Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Chyby ve druhé půli sobotního fotbalového zápasu rozhodly o výsledku

přidáno: 16. 10. 2018

Na hřiště nováčka divize odjeli dobříšští fotbalisté se snahou odvézt si nějaký bod. Soupeř byl určitě hratelný. Po první půli to vypadalo nadějně, ale ve druhém poločase předvedli domácí hráči zlepšený výkon a po chybách dobříšských hráčů získali plný bodový zisk.

V úvodu utkání byli dobříšští hráči aktivnější a získali převahu. Přesto se do první velké šance dostal domácí Toman, ale jeho střela skončila těsně vedle branky. Pak začali úřadovat dobříšští hráči. Třikrát se do dobré pozice dostal Karas, ale dvakrát mířil nepřesně a poté stačil jeho dorážku vyrazit hradecký gólman Hejníček. Junek sklepl míč Procházkovi jehož střelu vytěsnil gólman na roh a ve 27. minutě přihrál Matějka J. Šrainovi, který střílel přesně do „šibenice“. Po této brance domácí hru vyrovnali, ale za Dobříš se dostal do úniku Junek, avšak Hejníček zachránil. Následně nebezpečně mimo branku pálil hradecký Kučera, ale ve 36. minutě střílel z osmnácti metrů Votava a tečovaná střela skončila za Jechortovými zády. Domácí mohli do poločasu skóre ještě otočit, avšak Toman v dobré pozici nastřelil jen dobříšského gólmana.

Druhá půle začala únikem Junka, bez využití a pak získali hradečtí výraznou převahu

Únik rychlého Tomana skončil jeho nezaviněným pádem a když Votava obešel Jechorta, stačil ještě z brankové čáry zachránit Talůžek. Když už se zdálo, že převaha domácích umírá a dobříšští zahrozili střelou V. Šraina, přišla v 68. minutě chyba. Talůžek pouštěl dlouhý nákop brankáři, to vystihl Toman a domácí hráči se tak ujali vedení. Po této brance se na hrot útoku vysunul Talůžek a dobříšští získali převahu. Střelu V. Šraina vyrazil gólman a Karas z otočky střílel těsně vedle brány. Na druhé straně unikl rychlý Toman, obešel i Jechorta, avšak mířil nepřesně. Vzápětí chytil Hejníček pokus Semančíka. Domácí hrozili rychlými úniky a Toman nedorazil zblízka míč do brány, ale v 77. minutě po nepřesném zásahu Pokorného na půli se dostali hradečtí k rychlém brejku a Jindra se trefil přesně k tyči. V posledních minutách měli ještě možnosti oba týmy. Domácí Votavou, jehož pokus vyrazil Jechort a dorážka skončila na boční síti a za hosty Horáček, ale brankář srazil jeho střelu na roh. Utkání tak skončilo Jindřichův Hradec - Dobříš 3:1.

Dobříš: Jechort – Kozohorský, Procházka,Talůžek, Pokorný, – Junek, J. Šrain, Masopust, V. Šrain – Matějka (65. Horáček), Karas (74. Semančík)

Branky: 36. Votava, 68. Toman, 77. Jindra – 27. J. Šrain. Rozhodčí: Šlapák. ŽK: Jindra, Völfel, Cettel, Řehoř – 0

Statistiky:  Střely: 12:10, z toho na branku: 6:5. Rohové kopy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.

B-týmu se opět nedařilo

Po svém prvním vítězství v minulém kole opět dobříšští fotbalisté na svého soupeře nestačili a utkání skončilo Loděnice – Dobříš B 5:1.

Dobříš B: Weber – Modlík, Budínský, Kukol, Zbíral, Burda (56. Mařík), Kadlec, Zdrubecký, Dušek, L.Kuchař (43. Šišma), Tran

Branky: 10. a 83. Křížek, 33. a 66. Herejt, 45. Šolc – 32. Modlík. Rozhodčí: Musil. Žižka – 0

autor článku: Radim Weber