Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšský florbal je stabilním a úspěšným oddílem s širokou základnou členů

přidáno: 20. 06. 2017

Dobříšští florbalisté mají za sebou dlouhou a především velmi úspěšnou sezónu. Jak moc se dařilo jednotlivým týmům?

Ještě před začátkem ligových zápasů se oddíl Florbalu zapojil do dvou akcí, první z nich byla akce Dobří(š) v pohybu, kde florbalisté prezentovali svoji činnost pro širokou veřejnost, druhou byla charitativní akce, jejíž výtěžek byl darován na obnovu varhan v Kostele Nejsvětější Trojice. 

Čtyři týmy dokázaly během sezony odehrát přes 100 zápasů

V průběhu sezony se do soutěží České florbalové unie zapojily 4 mládežnická družstvaelévové, starší žáci, dorostenci a junioři. Celkem týmy odehrály 114 zápasů. Samotný dobříšský oddíl dokázal uspořádat 10 turnajů, z toho 3 v domácím prostředí.

Ti nejmenší dokázali postoupit na přebor do Prahy

Družstva s nejmladšími hráči a také rezervní družstva se účastnila 3 turnajů v rámci Regionální florbalové ligy. Zde odehráli zápasy s týmy Příbrami, Milína, Jinců a Šestajovicemi. Nejmenší kategorie postoupila na přebory České obce sokolské do Prahy, kde reprezentovali Tělocvičnou Jednotu Sokol Dobříš.

Florbalisté plavou i běhají

Přestože by se dalo očekávat, že florbalový oddíl bude pouze jednostranně zaměřen, tak tomu rozhodně není. Letos se mladí florbalisté zúčastnili i přeborů v plavání a atletice. Zpestřením v dlouhé sezoně pro ně byl také Jarní běh, kde jen tak mimochodem posbírali několik cenných kovů.

Jak dopadly konkrétní družstva v soutěžích ČFbU?

Nejmladší kategorie – elévové

Ti vlétli mezi soupeře jako vichřice a v průběhu celého ročníku bavili předváděnou hrou a týmovostí nejen sebe samotné, ale i diváky, rodiče a trenérky. Výsledky sice v této kategorii nejsou příliš důležité, ovšem i tak stojí za to je zmínit. Elévové odehráli celkem 37 zápasů a z toho bylo 33 vítězných. Z 10. výkonnostního koše se probojovali až do 3. Tito kluci měli navíc jako jediná kategorie z oddílu možnost pořádat své domácí zápasy opravdu „doma“, v tělocvičně 2.ZŠ Dobříš.

Na starší žáky čekalo nové dobrodružství

Starší žáky čekal přechod na „velké hřiště“ a nutno podotknout, že se s tímto složitým aspektem vypořádali bravurně. Jejich předností byla výborná individuální dovednost hráčů, která ovšem byla podpořená oku lahodícími kombinacemi! V průběhu celého ročníku si udrželi nejen skvělou bilanci 27 výher z 35 zápasů, ale také patřili k nejméně vylučovaným týmům v kraji (6. ze 65).

Dorostenci více bojovali

Dorostenci předváděli na rozdíl od předchozího ročníku mnohem útočnější pojetí hry, což dalo možnost vyniknout našim skvělým brankářům. S týmy, které obsadily postupové příčky, hráli vyrovnaná utkání, ve kterých rozhodovaly detaily. Ovšem čas od času měli problém s týmy teoreticky slabšími. Výsledkem je 5.místo s bilancí 7-1-10 (výhry-remízy-porážky). 

Junioři se dokázali během sezony sebrat a zlepšit se

„Nejstarší družstvo juniorů mělo doslova a do písmene hrůzostrašnou první polovinu sezony, na konci ledna měli bilanci 1:13 (výhry:porážky). Ve zbylých deseti zápasech se hra značně zlepšila, (4-1-5) což se také projevilo v konečném jedenáctém umístění. Hráči nasbírali nespočet cenných zkušenosti do dalších sezon,“ říká Vojtěch Paul, trenér týmu.

Florbal hrají i ženy

Na závěr je také důležité zmínit, že družstvo žen sehrálo několik přátelských zápasů s Mníškem pod Brdy, ve kterých dominovaly a předváděly hezký florbal. Počet hráček se neustále navyšuje a nyní jich pravidelně dochází na tréninky více než 14.

 

Zajímají vás podrobnější statistiky?

Pokud vás zajímají ještě více podrobnější statistiky a výsledky, podívejte se na internetové stránky oddílu nebo na stránky Českého florbalu.

Jaké jsou další plány?

Nyní oddíl florbalistů čeká tradiční letní soustředění na Špičáku a poté zasloužený odpočinek. V září se opět všichni vrhnou do přípravy na další sezonu! „Tímto bychom chtěli poděkovat všem hráčům, samozřejmě trenérům/trenérkám a vedoucím družstev,“ dodává Michal Ciboch, vedoucí oddílu.

 

autor článku: Kamila Paulová