Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

HIGHJUMP 2022! Skokanská esa z Evropy i Ameriky a skvěle nadupaný program

přidáno: 31. 07. 2022

Třiadvacáté pokračování highdiverských závodů High Jump v lomu v Hřiměždicích se bude konat již v termínu 5. a 6. srpna. Tradiční akce v bývalém a dnes již zatopeném žulovém lomu láka nejen diváky, ale také skokanské hvězdy ze všech koutů světa. Ne jinak tomu bude i letos a organizátoři akce představují výběr těch nejlepších skokanů a skokanek, kteří se zúčastní.

Celkem se do závodů přihlásilo již více než padesát skokanů z více než deseti zemí světa. K akci tradičně patří i doprovodný program včetně toho hudebního. Mezi interprety jsou například legendy hip hopu PSH, world music skupina United Flavour Sound System, fresh rapová skupina 58G, reggae ska skupina Fast Food Orchestra nebo djove Friky a Akvamen.

Největší skokanská esa letošního High Jumpu

Genevieve Bradley (USA, Havaj)

Genevieve je 30letá diverka z americké Havaje. Patří mezi nejlepší skokany světa a má za sebou pravidelnou účast v nejprestižnější sérii závodů světa Red Bull Cliff Diving. Skokanskou kariéru započala už na střední škole a díky gymnastické průpravě se jí podařilo svoje dovednosti dovést tak daleko, že zařazuje ty neobtížnější skoky z výšky až 20 metrů nad vodní hladinou. Ráda peče a hraje hry.

Matthias Appenzeller (Švýcarsko)

Matthias pochází ze Švýcarska a svou zemi reprezentuje na světových šampionátech. Tento vystudovaný právník z Curychu je šampionem Švýcarska v high divingu a svou zemi v minulosti reprezentoval na mistrovství světa. Skokan Matthiasových kvalit patří mezi širší výběr skokanů serie Red Bull Cliff Diving a můžeme od něj čekat vytříbený cliff diving nejvyšší úrovně. Skokům do vody se věnuje od čtyř let. Na High Jumpu se představil poprvé v roce 2017 kdy bral druhé místo. Jak se bude dařit letos?

Celia Fernández (Španělsko)

Španělská kráska Celia Fernández je členem vybrané společnosti z Red Bull Cliff Diving World Series. Mezi její skoky patří ty nejtěžší kombinace vrutů a salt. Stabilně skáče z výšky 20 metrů nad hladinou. Na High Jump si našla čas ve svém nabitém závodním programu.

Peter Roseney (Švýcarsko)

Miláček hřiměždického lomu. Je až neuvěřitelné, co tento pětasedmdesátník dokáže. Jako jediný z celého startovního pole předvádí skoky z 16 metrové výšky ukončené hlavou vpřed! Peter Roseney je již stálicí High Jumpu a letos přijíždí po desáté. Organizátorům, už pět let říká, že to je naposledy. Vždy ale změní názor, pravidelně trénuje a letos je opět připraven.

Denis Vantuch (Česká republika)

Zřejmě nejžhavější želízko v ohni z České republiky. Talentovaný skokan z moravské metropole je dítětem hřiměždického lomu. Se skoky do vody z velkých výšek začínal právě zde a letos předvede kam posunul svoje dovednosti. Je několikanásobným mistrem ČR a stabilním členem High Jump teamu.

Laso Schaller (Brazílie/Švýcarsko)

Laso je světový rekordman ve skoku do vody. Před několika lety se vrhnul z vodopádu v Magii z výšky téměř 59 metrů. Překonal tak světový rekord českého kaskadéra Rudolfa Boka. Laso Schaller si obecně vybírá zajímavé koníčky. Letos v zimě například přijal výzvu organizátorů High Jumpu a skočil do hřiměždického lomu na začátku února. Voda měla dva stupně celsia. Co si o tom myslíte?

HIGHJUMP 2022: Program

Pátek 5. srpna 2022

HIGHJUMP

Daylight DJs by EMINENTE RUM: Simoczech, Ramel

13:00

Otevření areálu

14:00

Akreditace závodníků do 15:30

14:30

Trénink pro skokany

15:30

Ukončení akreditace závodníků !!

