Dnes je úterý 19. březen, svátek má Josef,
je Mezinárodní den invalidů.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští fotbalisté v posledním zápase zabojovali

přidáno: 21. 11. 2018

Do souboje s týmem ze špičky tabulky nastoupil A-tým s velkým odhodláním a se snahou pokusit se o nějaký bod. V první půli jej však zaskočilo dvojí vyloučení a domácí hráči si získali tříbrankový náskok. Ve druhé části utkání se oslabení dobříšští hráči nevzdali a mnoho nechybělo, aby v utkání ještě vyrovnali.

Stejně jako v předešlém utkání nastoupili dobříšští hráči s Talůžkem na hrotu útoku a začali dobře. Střely Matějky a Junka však brankáře nepřekvapily. Po přihrávce Talůžka dorážel Kozohorký vedle branky a Matějkova přihrávka před branku skončila rohovým kopem. Postupně se však domácí hráči rozehráli a po rohovém kopu hlavičku Jirouše odvrátil za pomoci spoluhráčů Jechort. Ve 22. minutě po centru Kočího hlavička Lukeše skončila poprvé v dobříšské bráně. Pak po přímém volném kopu Lukeše skončila hlavička Jandy vedle branky. Rozhodující momenty zápasu nastaly mezi 37. a 39. minutou. Unikající Chytrý byl atakován Procházkou a rozhodčí dobříšského hráče přísně vyloučil. Navíc z přímého volného kopu Jirouš střelou přes zeď zvýšil na 2:0. Vzápětí byl po zbytečném faulu a druhé žluté kartě vyloučen J. Šrain. Minutu před přestávkou po rohovém kopu přidal třetí úspěch domácích hlavou po rohovém kopu Polodna.

Dobříšští v druhé půli bojovali, ale…

Očekávalo se, že ve druhé půli si zkušení domácí hráči nejen pohlídají vedení, ale že využijí přesilovku k dalším gólům. To se však nestalo a dobříšští hráči bojovali obětavě a domácí situaci podcenili. Ve 49. minutě vysunul Junek Matějku  a ten snížil. V 54. minutě opět Junek vyslal do úniku Kozohorského a ten vstřelil dokonce kontaktní gól. Domácí znervózněli a nedokázali vstřelit pojišťovací branku. Střela Lukeše skončila těsně vedle a na druhé straně dalekonosný pokus Matějky vystrašil domácího gólmana Nováka. Po nedorozumění Jechorta s obránci netrefil Chytrý hlavou prázdnou branku. Na hřiště přišel i uzdravený Maryška a spolu s Talůžkem zaměstnávali domácí obranu. Maryška brzy po svém příchodu se dostal v pokutovém území do souboje s obráncem, ale rozhodčí zákrok neposoudil jako faul. V závěru utkání však viděl rozhodčí, zřejmě jako jediný, faul na M. Gregora. Lukeš však z penalty Jechorta neprostřelil. Pak již čížkovští hráči těsné vítězství udrželi. Utkání tak skončilo Čížová - Dobříš 3:2.

Dobříš: Jechort – Horáček, Procházka, Pokorný, V. Šrain – Kozohorský (71. T. Šebek), J. Šrain, Dort (46. Masopust), Junek – Matějka (71. Maryška), Talůžek

Branky: 22. Lukeš, 38. Jirouš, 44. Polodna – 49. Matějka, 54. Kozohorský. Rozhodčí: Hodek. ŽK: Chytrý – J. Šrain. ČK: Procházka, J. Šrain

Statistiky: Střely: 14:7, z toho na branku: 9:5. Rohové kopy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12

B-tým hrál s vyrovnaným týmem

Utkání dvou týmů z druhé poloviny tabulky přineslo vyrovnanou hru. Oba týmy měly několik příležitostí ke skórování, ale ani jednu nevyužily. První příležitost měl hostující Chalupa a vzápětí dvakrát střílel domácí Junek. Do konce první půle se ke střele dostal i Suchan, ale ani on gólmana Sňozíka nepřekonal.

Ve velké šanci se ve druhé půli ocitl opět Chalupa. Za Dobříš pak Burdovu střelu vytáhl Sňozík a Junek střílel vedle branky. V dramatickém závěru mohli dobříšští hráči rozhodnout. Střelu Budínského k tyči vyrazil Sňozík na roh a po dvou rohových kopech Jechort hlavičkoval do břevna, a pak vedle branky.

V penaltovém rozstřelu se domácím nedařilo. Jediným úspěšným střelcem byl Junek. Zbíral mířil do břevna, Jechort nad branku a Budínského vychytal gólman. Za hosty uspěli Baubín, Záhora a Sňozík. Utkání skončilo Dobříš B – Lety 0:0 na penalty 1:3.

Dobříš: R. Weber – Zbíral, Horáček, Jechort, Modlík – Kukol (27. Korynta), Semančík, Junek, Burda (75. L. Kuchař) – Budínský, Suchan (82. Mařík). Rozhodčí: Hájek. ŽK: Suchan - 0

autor článku: Radim Weber