Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

FLORBAL DOBŘÍŠ: Ohlédnutí za létem a nahlédnutí do nové sezóny

přidáno: 07. 09. 2022

Dobříšské florbalové týmy za sebou mají léto, ve kterém nechyběly jejich tradiční soustředění ani příměstské kempy. Co plánují do nové sezóny?

Florbalové léto začalo klasickým soustředěním mládeže na Špičáku u Železné Rudy. Letos s námi odcestovala početně rekordní výprava, která čítala 34 hráčů a 6 trenérů. Jako vždy jsme se věnovali teambuildingovým hrám, které navíc podporovaly samostatnost hráčů. Samozřejmostí byly halové tréninky zaměřené na jednotlivé individuální herní dovednosti. 

Na konci prázdnin nás čekal příměstský florbalový kemp, na kterém jsme „oprášili“ zaměření z tréninků v uplynulé sezoně. Užili jsme si hromadu zábavy při deskových hrách, navštívili nás hráči z mužské kategorie a strávili jsme několik tréninkových hodin na písku, atletickém oválu, kde jsme rozvíjeli pohybové dovednosti. 

Do nadcházející sezóny máme přihlášené kategorie od elévů, přes mladší a starší žáky po dorostence. Plánujeme tedy velkou možnost pro hráče předvést dovednosti naučené v tréninku v zápasovém prostředí. Dále nás čeká Regionální florbalová liga pro nejmenší kategorii minižáků/přípravek. V průběhu celé sezóny je možné navštívit jakýkoli trénink libovolné kategorie (více info na www.florbaldobris.cz) a vyzkoušet si nejen florbalový, ale také pohybový a osobnostní rozvoj v rámci našeho oddílu. 

Zajímalo by vás více novinek a informací z dobříšského florbalu?

Neváhej a sleduj nás na IG: @florbal_dobris a FB: Florbal Dobříš!

Florbal TJ Sokol Dobříš MUŽI

V rámci mužské složky letos náš tým poprvé vyzkoušel v rámci letní přípravy soustředění v Milevsku. Výborné zázemí doplněné o přátelské utkání s místním klubem (Došwich Milevsko) nám pomohlo rozšířit obzory a určitě jsme podobnou akci nezorganizovali naposledy. 

Těsně před koncem letních prázdnin jsme odpořádali 1.kolo Poháru Českého Florbalu. Předváděli jsme kvalitní výkony a po vítězství ve skupině a skalpech týmů z naší soutěže (Příbram a Hořovice) a vyšších soutěží (Králův Dvůr a Slaný) jsme nastoupili v 2. kole proti Lokomotivě Louny. Po vítězství 13:5 jsme prošli do dalšího kola, ve kterém nám po vyrovnaném a bojovném utkání stopku vystavili hráči z Kadaně. Přesto se jednalo o velmi kvalitní přípravu na celoroční soutěž, která nás čeká již nadcházející víkend.

Po vydařené loňské sezóně, kdy postup slavily všechny 3 mužské týmy, se pokusíme ve vyšších soutěžích aklimatizovat a udržet. 

Naším cílem je předvádět náš aktivní styl hry, který lahodí oku diváků, nabídneme jim tak doufáme perfektní podívanou a udržíme si tak jejich přízeň. 

První možnost, kdy mohou naše týmy vidět v ligových soutěžích je již tento víkend!

  • v sobotu 10. září - B tým
  • v neděli 11. září - A tým

autor článku: Štěpán Böhm