16:00

Exhibice Placáky X-Diving
Exhibice skoků z 20 m

16:30

Závody 12 m BATTLE
Postupuje vždy ten lepší z dvojice

18:00

Zadní louka G-SHOCK #NEVERGIVEUP – U Rampa SHOW

19:00

HIGHJUMP AIR BAG SHOW

19:30

Zadní louka G-SHOCK #NEVERGIVEUP – U Rampa SHOW

21:00

Zadní louka G-SHOCK #NEVERGIVEUP – U Rampa SHOW

DESPERADOS STAGE (zadní louka)

20:00 – 21:00

Jet 8

21:30 – 22:30

Fast Food Orchestra

23:00 – 00:00

PSH

00:30 – 02:00

Cut Dem + live act

PRIMA COOL STAGE (za skokem)

19:00 – 22:30

Lillou + Petr K

22:30 – 02:00

Madelaine + Schwing

CANNABROS (u baru Plážovej Frája)

V zóně budou hrát TECHNO music DJs:

ANHUM Animal Clinic

Jesus NSKdjs

PULS 128

DAEV Animal Clinic

WASQEZ


Sobota 6. srpna 2022

HIGHJUMP

Daylight DJs by EMINENTE RUM: Akvamen, Friky, Ghonzales

11:30

Flyboard SHOW – Petr Civín – FlyboardShow.cz

12:30

Kvalifikace 20 m – 16 m (1 skok)
Exhibice Placáky X-Diving

14:00

Zadní louka G-SHOCK #NEVERGIVEUP – U Rampa SHOW

15:00

Závody Houpačka (1 skok)

16:30

Zadní louka G-SHOCK #NEVERGIVEUP – U Rampa SHOW

17:00

Finále 20 m – 16 m (2 skoky)
Exhibice Placáky X-Diving

18:30

Zadní louka G-SHOCK #NEVERGIVEUP – U Rampa SHOW

19:00

HIGHJUMP Překvapení – a všichni musí z vody ven!

19:00

Flyboard SHOW – Petr Civín – FlyboardShow.cz

19:30

Vyhlášení vítězů (u skoku)

DESPERADOS STAGE (zadní louka)

19:00 – 20:00

MonoStereo

20:30 – 21:30

???

22:00 – 23:00

58G

23:30 – 01:00

United Flavour Soundsystem

01:00 – 02:00

Neandrtal project

PRIMA COOL STAGE (za skokem)

20:00 – 21:00

Jorgos

21:00 – 22:00

DJ. Chocky + Eleph Live Act

22:00 – 23:15

Markee Ledge – Formerly of Kosheen (UK)

23:15 – 00:45

Forrest Pine

00:45 – 02:00

Akvamen

CANNABROS (u baru Plážovej Frája)

V zóně budou hrát DNB music DJs:

STUX (BASS ELEMENTS)

ANNITA (PDF)

EXECUTION (PERSISTENCE)

TB (PERSISTENCE)

ZAKILO (PERSISTENCE)

DAEF (THE BUTCHERS)


Změna programu vyhrazena!

Prosíme všechny, aby dbali zvýšené pozornosti ve večerních hodinách při pohybu kolem lomu. Ve večerních hodinách od 20:00 - 8:00 hod. je přísný zákaz koupání a skákání do lomu.


Doprovodný program

Splashdiving show by X-Diving Team

Bez nadsázky asi největší blázni, které v Hřiměždicích můžete vidět. Jedni z nejvýraznějších představitelů takzvaného splash divingu na světě. Skoky stylových placáků z extrémních výšek berou dech. Šéfem celého teamu je Christian Elvis Guth, který je držitelem světového rekordu skoku splash z výšky 43 metrů. Společně s ním přijedou do lomu další splashdiveři.

