Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Zápas s Aritmou Praha byl vyrovnaný, o prohře rozhodly penalty

přidáno: 10. 11. 2016

Domácího nováčka čekal ve víkendovém utkání další nebezpečný soupeř z první poloviny tabulky. Utkání samé však přineslo fotbal jen průměrné úrovně s množstvím nepřesných přihrávek a s minimem brankových příležitosti. Zápas tak došel až do penaltového rozstřelu, ve kterém byli úspěšnější hosté.

Dobříš – Aritma Praha 2 : 2 (1 : 1) na penalty 2 : 4

Pro domácí začal zápas nešťastně již před výkopem. Štěpán Maryška uvízl někde v koloně na silnici, a tak se nestačil dostavit včas a Filip Dort se zranil při rozcvičce před zápasem. Přesto jim jinak úvod vyšel dobře. Již v 6. minutě zahrál Rychlík přímý volný kop a míč skončil u zadní tyče poprvé v brance.

Pak před Karasem zasahoval na poslední chvíli hostující stoper a na druhé straně v dobré pozici překopl branku Turák. Domácí Karas po té rovněž přestřelil, a místo aby vedení dobříšské uklidnilo, přišel pravý opak. Hosté byli nebezpečnější a hrozili zvláště po dlouhých autech z obou stran hřiště.

Ve 33. minutě po ztrátě míče před pokutovým územím, naservíroval Podobský míč Turákovi a ten vyrovnal. V závěru první části utkání střílel nebezpečně těsně vedle branky Pivrnec.

V úvodu druhé půle sice nedorazil míč do Šedivého branky Amburus, ale hra se již v této části zápasu vyrovnala. Velkou šanci promarnil po autovém vhozu Maryšky Gregor a po jediném rohovém kopu Maryšky se netrefil hlavou Talůžek. Za hosty měl velkou šanci Troníček, ale nezakončil přesně. Do dobré pozice se dostal u domácích Karas, ale netrefil přesně míč. Šedivý na druhé straně musel likvidovat střílený centr Barana.

V 73. minutě centr Junka poslal podruhé do branky hlavou Karas. Hostující hráči přidali a za sedm minut bylo opět srovnáno, když v nepřehledné situaci před bránou dorazil míč Turbák. Zápas tak dospěl k penaltové loterii.

První nezdar postihl sice Aritmu v druhém pořadí, když Šrain i Talůžek uspěli, avšak pak již neproměnili jak Liška, tak Rajnoch. Hosté se naopak již nemýlili.

Branky: 6. Rychlík, 73. Karas – 33. Turák, 80. Turbák

Žluté karty: Gregor, Karas, Horáček – Rybka

Rozhodčí: Šlapák

Diváků: 400

Dobříš: Šedivý – Horáček, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Gregor (71. Junek), M. Puchmajer, Liška, Šrain – Valsa (46. Maryška), Karas (88. Rajnoch)

Trenér Jiří Rychlík: Jsem zklamán přístupem některých hráčů. Dvakrát jsme vedli a vedení jsme neudrželi. Soupeř byl určitě k poražení. To, že nenastoupil Filip Dort, by mělo hráče spíše nastartovat, aby i oni prokázali, že ho dokážou nahradit. To se však nestalo. Nejde stále stavět jen na starších hráčích.

Statistiky:

Střely: 8 : 13, z toho na branku: 2 : 4

Rohové kopy: 1 : 5

Fauly: 12 : 21

Ofsajdy: 3 : 3

Střelecká tabulka Muži A: Maryška 11x, Valsa 7x, Dort 4x, Liška, Rychlík, Karas

Dobříš B – Trhové Dušníky 6:3 (3:1)

Za nepříznivého počasí se hrál hezký útočný fotbal. Hlavně naši hráči si vypracovali hodně příležitostí a mohli přidat i další. Střelecky se zaskvěl Suchan. Většina branek padla po kombinačních akcích, kdy hráči vyšachovali i brankáře. Třetí gól Suchana padl po jeho individuální akci, čtvrtý střelou z voleje po odraženém míči. 

Branky: 14., 35., 50. a 59. Suchan, 3. Junek, 88. Karas - 7. Gasch, 54. z pokutového kopu Harvan, 61. Soukup Rozhodčí: Schořovský

Diváci: 100

Dobříš B: R. Weber – Karásek (69. Petrlík), Jechort, V. Weber, Rajnoch (75. Šišma) - O. Puchmajer (46. Karas), Gregor, Junek (59. Zbíral), M. Liška (69. Řechka) - Suchan, Valsa

Trhové Dušníky: Krejza - Kareš, Gregořica, L. Ďuriš (46. Míka), Jícha, Pravda, Soukup, Harvan, Solnička (46. Černý), Smejkal, Gasch

Střelecká tabulka: Karas 13x, Suchan 8x, Junek 5x, Mann 3x, Pjaták  3x, Š. Kuchař, Petrlík, Řechka, Šišma, M. Liška, Horáček

Dorost starší: 

T. Rakovník - Dobříš Branka: 2:1 (1:0)

Domácí se ujali vedení v první půli. Našim se podařilo sice ve druhé části utkání vyrovnat, avšak pět minut před koncem si domácí zajistili vedení.
Trenér Pavel Hasman: Utkání ovlivnil rozhodčí, který snaživě pomáhal domácímu týmu. Pět minut před koncem vyloučil po druhé žluté kartě Balíka za vymyšlený faul. Z trestného kopu domácí rozhodli.

Branka: 70. Semančík

Střelecká tabulka: Rada 10x, Kukol 9x, Petrlík 3x, Burian 2x, Čálek 2x, Semančík 2x,  Ludačka, Tenkrát, Mařík

Dorost mladší:

T. Rakovník - Dobříš 3:1 (3:1)

Všechny branky padly v první půli. Ujali jsme se sice vedení, ale to bylo z naší strany vše.

Branka: 4. T. Hrubý

Střelecká tabulka: Chýla 4x, Jindrák 3x, Kvapil, Fabián, Kilián, T. Hrubý

Žáci starší:

Radošovice - Dobříš 6:3 (2:0)

Opět jsme inkasovali v první půli dvěma slepenými góly. Na začátku druhé půle jsme dokázali vyrovnat, avšak pak již domácí rozhodli o svém vítězství.

Branky: 42 a 44. Homolka, 68. Horáček
Střelecká tabulka: Holman 9x,  Matějka 7x, Hovorka 6x, Škodný 4x, Sklenář 2x, Čihák 2x, Homolka 2x, Píša, Sirotek, Horáček

Starší přípravka:

Počepice - Dobříš 0:33

Dobříš B – Nová Ves 8:11
 
Konečná tabulka podzimní části soutěže mladších přípravek skupina B:

1. Spartak

2. Dobříš

3. Nová Ves

4. Sedlčany    

5. Stará Huť 

6. Pičín

 

autor článku: Radim Weber