Dnes je úterý 16. duben, svátek má Irena.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

ZAČÍNAJÍCÍ TÝMY STOPROCENTNĚ USPĚLY

přidáno: 29. 08. 2017

O tomto víkendu se již naplno rozběhly fotbalové soutěže. Lze říci, že až na dorosty, byl úspěšný. Muži A zvítězili v poměrně vyrovnaném utkání a postoupili do první poloviny soutěže. Druhý tým mužů rovněž zaslouženě zvítězil, když rozhodl o výsledku v poslední dvacetiminutovce. Tři body jsou pro nováčka určitě povzbuzením do příštích zápasů. Starší dorostenci v Plzni sice opět prohráli, ale výkon týmu byl mnohem lepší než v prvním kole.

....Jejich mladší kolegové ve svém prvním utkání utrpěli výraznou porážku. Hráči si na sebe zatím zvykají a věřme, že nebudou hrát roli předem odsouzeného outsidera. Uspěla naopak tři mužstva žáků. Cenné je vítězství starších kluků na horké půdě v Rakovníku.  Dva týmy mladších žáků své soupeře „přejeli“ a tak se dá mluvit o úspěšném víkendu.

 

MFK Dobříš - SK SENCO Doubravka  3:1 ( 1:1 )

Branky: Maryška 41., Procházka 65., Krejčí 79. vlastní - Morávek 37

ŽK: Talůžek - Luhový

Rohodčí: Babka - Matyš - Novotný

Diváků: 270 

Domácí hráči povzbuzeni ziskem tří bodů v minulém kole v Malše Roudném, vstoupili do utkání útočně naladěni a již ve druhé minutě utkání vnikl do vápna hostí Dort, ale místo střely hledal přihrávkou Maryšku, jehož střelu srazili obránci Doubravky. V dalších minutách se odehrávala oboustranně kombinační hra, ale  do šancí se obě mužstva dostala pouze z trestných kopů. Nejprve neobsazený  domácí kapitán Talůžek jen těsně minul hlavou míč na malém vápně po rozehrávce  Rychlíka, na druhé straně Krejčí se pokoušel technickou střelou za velkým vápnem překonat Šedivého, ale pouze nastřelil domácího obránce ve zdi.

Do stoprocentní šance se v 17. minutě dostal na straně Doubravky Filipec, který si zaběhl na přihrávku za domácí obranu a postupoval sám proti Šedivému, ale šance se zalekl, míč si  špatně zpracoval, a domácí brankář včasným vyběhnutím pohodlně míč sebral do náruče. Na druhé straně oplácel po rychlé akci Maryška, jehož přihrávku však nestačil Jan Šrain zakončit. Pěknou střelou zdálky zahrozil doubravský Petrželka, domácí brankař střelu vyrazil a Procházka včas před dobíhajícími útočníky odvrátil na rohový kop. Ve 30. minutě se po dalším zaváhání domácí obrany dostal opět  do samostatného úniku Filipec, ale souboj opět zvládl lépe dobříšský brankář Šedivý a skóre se neměnilo. Překvapit brankaře Luhového se v 35. minutě pokusil z trestného kopu téměř z poloviny hřiště Dort, ale míč jen těsné zapadl za břevno. Nakonec se první radovali hosté. V 37. Minutě trestný kop ze strany rozehrál Petr, našel na zadní tyči neobsazeného Morávka, který ve skluzu dotlačil míč do branky, 0:1. Následně musel střelec branky Doubravky odstoupit pro zranění ze zápasu a byl to již třetí střídající hostující hráč v prvním poločase. O minutu později mohlo být zle pro Dobříš podruhé, když se před Šedivým dostal sám k zakončení Šmídl, kterého však vychytal domácí brankář a podržel důležitým zákrokem své spoluhráče. Tak došlo na okřídlené nedáš - dostaneš. Obrana Doubravky po parádně rozehraném rohu Václava Šraina v 41. minutě neuhlídala Maryšku, který si naskočil na přední tyči na centrovaný míč a překonal hlavou Luhového. Do kabin se šlo tedy za nerozhodného stavu.

