Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšský „A“ tým konečně vybojoval z utkání tři body

přidáno: 23. 05. 2018

Na západ Čech odjížděli dobříšští fotbalisté z „A“ týmu bez zraněného brankáře Šedivého, kterého nahradil Jechort. Ten se mezi tyče vrátil po dlouhé době z pozice stopera „B“ týmu. Hosté byli na sestupové pozici, a proto bylo jejich snahou pokusit se bodovat. Po velmi dobrém výkonu, zvláště v prvním poločase, získali nakonec tři body a posílili tak naději pro udržení divizní soutěže i pro příští rok.

Dobříš začala aktivně a první možnost měl Maryška po přihrávce J. Šraina, jeho střela však skončila vedle branky. Dobříšští hráči dobře napadali a připravili si několik standardních příležitosti. Dva přímé volné kopy J. Šraina sice gól nepřinesly, ale ve 22. minutě trestný kop Maryšky přizvedl domácí Sadílek a pomohl tak Dobříši k vedení. Ten se však z vedení dlouho neradoval. Již o minutu později Lukáš nacentroval míč na hlavu Nedbalého, který vyrovnal. Dobříš to však nerozhodilo, dále hrál svou hru  a v těchto fázích utkání na hřišti dominoval. Ve 30. minutě poslal J. Šrain míč za obranu a Maryška opět strhl vedení na stranu hostů. O pět minut později zahrával V. Šrain trestný kop z dvaceti metrů a jeho umístěnou střelu si gólman Šmejkal srazil do sítě. O chvíli později, po centru V.Šraina, se nedostal k hlavičce Masopust, avšak ve 41. minutě po rohovém kopu dorazil míč zblízka Krůta po čtvrté do domácí sítě. Do konce poločasu mohl ještě zvýšit Talůžek, ale nedosáhl na centr Maryšky.

Úvod druhé půle vypadal, že si hosté v poklidu výsledek pohlídají

Domácí sice dopravili míč do sítě, ale gól nebyl uznán pro faul na Procházku. V 65. minutě však posoudil rozhodčí pád Jechorta pod nohy Štěpána jako faul a Sadílek z pokutového kopu snížil. Byla to teprve druhá střela na branku Jechorta. Pojistku pro dobříšské mohl dát Maryška, ale přestřelil bránu. V závěru domácí přidali a tak byl výsledek na vážkách. Jechort zachránil po střele Štěpána, avšak pět minut před koncem hrací doby, zdramatizoval zápas Štěpán, proti jehož střele z otočky byl Jechort bezmocný. V závěru ještě Maryška po rohovém kopu opět netrefil bránu a na druhé straně v poslední možnosti domácích si stejně vedl Lattisch. Utkání skončilo Mariánské Lázně - Dobříš 3:4. Trenér Martin Šrain řekl: „Konečně jsme hráli fotbal tak, jak jsme si řekli. S velkým nasazením, bojovností a obětavostí všech hráčů. Je potřeba, aby si hráči uvědomili, že musí takto bojovat i v dalších utkáních. V závěru jsme se však strachovali o tři body. Nelze se tomu však divit, šlo o hodně.“

Oddíly dělilo v názvu obcí jen jedno písmenko, v tabulce však jedenáct míst

Zdálo by se, že by zápas měl mít jasného favorita. Situace hostů je však složitá. Vzhledem ke zraněným hráčům obou týmu dospělých, přijeli na půdu soupeře dobříšští prakticky bez náhradníků a s několika hráči hrajícími se sebezapřením. Poslední tým tabulky mohl rozhodnout již v úvodu. Šittich nastřelil břevno a vyložené příležitosti neproměnili Vosátka a Maxmilián. Dobříšští odpověděli střelou Krmely po přihrávce Pjatáka, avšak brankář střelu vyrazil. Pak fauloval v „šestnáctce“ V. Weber, ale jeho bratr pokutový kop Vosátky zneškodnil. Ve 30. minutě se prosadil střelou k tyči Jan Kadlec a domácí se ujali vedení.

V dalším průběhu se však na dobříšské hráče nalepila smůla

V jedné minutě dvě dalekonosné střely Pokorného a Zbírala orazítkovaly tyč. V závěru první části utkání střelu Šebka vyrazil gólman na roh a nevyšel ani rychlý útok dvojice Rozsypal – Pjaták. Ve druhé půli dobříšští ovládli hru, Pokorného pokus skončil nad bránou, avšak ve 48. minutě přišel rychlý protiútok Dobříče, první střelu sice Weber vyrazil, ovšem odražený míč vrátil na hranici ofsajdu do branky Vosátka. V 55. minutě prostřelil brankáře Hejduka Šebek a hosté se snažili o vyrovnání. Jejich kombinačním akcím ale chybělo přesné zakončení. Domácí hrozili rychlými brejky. Šanci Maxmiliána zlikvidoval R. Weber, ale další akci již v 71. minutě stejný hráč zakončil přesně. V závěru nejprve střelu Šebka vytáhl Hejduk na roh a tři minuty před koncem po chybné rozehrávce zakončil kombinaci Šebek druhým gólem. Na vyrovnání však již nezbyl čas. Utkání skončilo Dobříč - Dobříš B 3:2. Štěpán Kuchař: „V každém utkání hrajeme v jiné sestavě a s jinými hráči. To se pak těžko něco vymýšlí."

autor článku: Radim Weber