdy přišlo několik příležitostí na obou stranách, ovládli dobříšští hru. Střelu Dorta vyrazil brankář Glogar na roh, stejně jako „bombu“ Talůžka. Procházka po té dopravil míč do sítě, avšak gól nebyl pro ofsajdové postavení uznán. Maryškovu šanci stačil zastavit Kvěch a po přímém volném kopu Dorta hlavičkoval Talůžek do náruče gólmana. Ve 28. minutě V. Šrain vyslal do úniku Junka, který přesnou střelou k tyči rozjásal početné domácí fanoušky. Za tři minuty po dlouhém autu Maryšky podběhl Glogar míč a Talůžek přidal druhý úspěch Dobříše. Teprve pak se hosté zmohli na nějakou akci. Vůbec první střelu Sedlčan na Weberovu branku poslal Senft nad břevno a pak Weber pádem pod nohy stejnému hráči zabránil brance. I začátek druhé půle patřil dobříšským hráčům. Junek v dobré pozici přihrával Dortovi, kterému stačil soupeř ještě míč odkopnout a tvrdou střelu Maryšky tečoval nad bránu jeden z obránců. Pak přišla velká šance hostů, kdy ve vyložené šanci překopl Senft bránu a v 60. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Masopust skluzem bránil přihrávce Kvěcha a míč zasáhl jeho ruku. Pokutový kop proměnil Brotánek. Domácí znervózněli. Hlavička hostujícího Hájka zamířila do náruče domácího brankáře, ale v 65. minutě pohotově vystřelil z hranice „šestnáctky“ Kdolský k tyči a srovnal skóre zápasu. Dobříšští se pak již nedokázali vrátit ke hře z první půle, naopak po akci Senfta střelu Sirotka stačil zablokovat Liška. Pokus domácích o závěrečný nápor, kromě dvou zmatků před Glogarem, přinesl jen vyloučení J. Šraina po druhé žluté kartě. V penaltovém rozstřelu sice Weber zlikvidoval první pokus Soldáta, ale Brotánek, Kdolský, D. Čejda a Senft byli úspěšní. U domácích proměnili penaltu jen Dort a Junek. V. Šrain mířil nad branku a Masopusta gólman vychytal. Utkání tak skončilo Dobříš – Sedlčany 2:2 na p. 2:4.

Dobříš: Weber – Horáček (67.Matějka), Talůžek, Masopust, V. Šrain – Procházka, J. Šrain, Dort, Puchmajer (69. Liška) – Junek, Maryška.

Branky: 28. Junek, 31. Talůžek – 60. Brotánek, 65. Kdolský. Rozhodčí: Vrchota. ŽK: Masopust, 2x J. Šrain -  Krůta, Lípa. ČK: J. Šrain. Diváků: 420.

Statistiky: Střely: 9:9, z toho na branku: 5:3, rohové kopy: 7:4, ofsajdy: 2:2, fauly: 16:9.

autor článku: Radim Weber