Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Úspěšný víkend dobříšských fotbalistů kazí zranění

přidáno: 03. 11. 2017

O tomto víkendu odehrála naše mužstva další mistrovská utkání. Oba týmy vyhrály na půdě soupeře. A-tým v Hořovicích a B-tým zásluhou závěru otočil zápas v Letech. Nepříjemnou skutečností je však vážnější zranění hráče „áčka“ Ondřeje Puchmajera. Podruhé v soutěži vyhráli mladší dorostenci a výrazné vítězství zaznamenali i mladší žáci. Jejich hráč, Jakub Sobotka, nastřílel tři branky během pěti minut. Vzhledem k nepříznivému počasí se odložily některé zápasy mladších kategorií.

Hořovicko - Dobříš 1:3 (0:1) 

Po dvou porážkách neodjížděli dobříšští fotbalisté na hřiště soupeře jako favorité. Ovšem jak se ukazuje, divizní soutěž je v tomto roce nevyzpytatelná. Hosté tentokráte, ač bez Maryšky a Dorta, předvedli obětavý a bojovný výkon, který korunovali zaslouženým vítězstvím. Zajímavostí je, že všechny góly padly po rohových kopech V. Šraina a uspěli obránci. Radost z vítězství však kalí ta skutečnost, že se dobříšští vrátili domů bez vážněji zraněného Ondřeje Puchmajera.

Hned v úvodu působili hosté na hřišti lepším dojmem. Dvakrát se pokusil o skórování Liška, jednu střelu stačili obránci zablokovat, druhá skončila vedle branky. U domácích jedinou větší možností byl centr Mojdla, na který nedosáhl Ansuma Mosa. Střelu Rychlíka stačil brankář Herco vyrazit, ale ve 25. minutě po rohovém kopu V.Šraina dorazil míč zblízka Procházka. Domácí se snažili o vyrovnání, avšak po dalším centru Mojdla se neprosadil Šubert a Ansuna Mosovi zabránil ve skórování pádem pod nohy Šedivý. Dobříšští hráči měli větší šance. Po rohovém kopu V. Šraina tentokráte Talůžek minul branku a v dobré příležitosti se neprosadil J. Šrain.          

Ve druhé půli nejprve únik Karvánka skončil střelou do boční sítě a na druhé straně po přihrávce J. Šraina minul bránu Matějka. Pak přišla nešťastná 61. minuta. V souboji ve středu hřiště šel Bežó zbytečně tvrdě do souboje a výsledkem bylo vážné zranění nohy Puchmajera. Poté se čekalo přes 40 minut na sanitku a na ošetření zraněného hráče na ploše hřiště. Domácí hráč byl vyloučen, a dohrávalo se pod dojmem tohoto zranění. Dobříšští i v závěru působili lepším dojmem. Využili dva rohové kopy V. Šraina. V 113. minutě se míč po centru dostal k J. Šrainovi a jeho střelu dorazil zblízka Talůžek a za šest minut zahrál z rohového kopu V. Šrain polovysoký centr, který usměrnil do sítě „patičkou“ Procházka. Ve 124. minutě překvapil Šedivého střelou z trestného kopu z 25 metrů Mojdl a uzavřel celkový výsledek utkání. V závěru měl ještě šanci J. Šrain, ale sám před gólmanem neuspěl.

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Masopust (115. Krůta), Liška, J. Šrain, O. Puchmajer (102. Pjaták), V. Šrain – Matějka (110. Junek).

Branky: 124. Mojdl – 25. a 119. Procházka, 113. Talůžek ŽK: Kaufman – J. Šrain, Matějka ČK: Bežó (D) Rozhodčí: Řeháček. Diváků: 100.

Trenér Martin Šrain: "Před zápasem jsme si řekli, jak chceme hrát. Jsem spokojen, jak hráči přistoupili k zápasu. Dodržovali pokyny, které jsme jim dali. Hráli zodpovědně, nehráli na sebe, ale za kolektiv. Bojovnost to už je samozřejmost v našem týmu. Všechny hráče samozřejmě zasáhlo zranění Ondry Puchmajera. Čekají nás do konce podzimní části ještě těžké zápasy a rád bych, aby se nám dařilo i v dalších utkáních."

Statistika: Střely: 8:11 z toho na branku: 2:6. Rohové kopy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:16. 

 

Lety - Dobříš B 2:3 (1:0)

Zápas dvou vedoucích týmů přinesl v závěru nečekaný zvrat, který zajistil dobříšským fotbalistům cenné tři body a i nadále vedení v tabulce. Hrdinou utkání byl Jan Karas, který se zasloužil o všechny branky hostů.

