Dnes je úterý 16. duben, svátek má Irena.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští podlehli Berounu 1:2

přidáno: 01. 06. 2016

Za příjemného jarního počasí se hrál u Berounky další zápas Ondrášovka krajského přeboru. Po poslední domácí porážce si chtěli hosté odvézt domů nějaké body. Po poměrně vyrovnaném zápase týmů ze středu tabulky se jim to však nepodařilo, i když se v utkání ujali vedení.

Beroun – Dobříš 2:1 (1:1)

Domácí zahájili zápas aktivně s častou střelbou, nejnebezpečnější byly pokusy Krůty a Horela těsně vedle branky. Na druhé straně po přízemním centru Gregora zahrál domácí hráč rukou, ale rozhodčí to za nedovelené hraní neposoudil.

Ve 20. minutě Liška uvolnil dlouhým pasem Šraina, ten našel ve „vápně“ Maryšku a jeho přízemní centr poslal sice Junek do golmana, avšak Gregor dorazil míč do sítě. Dobříšští hráči se uklidnili a začali hrát svojí kombinační hru. Junkův centr domácí odvrátili a pak stejný hráč málem vystihl „malou domů“. Weber pak musel zachraňovat před Ježkem a vrácený míč před branku stačili hosté odkopnout, ale pět minut před koncem prvního poločasu si nejlepší hráč hostů Horel pohrál s obránci a Weber neměl proti jeho přesné střele šanci.

I ve druhé půli se hrál útočný fotbal. Šrainův pokus z úhlu vyrazil brankář Šebek na roh a stejně si poradil o chvíli později se střelou stejného hráče. Na druhé straně byl nejnebezpečnější Horel, jehož střely Weber stačil vykrýt a po přízemním centru Talůžek vykopával míč z brankové čáry.

Rozhodující gól dal v 58. minutě Krůta, když po vysokém nákopu zahrál do protipohybu gólmana. To už hosté hráli bez zraněného Dorta a kombinační hru nahradily pokusy o rychlé akce na nabíhající hráče. Po rohovém kopu tvrdou hlavičku V. Webera stačil brankář vykrýt a pak měl dvakrát možnost vyrovnat Valsa, když se sám ocitl před Šebkem, ale ten stačil zachránit. V závěru utkání Maryšku zastavil v šanci Krčma, ani další jeho pokus mezi tyče nezamířil, stejně jako střela Šraina.

Branky: 40. Horel, 58. Krůta – 20. Gregor

ŽK: Horel – Talůžek, Šrain

Rozhodčí: Drábek

Diváků: 120

Dobříš: R. Weber – V. Weber, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Gregor (69. Kukol), Dort (56. Rajnoch), Liška, Šrain –  Junek (56. Valsa), Maryška

Rosovice - Dobříš B 2:1 (1:0)

Rosovice slaví první jarní výhru, v derby přemohly Dobříš B.

To překvapení viselo ve vzduchu! Fotbalisté Sokola Rosovice na jaře byli ve většině zápasů vyrovnaným soupeřem, zápas s dobříšským béčkem má pro ně příchuť derby a navíc se hosté potýkali s velkými problémy při skládání sestavy. V té chybělo pět hráčů z ideální jedenáctky, čehož soupeř využil a poprvé na jaře slaví vítězství.

Ohlasy k zápasu:

TJ Sokol Rosovice - fanoušek: A jde se slavit! Konečně jsme vyhráli a ještě nad Dobříší. O to je naše vítězství sladší. Dobře jsme začali, ujali se vedení, ale pak byli hosté lepší. Druhý gól Rampy rozhodl.

MFK Dobříš B Miloš Krátký (vedoucí mužstva): Kromě prvních dvaceti minut jsme byli lepší, měli převahu, ale fotbal se hraje na góly, a ty dávali domácí. Za stavu 1:0 jsme se navíc dopustili osudové chyby, kterou soupeř trestal, a bylo po nadějích.

