Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

FOTBAL NENÍ TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ

přidáno: 30. 10. 2020

Na jaře zastavení soutěže, na podzim nejprve omezení počtu diváků, pak i jejich vyloučení ze zápasů a nakonec přerušení soutěže na (snad) čtrnáct dní. Připočtěme k tomu i několik hráčů v karanténě, to vše přinesl nepřítel a největší soupeř covid-19. Nerad o tom píši, ale je to skutečnost.

Muži A pokračovali v divizní soutěži

Ve dvou domácích utkáních po sobě s týmy horní poloviny tabulky nezískali ani bod, i když výkon nebyl nejhorší. S Chomutovem prohráli 1:3 a s Kladnem těsně 1:2. V dalším utkání v Mostě na soupeře nestačili a prohráli 1:5. V posledním utkání před přestávkou v souboji týmu dolní poloviny tabulky porazili Tatran Rakovník 2:1 a drží v současné době třinácté místo.

B-tým podává nevyrovnané výkony

Po debaklu v Milíně 0:11 porazilo toto mužstvo v nervózním utkání tým z Tlustic 5:4, trochu nešťastně prohrálo v Petrovicích 3:4 a remizovalo s mužstvem FK Lety 1:1, když neuspělo v penaltovém rozstřelu.

Největší radost nám dělá naše mládež

Tu asi nejvíc mrzí koronavirová přestávka. Dorostenci v I.A třídě kralují tabulce a dosud získali plný počet bodů. Starší žáci v krajském přeboru ze sedmi zápasů kromě jedné remízy všechny ostatní zápasy vyhráli a drží si zatím pěkné třetí místo. B-tým žáků se drží v tabulce I.A třídy uprostřed na pátém místě. První tým mladších žáků za jejich staršími kolegy nezaostává. Drží se na pátém místě jen s dvěma porážkami. B-tým mladších žáků vede svou skupinu okresního přeboru s náskokem čtyř bodů. „Céčko“ mladších žáků dosud vyhrálo všechny své zápasy a na druhém místě je jen z důvodů, že má sehráno o jeden zápas méně než vedoucí tým. Týmy přípravek se také drží výborně a hrají s velkým zápalem a úspěšně. Tabulkově si vede nejlépe A-tým starší přípravky, který dosud vyhrál všech sedm zápasů.

MFK Dobříš v době koronaviru

I v této době se snaží vedení MFK Dobříš zvelebovat prostředí na stadionu V Lipkách. Připravuje se úprava v prostoru parkoviště i za kabinami podél plotu k zimnímu stadionu.

Hráči, funkcionáři a určitě i většina našich příznivců chápe, že fotbal není to nejdůležitější. Důležité je vítězství nad nemocí tohoto roku. Všichni věří, že tohoto nepřítele zdoláme, aby se fotbal dostal do normálních kolejí, abychom mohli sledovat zápasy na stadionech, a ne jen prostřednictvím videa.

Výkonn výbor FAČR rozhodl

V úterý 27. října 2020 se sešel prostřednictvím online video-konference Výkonný výbor FAČR, který na svém zasedání mimo jiné rozhodl, že se soutěžní ročník 2020/21, ohledně mistrovských a pohárových soutěží, vyjma soutěží v příslušnosti Ligové fotbalové asociace, přerušuje do dne 31. prosince 2020 do 23:59 hod. Po dobu přerušení nejsou řídící orgány soutěže oprávněny schválit konání mistrovských a pohárových utkání. 

Další aktuální informace z MFK Dobříš budou průběžně zveřejňovány na webové stránce: www.mfkdobris.cz nebo na vývěsce na Komenského náměstí.

autor článku: Radim Weber - MFK Dobříš