Po vyrovnaném úvodu se ve 21. minutě uvolnil nejlepší hráč domácích Chalupa a zajistil domácím vedení. Lety pak byli nebezpečnější. Šanci Čermáka zastavil na poslední chvíli Karásek a střelu Kischera vyrazil R. Weber na roh. U hostů stojí za zmínku pokus Karase nůžkami, který skončil nad břevnem.

Ve druhé půli byli již lepší dobříšští fotbalisté, avšak hlavička Puchmajera skončila nad bránou a dvakrát neuspěl Karas. R. Weber měl problémy jen s přímým volným kopem Chalupy. V 76. minutě se odkop hostů odrazil od jednoho z domácích hráčů, Chalupa na hraně ofsajdu převzal míč a vstřelil druhý gól domácích. Zdálo se, že je rozhodnuto, avšak za dvě minuty převzal míč v „šestnáctce“ Karas a střelou pod břevno snížil. V 82. minutě byl stažen v pokutovém území Karas a penaltu bezpečně proměnil Kuchař. Těsně před závěrem, když už se schylovalo k penaltovému rozstřelu, se do dvou šancí po chybách obránců dostal opět Karas. První možnost skončila střelou nad bránu, ale již v nastaveném čase si hostující útočník poradil a úspěšně přehodil vybíhajícího brankáře Sňozíka.  

Dobříš: R. Weber – Karásek, M. Puchmajer, Jechort, V. Weber (66. Zbíral) –  Horáček, Rozsypal (46. Semančík), Kuchař,  M.Liška (37. P. Šebek) – T.Šebek (66. Kadlec), Karas. ŽK: Baubín, Rosenkranz – T. Šebek, Puchmajer. Branky: 21 a 76. Chalupa – 78. a 91.Karas, 82. Kuchař(p.k.). Rozhodčí: Braunšveig. Diváků: 55.

 

STARŠÍ DOROST

Dobříš – Doubravka 1:6 (0:2)

Proti druhému týmu tabulky se kluci neprosadili. V první půli však drželi přijatelný výsledek, ale po šedesáté minutě obdrželi rychle tři branky. 

Dobříš: Malý – Kadlečík, Kvapil, Šiška, Hrubý, Chýla, Korynta, Rada, mařík, Zdrubecký, Kukol. Střídali: Rehák, Bartoš, Škodný.

Branka: 78. Rada.

 

MLADŠÍ DOROST

Dobříš – Doubravka 2:1 (1:0)

Druhé vítězství tohoto týmu. Rozhodující branka padla minutu před koncem.

Branky: 19. Špindler, 79. Kubík

 

STARŠÍ  ŽÁCI

Švermov - Dobříš 3:0 (1:0)

Ujali jsme se vedení, ale do poločasu hosté výsledek otočili. Ve druhé půli jsme již nestačili. Kluci se dlouho drželi. Rozhodující branky padly až v závěru.

Dobříš: Vaněk – Homolka, Tran, Píša, Rys, Vinduška, Boudník, Diviš, Karas, Čihák, Pinc, Šantora, Sirotek

 

MLADŠÍ ŽÁCI

Švermov - Dobříš 2:8 (1:3)

Bezpečné vítězství našich hráčů. Brzy jsme vedli o dva góly, a i když soupeř snížil, ještě do poločasu jsme opět vedli o dvě branky. Ve druhé půli jsme definitivně rozhodli. Zajímavostí je hattrick Sobotky během pěti minut.

Dobříš: Vaněk – Škodný, Šantora, Prusík, Mareš, Fenyk, Obermajer, Skála, Sobotka, Stibor

Branky: 45., 47. a 49. Sobotka, 15. a 40. Mareš, 7. a 56. Škodný, 5. Fenyk.

 

STARŠÍ PŘÍPRAVKY

Dobříš A – Stará Huť 14:5

Branky: Micka 3, Panuška, Krejza, Kořínek po 2, Matějka Lohr, Žižka, Osiakor, Tomášek

Dobříš B – Nový Knín 10:8

Střelecká tabulka:

Muži A: Maryška Talůžek po 4, Matějka, J. Šrain po 3, Junek, Dort, Procházka po 2, O. Puchmajer.

Muži B: Karas 5, Mann 4, T. Šebek, Kuchař po 3, Horáček 2, Pjaták, Karásek, Rozsypal, M. Liška, Junek

Dorost starší: Chýla 5, Mařík, Rada po 3, Kukol 2, L. Kuchař, Suchánek.

Dorost mladší: Špindler 3, P. Škodný, Suchánek, Krůta, Kvapil, Vodenka, Soukup, Bartoš, Kubík

Žáci starší: Panuška 3, R. Škodný 2, Sklenář, Pinc, Karas, Diviš

Žáci mladší: R. Škodný 12, Mareš 9, Sobotka 5, Obermajer 4, Stibor 3, Suchan, Fenyk po 2, Vaněk

autor článku: Radim Weber