Branky: 14. Tuháček, 58. Mich. Rampa – 89. J. Liška

ŽK: Kovács – Jechort, Souček

Rozhodčí: Máša

Diváci: 70

Rosovice: P. Soukup – Procházka, J. Peták, Kopecký, Mich. Rampa (77. Hric), Gregorek, V. Peták, Tuháček, Kovács, Tran (86. Švejnoha), Kotrbatý
Dobříš B: Souček – Jechort, Karásek, Š. Kuchař, Hemr (74. Jak. Liška), Mann, M. Liška, Pilecký, Horáček, Suchan, Máša

Dorost starší Dobříš – Hořovicko 5:5 (1:0)

pět zápas plný emocí a branek. Již v 11. minutě rozhodčí přísně vyloučil domácího Čálka. Na hřišti to však nebylo znát, naopak dobříšští nejenže vstřelili Puchmajerem krásnou branku, ale vypracovali si řadu vyložených příležitostí, které však neproměnili.

Ve druhé půli se počet hráčů vyrovnal, když byl v 58. minutě vyloučen hostující Grunt a vzápětí vstřelil Puchmajer svou druhou branku z přímého volného kopu. Domácí to zřejmě uklidnilo až příliš a tak hořovičtí během čtyř minut vyrovnali.

Střelecký koncert pak pokračoval. Za minutu (63. minuta) dobříšští opět vedli, a aby však za další dvě minuty bylo srovnáno.

V 70. minutě jsme naposledy vedli gólem Hrubého, ovšem hosté brankami v 80 a 86. minutě výsledek otočili. Poslední slovo však přece jen měli naši hráči, když v poslední minutě přesprintoval Hrubý s míčem obránce a završil tak hattrick.

Branky: 63, 70 a 90. Hrubý, 28 a 58. Puchmajer

Sestava: Malý L. ml. – Patetl, M. Tran, Rada, Čálek –  Semančík, Kukol (77. Slunečko), Hrubý – Puchmajer, Čihák (87. Balík), Havel

Dorost mladší Dobříš – Hořovicko 2:5 (0:4)

Dosud neporažený vedoucí tým tabulky, prokázal svojí kvalitu hlavně v první půli. Druhý poločas byl již vyrovnanější a naši korigovali na přijatelný výsledek.

Branky: 52. Kadlečík, 67. Zdrubecký

Dobříš: Kratina – Kadlečík, Kuchař, Houba,  Jindrák, Fabián, Schütz,  Havelka, Chýla, Bureš, Zdrubecký Střídal:  Mařík

Žáci starší Dobříš – Švermov 2:3 (0:1)

Dobříšští měli po celou dobu převahu, chybělo však trochu štěstí a klid v koncovce. Zaspali úvod a hned v první minutě inkasovali.

Pak naši hráči dobývali branku a vyrovnat se jim podařilo až ve druhé půli. Hosté však krátce na to po nedorozumnění brankáře a obránce opět vedli. Opět jsme dokázali vyrovnat, ovšem hosté z ojedinělé akce rozhodli. Našim hráčům nepomohlo v závěru ani to, že se do útočení vydal i brankář Pinc.  Přesto si všichni hráči zaslouží pochvalu.

Sestava – Hrbek – Kvapil, Matějka, Mezera, Škodný – Holman, Kilián, Nikel, Bartoš  – Hovorka, Rehák Stř. Homolka, Drnec

Branky – 45. Rehák, 55. Bartoš

Žáci mladší Dobříš – Rožmitál 1:1 (1:1)

V první půli se hosté hned v úvodu ujali vedení, pak se hrál vyrovnaný duel a naši kluci vyrovnali. Ve druhém poločase byli hosté nebezpečnější, avšak gól již nepadl.

Branka: Čížek

Přípravka starší Rožmitál - Dobříš 13:5

Branky: Obermajer 2, Fenyk, Petrlík, Sobotka

1.FK Příbram B - Dobříš B 7:7

Přípravka mladší  Dobříš - Rožmitál 15:8

Branky: Micka 5, Krejza, Lohr po 3, Fiala, Matějka, Osiakor, Panuška

Dobříš B – Jesenice 7:8

Branky: Karas 3, Jager 2, Bartoš, Knejzlík

autor článku: Radim Weber