Kdo čekal, že vyrovnání těsně před odchodem do kabin hosty herně srazí a Dobříš převezme iniciativu, se zmýlil. Byla to Doubravka, která se dostala první do šance, když na pas za stopery si zaběhl Stružka a postupoval sám na Šedivého. Ten opět domácí svým zákrokem podržel a skóre se neměnilo. Další možnost Štěrby zlikvidoval Šedivý včasným ukopnutím míče na vápně a následný pokus o lobovaný míč Šmídla jen těsně minul opuštěnou domácí branku. Po těchto šancích hostí se konečně probudili i domácí a dvakrát hlavou zahrozil Talůžek  a nebezpečně zakončoval Maryška. Obrat v utkání přinesla 65. minuta. Trestný kop rozehrál  Václav Šrain,  centrovaný míč ještě stačili odvrátit hosté mimo pokutové území, ale pohotovou střelou prostřelil Procházka vše, co mu stálo v cestě, a tak Dobříš šla do vedení 2:1. Poslední velkou možnost na vyrovnání si vypracovali hosté, když po úniku a následném centru na malém vápně ve skluzu nedosáhl na míč Ungr. Pak opět na levé straně unikl obraně Doubravky Václav Šrain, svým centrem našel Junka a po jeho dorážce již nemohl  Krejčí, který se poslední dotkl míče zabránit tomu, aby míč skončil v 79. minutě za zády Luhového. V závěrečných minutách připravil po další individuální akci nejlepší hráč zápasu  Václav Šrain další tutovku pro své spoluhráče, ale Maryška míč na penaltě minul a za ním střílející Junek branku netrefil. Domácí se tak mohli radovat v utkání bohatém na šance, ze zisku prvních podzimních bodů na domácím hřišti 

Sestava: Šedivý - Procházka, Talúžek, Rychlík, Liška J. - Masopust, Puchmajer O., Šrain J., Šrain V. - Dort, Maryška

Střídání: 46. Dort - Puchmajer M., 60. Masopust - Junek, 87. Šrain J. – Petrlík

Jan Soukup

 

Dobříš B – Králův Dvůr B 4:1(1:1)

Domácí ve svém prvním zápase získali tři body hlavně zásluhou poslední dvacetiminutovky. V první půli byla hra v poli vyrovnaná, ale domácí měli více šancí. V 17. minutě padla první branka, když po autovém vhozu T. Šebka se ve vápně uvolnil Karas a přesně zacílil. Stejný hráč po té sice opět rozvlnil síť hostující branky, avšak stál v „ofsajdu“.  Ve 34. minutě hosté vyrovnali. Střelu unikajícího Svobody Weber sice vyrazil, ale dobíhající Černý bez problému skóroval. Hned v úvodu druhé půle zahrozil tvrdou střelou T. Šebek, hostující gólman byl však na místě. Pak na chvíli převzali iniciativu hosté. V jejich největší šanci trestný kop Weber vyrazil a dorážka skončila na břevně. Domácí si poté vypracovali množství šancí, ale neproměnili ani tu, když Karas vystihl zaváhání brankáře. Rozhodlo se v posledních dvaceti minutách. Střídající Pjaták v 73. minutě využil po standartce odražený míč a zavěsil, za šest minut se uvolnil v „šestnáctce“ Karas přidal třetí úspěch a nejhezčí chvíle přišla v 83.minutě. Petrlík unikl po křídle, přihrál Karasovi, který naservíroval míč Horáčkovi a ten přidal čtvrtý gól Dobříše.

