Dnes je pátek 19. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Tatran Střešovice s Vojtěchem Panuškou slaví titul juniorských mistrů!

přidáno: 21. 04. 2022

Včera 20. dubna 2022 se v pražské STODOLA Aréně ve Střešovicích odehrálo vrcholné utkání celostátní soutěže juniorů ve florbale. Ve velkolepém finále proti sobě stanuly celky FAT PIPE FLORBAL CHODOV a PSN Tatran Střešovice, za který nastupoval také Vojtěch Panuška z Dobříše.

TATRAN STŘEŠOVICE MÁ TITUL: Rozhodující páté finále skončilo 7:4 ve prospěch juniorů Tatran Střešovice, kteří se tak stávají mistry České republiky pro sezonu 2021/2022!

Týmy vstoupily do rozhodujícího zápasu, ve kterém šlo o všechno. Stav série byl 2:2 a oběma celkům chyběl k triumfu už jen jediný krůček. Atmosféru zápasu zdramatizoval i předešlý vývoj série, ve které nejdříve dvakrát zvítězil Tatran (3:1 a 2:1), jenže městský rival Chodov se jen tak nedal a po svých dvou výhrách v řadě (4:2 a 5:4) stav stáhnul na 2:2. 

V první třetině padaly góly až v závěrečné šestiminutovce. Úvodní gól vstřelil Chodov, ale Tatran dokázal rychle odpovědět a na přestávku odcházeli hráči v červeném za příznivého stavu 3:1. První gól Tatranu dal v čase 14:41 Vojtěch Panuška. Druhá třetina patřila Chodovu. Ač oba týmy dokázaly dát gól, hosté v modrém si přilepšili a stáhli tatranské vedení o jednu branku. Dotáhnout náskok se jim už nepodařilo ani ve třetí třetině. V té dokázal Tatran vstřelit hned tři góly. Jeden ze hry, druhý z nájezdu a třetí v závěru do prázdné branky. V posledním případě si Vojta Panuška připsal ještě asistenci. 

Po závěrečné siréně začaly do vzduchu oslavně létat hokejky hráčů v červeném a jejich radostný bujarý ryk byl dobře slyšet i v televizním přenosu. 

Gratulujeme Vojtovi i jeho týmu k zisku trofeje!

autor článku: Štěpán Böhm