Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Kvalitní soupeř fotbalistů si v přesilovce lépe poradil

přidáno: 17. 04. 2018

V dalším kole divizní soutěže přijel na Dobříš silný soupeř z druhého místa tabulky. Ten potvrdil roli favorita a zvítězil. Domácí hráči sice předvedli lepší výkon než v minulém kole, ale na soupeře nestačili i díky několika nešťastným situacím.

V úvodu zápasu hosté na svého soupeře zatlačili a již v šesté minutě se ujali vedení. Po dlouhém autu Glasnovič bezpečně hlavou skóroval. Pražští hráči byli dále nebezpečnější a hrozili hlavně z centrů po rohových kopech a ještě více z dlouhých autových hodů. Dobříšští hráči se snažili o rušivé útoky a také se dostali k dobrým příležitostem. Nad branku střílel J. Šrain, těsně vedle Maryška a po rohovém kopu vychytal Talůžkovu hlavičku brankář Stareček. Na druhé straně spálil velkou šanci Rybka. Pak po centru V. Šraina Maryšku na poslední chvíli odzbrojil. Ve 26. minutě přišel první nešťastný moment pro domácí. Procházka zastavil unikajícího Glasnoviče a obdržel červenou kartu. Proti přesile hostujících hráčů bylo těžké něco podniknout. Přesto po Junkově rohovém kopu nehlavičkoval bránu J. Šrain. Na druhé straně při závaru před brankou zachraňoval Šedivý a dorážku zastavilo břevno.

Dobříšští šli do druhé půle s jednobrankovým mankem

Hned v začátku druhé půle mohl navýšit skóre Troníček, ale hlavičkoval nad břevno, a pak přišel další nešťastný moment. Po nákopu za obranu nešťastně umístil míč v 60. minutě do vlastní sítě Patetl. Za pět minut polovysoký centr usměrnil potřetí do sítě Glasnovič. Ke cti domácích hráčů je nutno přiznat, že i v dalším průběhu se snažili o úpravu výsledku, udržovali si převahu, ale hosté výsledek kontrolovali. Největší příležitosti měli Maryška, jehož pohotovou střelu chytil gólman a J. Šrain, jehož trestný kop vytáhl Stareček nad břevno. Za hosty překopl bránu zblízka Glasnovič, Hrabák nastřelil protihráče a přímý volný kop Troníčka vyrazil Šedivý. Dobříš tak prohrála s týmem Aritma Praha 0:3. Jak hodnotil zápas trenér Martin Šrain? „Proti kvalitnímu soupeři rozhodlo vyloučení. Ve druhé půli přišla navíc nešťastná vlastní branka. Je pravda, že ve druhé půli to kluci nezabalili a snažili se o zkorigování výsledku.“

V zápasu B-týmu rozhodl v závěru Karas

V zápase dvou týmů ze špičky tabulky rozhodl závěr zápasu a střelecká aktivita Karase. Hosté začali lépe a brankář Weber musel čelit nebezpečné střele jejich útočníka. Postupně se hra vyrovnala a přišly i možnosti Dobříše. Na centr Karase Mann nedosáhl a střela Kuchaře mířila těsně nad břevno. Ve 27. minutě po závaru před brankou odpískal rozhodčí penaltu, kterou proměnil Kuchař. Hosté po té neproměnili vyloženou šanci, ale ve 36. minutě nehlídaný Novák vyrovnal.

Druhá půle přinesla spíše nezáživný fotbal

Vše však vynahradilo posledních dvacet minut. V 70. minutě proměnil Sechovec pokutový kop za faul a hosté se ujali vedení. Domácí se nevzdali, a ač v té době nastoupili dva nováčci z dorostu, svého soupeře přehrávali. V 81. minutě Karas obloučkem přehodil gólmana a vyrovnal a za čtyři minuty stejný hráč prošel do „vápna“ a otočil skóre zápasu. V samém závěru mohl nejprve vyrovnat Lukeš, ale nedosáhl na míč, v zápětí po Karasově přihrávce netrefil Tran branku a v nastaveném čase si Weber ještě poradil s bombou Lukeše. Dobříš tak zvítězila proti Hýskovu 3:2. Dobříšští hráči si tak pojistili vedení v tabulce I.B třídy. 

autor článku: Radim Weber a redakce DA