Dnes je čtvrtek 18. duben, svátek má Valerie,
je Mezinárodní den památek a sídel.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Florbalová sezona přinesla dobříšským hráčům mnoho překvapivých momentů

přidáno: 23. 05. 2019

138 zápasů, 16 tréninkových hodin týdně, 5 trenérů aneb tak moc byla nabitá florbalová sezona v Dobříši. Jak se s ní dobříšští florbalisté popasovali?

Dobříšský oddíl florbalu má za sebou další nabitou a úspěšnou sezonu.

Muži prošli před touto sezonou procesem omlazení

B-tým byl zcela nově složen z navrátilců a z juniorů našeho oddílu. Cíle byly nastavené jasně – vytvořit tým, který ví, jakou hrou se chce prezentovat, táhnoucí za jeden provaz a bude si rozumět nejen na hřišti. Před startem ročníku nově zařadili pohár od Českého Florbalu, v kterém sehráli několik kvalitních zápasů a hlavně tuto akci pojali jako teambuilding a začlenění nových tváři. Celou sezonu muži předváděli kvalitní výkony, leč se nepodařilo eliminovat určité negativní výkyvy (potýkali se především s nízkým procentem využití střeleckých příležitostí). Na konci ročníku muži patřili mezi týmy s nejlepší obranou (druhý nejmenší obdržený počet branek) a hra do útoku byla podpořena také obrovskou vyrovnaností co se sbírání kanadských bodů týká (10 hráčů vstřelilo alespoň 5 branek a 8 borců se dostalo přes 12 kanadských bodů). Sečteno podtrženo konečné 4. místo a postup do vyšší soutěže tým neminul. Muži, jenž spolu nastupují již několik sezon, společně s několika matadory, kteří mužskou složku na Dobříši založili, do posledních zápasů bojovali o konečnou 3. pozici. Ta zajišťovala postup do vyšší soutěže. O jeden bod jim tato pozice unikla. I tak se ovšem jednalo o úspěšnou sezonu, ve které jsme odehráli mnoho kvalitních zápasů.

Juniorský tým bojoval o přední pozice

Junioři si pro letošní ročník dali za cíl bojovat o přední pozice ve své soutěži. To se jim většinu času dařilo, ovšem i přesto jsme několik dobře rozehraných zápasů ztratili a tyto poztrácené body nám v závěru sezony zajistily konečné 5. místo. Patřili jsme mezi nejofenzivnější družstva a předváděli jsme aktivní přímočarý florbal.

Tým dorostenců

Dorostenci doplatili na jeden z nejmladších týmů ve své soutěži. Kvalita soupeřů byla ve většině zápasů nad naše síly. Ve druhé polovině sezony jsme se navíc vypořádavali s odchodem našich tahounů do partnerského oddílu. Všechny zápasy jsme odehráli se ctí, odcházíme plni nových zkušeností s velkým florbalem, které zúročíme v dalších letech.

Mladší žáci přešli na nový herní systém

Přechod mladších žáků na herní systém 5+1 nás nechával v napětí, co od této sezony očekávat. Všichni hráči si s touto změnou poradili bravurně. Přestože měli v několika finálových zápasech smůlu a štěstí se k nim mnohdy otočilo zády, vytvářeli si krásnými akcemi desítky gólových šancí, které zúročovali v mnohé gólové hody.

Minižáci sbírali zkušenosti

Naši nejmenší tradičně hráli turnaje Regionální florbalové ligy s týmy z našeho okolí (Milín, Příbram, Jince, Roztoky). První zkušenosti s ostrými zápasy dopadly úžasně a minižáci si vybojovali postup na přebor ČOS do Prahy. Zde po urputných bojích obsadili konečně 4. místo v oblasti Západ. Bramborové umístění nesli hráči těžce, ovšem to v nich zcela jistě příště v podobných bojích probudí ještě větší odhodlání medaili získat!

V přechodném a přípravném období na další sezonu nás čeká několik akcí a turnajů, vyrazíme na turnaje FatPipe Open do Plzně, na Ostrava cup, Pohár Českého Florbalu, Soustředění na Špičáku či krátké herní soustředění mužů. Takže se máme i přes léto na co těšit!

Podrobné statistiky

Na podrobnější statitiky se můžete podívat zde nebo na webu.

autor článku: Vojtěch Paul