Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

V utkání dobříšského „A“ týmu se rozhodovalo v posledních dvaceti minutách

přidáno: 06. 06. 2018

O víkendu se tentokrát dobříšské fotbalové týmy utkaly s fotbalisty ze Sedlčan a Sedlce-Prčice. Jak si jednotlivé týmy během utkání vedly?

V tradičním okresním derby dělilo oba soupeře devět míst a ve vyrovnané tabulce šest bodů. Proto potřebovali dobříšští fotbalisté získat ze hřiště soupeře body. Vyrovnané utkání se rozhodlo v poslední dvacetiminutovce, kdy hosté nasázeli soupeři čtyři branky a udělali tak další důležitý krok k udržení v divizi i pro příští rok. 

Oba týmy začaly utkání opatrně, v horkém počasí se do útoku moc nedostávaly a soustředily se hlavně na obranu. Proto i příležitosti nepřicházeli. První střelu na branku vyslal domácí Haas, ale Jechort neměl s jeho pokusem příliš práce. Podobně si vedl na druhé straně z přímého volného kopu V. Šrain. Po Maryškově pasu se do dobré pozice dostal Puchmajer, ale nezpracoval míč. Po autu Maryšky hlavičkoval Matějka, ale obránce stačil srazit míč na roh. Další příležitost měl po rohovém kopu Pokorný, ale jeho hlavička se do brány nevešla. Největší příležitost první půle měl domácí Kdolský, jeho střelu stačil Jechort vykopnout.

I druhá půle přinesla zpočátku spíše opatrný fotbal s minimem šancí. Trestný kop Maryšky nasměroval Brotánek do tyče vlastní branky a dorážka Horáčka mířila nad bránu. Rychlý protiútok domácích skončil nepřesným centrem, dobříšský gólman pádem pod nohy zlikvidoval únik Dvořáka a jeho střelu o chvíli později stačil Jechort podruhé v zápase vyrazit nohou. Na druhé straně unikajícího Matějku zastavili sedlčanští jen za cenu faulu. Rozhodující moment přišel v 72. minutě. Matějka hlavou přihrál Puchmajerovi, který si přehodil Brotánka a vstřelil vedoucí gól. Uklidněným hostům padlo poté do sítě vše, co vystřelili. V 78. minutě po autu Maryšky nehlídaný J. Šrain přidal hlavou druhý gól, v 86. minutě po nákopu Jechorta přikopl Matějka míč Puchmajerovi, který z hranice pokutového území přidal další úspěch. Velkou šanci měl pak po přihrávce Soldáta D. Krůta, ale Jechorta nepřekonal. To tři minuty před koncem vybojoval míč jeho jmenovec Milan a přehodil vybíhajícího brankáře Vančáta po čtvrté. V závěru mohl vítězství ještě zvýraznit Masopust, ale jeho střela mířila doprostřed brány. Vítězství Dobříše je pro tento tým dalším důležitým krokem k záchraně, ale pro domácí je výsledek až příliš krutý. Utkání skončilo Sedlčany - Dobříš 0:4. Trenér Martin Šrain uvedl: „Remízový zápas. Čekalo se na první gól. Naštěstí jsme to byli mi, kdo uspěl a od té doby jsme zápas rozhodli.

„B“ tým nebodoval

Dobříšští hráči z „B“ týmu přijeli opět v pozměněné sestavě a hlavně bez Karase. Hrál se pomalý fotbal bez střel na bránu. Domácí však byli aktivnější. Ve 45. minutě volný Prchlík poprvé skóroval. Vzápětí mohli dobříšští vyrovnat, ale Kukol po Semančíkově centru těsně bránu přestřelil. I ve druhé půli měli domácí navrch. V 61. minutě se trefil z pětadvaceti metrů Davídek do „šibenice“ a rozhodl zápas. Trenéři pak dali příležitost několika dorostencům. Domácí měli ještě spoustu šancí přidat další gól, ale několik jich spálili a některé stačil R. Weber pochytat. Utkání skončilo Sedlec-Prčice - Dobříš 2:0.

autor článku: Radim Weber