Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Třetí vítězství v řadě vyneslo Dobříš opět do horních pater tabulky

přidáno: 15. 11. 2017

Třetí vítězství v řadě vyneslo náš první tým opět do vyšších pater. Béčko tentokráte prohrálo v dramatickém rozstřelu, ale jeden bod stačil k potvrzení prvního místa i po zimní přestávce. Mládeži se tentokráte výsledkově nedařilo. Starší dorost a mladší žáci přišli o body v závěrech zápasů. Přípravky již mají svoje soutěže dohrány. V anketě o nejlepšího hráče podzimu roku 2017 zvítězil Robert Talůžek před Štěpánem Maryškou a Filipem Dortem.

Dobříš – Březová 2:0 (0:0) 

Proti druhému týmu tabulky chtěli dobříšští potvrdit dobrou formu z minulých zápasů. To nakonec potvrdili a po třech vítězstvích v řadě, se opět probojovali do špičky divizní soutěže. Utkání za chladného počasí přineslo vyrovnaný duel. Mužstva často, ale většinou nepřesně střílela. Domácí si přesto vytvořili více šancí a zaslouženě zvítězili. Definitivní tečku za zápasem přinesla až v poslední minutě penalta. Tímto vítězstvím dobříšští hráči ukončili sezonu na domácím hřišti.

V úvodu první půle zahrozili nejprve hosté. Po rozehraném rohovém kopu se v dobré pozici „ukopl“ Krlička a po dalším rohu neprostrčil míč před bránu Martinec. Dobříš zahrozila dalekonosnou střelou Masopusta, kterou brankář Štrunc vyrazil a dobré pozice se prokličkoval V. Šrain, ale jeho střelu stačili obránci zablokovat. Největší šancí domácích neproměnil J. Šrain, jehož střela těsně minula branku. Následovaly možnosti po rohových kopech, ale Krlička překopl bránu a po závaru Talůžek tečoval hlavou míč do rukou gólmana. V závěru první části pak Šedivý pádem pod nohy sebral míč Bereczkému a Maryšku vychytal Štrunc.

I druhá půle měla podobný průběh a oba týmy neproměnily několik možností. Šedivý vyrazil hlavičku Bereczkému, Masopust přehodil gólmana, avšak obránce stačil míč odkopnout. V 57. minutě dlouhý aut Maryšky po nepřehledné situaci dorazil do brány Krůta. Ani po tomto gólu hosté nepřidali na útočení. Nebezpečně z dálky sice vystřelil Martinec, ale větší šance měli dobříšští. Maryškův pokus mířil doprostřed brány a po rohových kopech se neprosadil hlavou Talůžek a tvrdou střelou V. Šrain. teprve v závěru soupeř přidal. Kašparovi sebral míč z nohy Šedivý a hlavičku Martince vykopl Rychlík. Do otevřené obrany pronikali domácí hráči. Rychlý atak Procházky zakončil Maryška vysoko, neprosadil se ani Junek a tyč z úhlu nastřelil Krůta. V poslední minutě byl v pokutovém území brankářem faulován Junek a penaltu proměnil J. Šrain.

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Masopust (68. Junek), Liška (76. Matějka), J. Šrain V. Šrain, Krůta – Maryška.

Branky: 57. Krůta, 90. J. Šrain (p.k.) ŽK: Krůta – Veselovský, Martinec, Štrunc. Rozhodčí: Vrchota. Diváků: 270.

Statistika: Střely: 14:12 z toho na branku: 7:5. Rohové kopy: 6:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:11.

 

Dobříš B – Sedlčany B 2:2 (1:1) na pen. 3:4

V malém derby „béček“ byl favoritem domácí tým, ovšem na hřišti to znát nebylo. Utkání za chladu a deště byli v první půli lepší domácí hráči, ve druhém však za stavu 2:1 se sedlčanští hráči zlepšili a zápas došel k penaltovému rozstřelu. V něm byly šťastnější hosté. Dobříšské hráče může těšit, že získaný bod znamenal definitivně titul podzimního půlmistra. 

V úvodu utkání byli dobříšští hráči nebezpečnější, avšak několik slibných šancí nedotáhli do výsledného efektu. Hosté měli jednu nebezpečnou střelu, která mířila těsně vedle brány. Přesto se sedlčanští ujali vedení ve 30. minutě Čížkem, který obstřelil zeď z trestného kopu z hranice „šestnáctky“. Dobříši se podařilo vyrovnat gólem do šatny. Ve 44. minutě poslal hlavou míč do sítě po rohu Semančíka Puchmajer.