Trenér Miloš Krátký: „Jsem samozřejmě spokojen s výsledkem. Kluci poznali, že I.B třída je něco jiného než okresní přebor. Chvíli to trvalo, než se našli, ale ve druhé půli předvedli hezký fotbal. Škoda jen, že jsme zbytečně inkasovali. V dalších utkáních se teprve ukáže, jak na tom budeme.“

Dobříš B: R. Weber – Karásek, V. Weber, Zbíral (59. Petrlík), Horáček – T. Šebek (72. Jechort), Kuchař, Rozsypal (78. Tran), P. Šebek – Karas, Mann (61. Pjaták)

Branky: 34 a 79 Karas, 73.Pjaták, 83.Horáček

Rozhodčí: Kubečka

ŽK: Kuchař – Jeřábek, Šindelář

Diváků: 150

 

STARŠÍ DOROST

Petřín Plzeň - Dobříš 3:2 (1:2)

Vedoucí Jan Malý: Trochu nešťastná porážka. V první půli jsme dvakrát vedli, domácí vyrovnali hned v úvodu druhé půle. V 68. minutě byl za hraní mimo „šestnáctku“ vyloučen brankář Lukáš Malý. Do branky musel nastoupit hráč z pole Michal Jindrák. Ten inkasoval z pokutového kopu v 75. minutě.

Dobříš: Malý – Hemerle, Chýla, Petrlík, Burda, Kadlečík, L. Kuchař, Rada, Jindrák, Mařík, Kukol

Střídali: J. Kuchař, Kvapil

Branky: 12.L.Kuchař, 43.Mařík

 

MLADŠÍ DOROST

Petřín Plzeň - Dobříš 13:1 (6:0)

Vedoucí Jan Malý: První utkání mladších přineslo sice vysokou porážku, ale byly tam i dobré momenty. Projevila se hlavně nezkušenost a nesehranost nových tváří týmu.

Dobříš: Suchánek – Holman, Krůta, Kuchař, Kvapil, Fiala, Škodný, Vandas, Kubík, Špindler, Váhala. Střídal: Horáček.

Branka: 73.Špindler.

 

STARŠÍ ŽÁCI

SK Rakovník - Dobříš B 2:3 (1:1)

V prvním utkání nové sezony kluci překvapivě, ale zaslouženě zvítězili na hřišti tradičně silného soupeře.  I když soupeř vedl, podařilo se nám výsledek otočit. Ve druhé půli domácí sice srovnali, avšak nám se podařilo vstřelit vítěznou branku. Zajímavostí je, že střelec dvou branek, Ríša Škodný se střelecky zaskvěl i v utkání mladších žáků.

Dobříš: Vaněk – Diviš, Homolka, Panuška, Boudník, Píša, Rys, Sirotek, Tran, Vinduška, Karas, Čihák, Škodný.

Branky: 18 a 70. Škodný, 38. Panuška.

 

MLADŠÍ ŽÁCI

SK Rakovník - Dobříš B 0:7 (0:2)

Dobříš: Vaněk – Fenyk, Mareš, Obermajer, Petrlík, Sobotka, Škodný, Stibor, Suchan, Šantora.

Branky: 32, 34 a 47. Škodný, 1. Obermajer, 7.Suchan, 54.Stibor, 57.Mareš

Obořiště – Dobříš B 1:8 (0:4)

V obou utkáních se ukázalo, že naši mladší žáci budou velmi silným soupeřem jak v krajské, tak i v okresní soutěži. Výsledky mluví za vše.

Dobříš: Vaněk – Diviš, Krejza, Matějka, M. Šantora, Suchan, Stibor, Sobotka, F. Šantora.

 

STARŠÍ PŘÍPRAVKY

Dobříš A - Dobříš B 29:0

Branky: Micka 9, Matějka 6, Krejza, Lohr po 4, Panuška 3, Žižka, Osiakor, Fiala

Střelecká tabulka

Muži A: O. Puchmajer, J. Šrain, Talůžek, Junek, Procházka, Maryška

Muži B: Karas 2, Pjaták, Horáček

Dorost starší: L. Kuchař, Mařík

Dorost mladší: Špindler

Žáci starší: Škodný 2, Panuška

Žáci mladší: Škodný 3, Obermajer, Suchan, Stibor, Mareš

autor článku: Radim Weber