Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

V sobotním fotbalovém zápasu A-týmu s Hořovickem rozhodla třináctá minuta

přidáno: 09. 10. 2018

Sice již s omilostněnými Karasem a J. Šrainem, ale stále bez Maryšky a nově i Dorta nastoupili dobříšští fotbalisté k dalšímu diviznímu utkání. Zápas A-týmu před výbornou návštěvou, zásluhou i diváků hostujícího týmu, nebyl příliš zajímavý a rozhodla ho jedna chyba při bránění na půlicí čáře.

Úvod zápasu byl již tradičně opatrný a nepřesně zakončil hlavičkou J. Šrain i na druhé straně „patičkou“ Kubec. Ve 13. minutě se podařilo po autovém vhazování uniknout Kubcovi, který obešel Jechorta a vstřelil první a jak se ukázalo i rozhodující gól utkání. Domácí hráči trochu přidali a dvakrát zahrozil J. Šrain, jehož střelu zastavilo břevno, a pak zblízka překopl branku. Střela nevyšla ani Masopustovi, Junkovi ukopli míč v dobré pozici obránci a Šebek se ukopl. V závěru první části se hra vyrovnala a hořovičtí hráči si také vypracovali šance. Dvakrát neuspěl Novotný. Jeho hlavička se do brány nevešla, stejně jako střela po přihrávce Kopáče. Pokus Kubce mířil těsně nad břevno. Za dobříšské hráče po přímém volném kopu J. Šraina prodloužil Šebek hlavou míč na Talůžka, který však hlavou se do branky netrefil.

Do druhé půle vyměnil domácí trenér dvojici útočníků

Domácí hráči se snažili o vyrovnání, ale hořovická obrana v čele s Machurkou jim toho moc nedovolila. Po rohovém kopu Junka hlavičkoval Talůžek nad branku a Kozohorský rovněž mířil vedle. Po ojedinělých útocích hrozili i hosté. Branku netrefil dvakrát Mach, Jechort řešil dlouhý nákop zásahem až na polovině hřiště a nepřesně střílel i Klimeš. V závěru se vysunul na hrot i Talůžek a Dobříš přece jen získala výraznější převahu. Po přihrávce Karase nepřekonal gólmana Grégra Kozohorský, do branky se nevešla ani hlavička Talůžka, Karasovu střelu tečoval obránce na roh. Po jeho zahrání si naběhl před branku i Jechort a protiútok hostů na prázdnou branku však dobříšští zastavili. V nastaveném čase ještě pálil Procházka, ale Grégr byl na místě. Dobříšští hráči tak tentokráte na žádný bod nedosáhli a klesají tabulkou níže. Utkání tak skončilo Dobříš - Hořovicko 0:1.   

Dobříš: Jechort – Kozohorský, Procházka,Talůžek, Pokorný, – V. Šrain, J. Šrain, Masopust, Junek – T. Šebek (46. Horáček), Matějka (46. Karas)

Branka: 13. Kubec. Rozhodčí: Aubrecht. ŽK: 0 – Šmíd, Kopáč, Šum, Šimek. Diváků: 430

Statistiky:  Střely: 15:9, z toho na branku: 7:2, Rohové kopy: 7:3, Ofsajdy: 1:1, Fauly:10:15

B-tým se utkal také s týmem Hořovicka

V souboji mužstev ze dna tabulky se domácí pomstili za porážku A-týmu. První půle přinesla nevyrovnanou hru bez branek. V úvodu druhé půle vstřelili dobříšští vedoucí branku, která je uklidnila a bezpečně vyhráli. Ve 47. minutě nový hráč Dobříše Ladič našel ve vápně Kukola, který vstřelil první gól. V 72. minutě zahrál Weber přímý volný kop z dvaadvaceti metrů a gólman míč neudržel a za tři minuty po centru Matějů se míč přes několik hráčů dostal k Šebkovi, který vstřelil poslední gól zápasu. Utkání tak skončilo Dobříš B - Hořovicko B 3:0.

Dobříš: Jechort - Zbíral, Kadlec, V. Weber, Modlík - P. Šebek, Dušek (46. Matějů), Semančík, Burda, Šišma (46. Ladič) – Kukol. Branky: 47. Kukol, 72. Weber, 75. Šebek. Rozhodčí: Polák. Bez ŽK. Diváků: 60. 

autor článku: Radim Weber