Druhou půli začali dobříšští hráči náporem, nastřelili i tyč a v 52. minutě po přímém volném kopu Puchmajer zblízka otočil skóre utkání. Pak však domácí zvolnili a toho hosté využili k získání aktivity. V 60. minutě zakončil jejich akci střelou pod břevno Valenta.   Oba týmy však již další možnosti nevyužily a tak se odehrál dramatický penaltový rozstřel. Po třech sériích vedli hosté 3:1, když za domácí uspěl pouze V. Weber, zatímco Puchmajer a Kuchař branku netrefili. Za hosty naopak proměnili Pudil a se štěstím Krůta. V dalších dvou pokusech se však za Dobříš trefili Junek a Zbíral, zatímco střelu Lípy brankář Weber vyrazil a střelu Čížka vytěsnil na tyč. Rozhodla šestá série. Hostující gólman Glogar vyrazil pokus Šebka a Čejda šťastně uspěl.  

Dobříš B: R. Weber – Zbíral, V. Weber, M. Puchmajer, Horáček (63. Kadlec) – Semančík (56. P. Šebek), Kuchař, Junek, M. Liška (46. Karásek) – Mann (46. Pjaták), Karas.

Sedlčany B: Glogar – Čejda, Pudil, Lípa, Dvořák, Valenta, Bartůšek, Podlipský, Čížek, Krůta, Bláha.

Branky: 44 a 52. Puchmajer – 30. Čížek, 60. Valenta. Rozhodčí: Chládek. ŽK: Horáček, Kuchař – Bartůšek, Krůta. Diváků: 72.

Domácí trenér Karel Kadlec: „Hosté byli lepší. Zápas ovlivnil těžký terén.“

 

STARŠÍ DOROST

SK Rakovník  - Dobříš 2:1 (1:0)

Proti silnému soupeři jsme nehráli špatně. Domácí se ujali vedení v první půli, ale ve druhém poločase jsme na soupeře přitlačili a vyrovnali. Rozhodla náhodná branka 5 minut před koncem.

Branka: 85. Kukol

 

MLADŠÍ DOROST

SK Rakovník - Dobříš 5:1 (1:0)

Ani mladší dorostenci nehráli špatně. V první půli prohrávali o gól. Ve druhém poločase jsme za stavu 0:2 vstřelili kontaktní gól. Pak však se projevila hlavně výšková převaha domácích hráčů. Branky stříleli po rohových kopech.

Branka: 52. Hrubý

 

STARŠÍ ŽÁCI

Dobříš – Sedlčany 0:4 (0:2)

Dobříš: Lexa – Boudník, Čihák, Homolka, Tran, Sklenář, Rys, Píša, Pinc, Panuška, Karas, Diviš, Havelka, Sirotek  

 

MLADŠÍ ŽÁCI

Dobříš – Sedlčany 1:1 (1:0)

Brzy jsme se ujali vedení, ale kluci v závěru značně polevili, čehož soupeř využil k vyrovnání tři minuty před koncem.

Dobříš: Vaněk – Škodný, Prusík, Mareš, Fenyk, Obermajer, Skála, Sobotka, Stibor, Šantora.

Branka: 2. Sobotka

 

Střelecká tabulka:

Muži A: J. Šrain 5, Maryška, Talůžek po 4, Matějka, Procházka po 3, Junek, Dort, Krůta po 2, O. Puchmajer.

Muži B: Karas 8, Mann, Kuchař po 4, T. Šebek 3, Horáček, M. Puchmajer po 2, Pjaták, Karásek, Rozsypal, M. Liška, Junek, Jechort

Dorost starší: Chýla 5, Mařík, Rada, Kukol po 3, L. Kuchař, Suchánek, Korynta

Dorost mladší: Špindler 3, P. Škodný, Suchánek, Krůta, Kvapil, Vodenka, Soukup, Bartoš, Kubík, Hrubý

Žáci starší: Panuška 3, R. Škodný 2, Sklenář, Pinc, Karas, Diviš

Žáci mladší: R. Škodný 12, Mareš 10, Obermajer, Sobotka po 8, Fenyk 4, Stibor 3, Suchan 2, Vaněk

 

PODZIM – Anketa o nejlepšího hráče

1. Robert Talůžek 39 hlasů

2. Štěpán Maryška 27

3. Filip Dort 10

4. Jiří Rychlík, Ondřej Puchmajer 8

6. Václav Šrain 7

7. Jan Šedivý, Jan Šrain, Radek Procházka 6.

autor článku: Radim Weber