Flyboard SHOW – Petr Civín – FlyboardShow.cz

Ani na třiadvacátém ročníku Highjumpu nebude chybět show ve flyboardingu. Poměrně nový sport, při kterém se borci díky flyboardu vznášejí několik metrů nad vodní hladinu, se již stal součástí Highjumpu. V minulých letech jsme mohli vidět přední české flyboardisty předvádět svoje triky. Petr Civín je jeden z nejlepších flyboardistů v Evropě. Má za sebou mnoho účastí na mezinárodních závodech po celém světě, kde poměřil síly se světovou elitou. Petr je dokonce vícemistrem Evropy a na světovém šampionátu skončil na pěkném čtvrtém místě.

G-SHOCK #NEVERGIVEUP – U Rampa SHOW

Můžete se těšit na parádní podívanou v podání profesionálních riderů a českých reprezentantů Zdendy Peška (BMX), Máry Čejchana (Skate) a Petra Manďáka (In-line). Tito jezdci se Vám představí třikrát denně v moderovaných exhibicích.

V rámci G-SHOCK zóny můžete navštívit chill-out zónu nebo G-SHOCK prodejní stánek, kde si pro tebe připravili super nefestivalovou slevu 20 % na všechny hodinky a k tomu parádní merch! V zóně jsou pro vás také samozřejmě připraveny workshopy s jezdci a třešničkou na dortu je i možnost si bezplatně zapůjčit skateboardy a helmy a vyzkoušet si na vlastní kůži nějaký ten trik.

AIR BAG skoky do nafukovacího pytle

Chceš si zkusit HIGHJUMP, ale bojíš se placáka do vody? AIR BAG ti letos opět přináší možnost zažít volný pád, a to hned z několika výškových úrovní. Tak přijď překonat svůj strach z výšek a zažít příval adrenalinu. Bezpečně! Výškové úrovně: 6 m veřejnost, 10 m veřejnost, 14 m skokané (exhibice).

NIVEA Ladies Zone už počtvrté na High Jumpu

NIVEA zve všechny návštěvnice letošního HighJumpu do své NIVEA Ladies zóny. Ta bude kromě místa na odpočinek nabízet zdarma služby svých stylistek, které se rychle postarají o trendy festivalové líčení a účesy.

Samozřejmostí bude možnost si vyzkoušet výrobky značky NIVEA doslova na vlastní kůži  Nezapomeňte si zároveň při návštěvě stanu udělat fotku u designové foto-stěny, těch 50 hodnotných kosmetických balíčků v soutěži za to bude rozhodně stát.

Při slunných dnech budou samozřejmě na stanu k dispozici opalovací krémy. Ty slavily při parných dnech v letech 2018 a 2019 velký úspěch 

NIVEA Ladies zone nalezneš v areálu letošního High Jumpu na obvyklém místě za lesním průchodem. PS: klukům vstup zakázán! 

REPRESENT HIGHJUMP trička

Už netrpělivě čekáš na novou kolekci pro letošní ročník High Jump 2022? Již vyrábíme nový kousky z kolekce Represent High Jump LIMITED! Letos jsme si pro Tebe připravili HAWAII design – pohodlný triko pro kluky a sexy tílko pro holky.

Trička REPRESENT bude možné koupit i na místě a to včetně triček ze starších kolekcí.

O kolekce pro High Jump se tradičně stará česká značka Represent, která je jasným parťákem každýho ročníku. Určitě během tour de lom narazíš na jejich stánek, kde si můžeš všechno důkladně prohlédnout, vyzkoušet a pořídit parádní vzpomínku na letošní ročník nebo doplnit sbírku ročníků minulých.

Chceš se na HIGHJUMP vybavit dopředu? Není problém – mrkni na represent.cz Represent.cz a vyber si svůj ideální kousek už dneska.

Přijďte se vyfotit do stánku Canon!

A nejen to! Zajímá tě focení, točení, trendy bezzrcadlovky nebo instantní tiskárničky? Tak se stav u nás v červeném Canon stánku, vyzkoušej si je, anebo přijď jen pokecat a třeba se poradit s výběrem. Na place budou lidi z praxe, takže rádi poradí a odpoví i na ty nejzáludnější otázky. U stánku vás navíc můžeme vyfotit pořádným strojem a fotku na místě hned vytiskneme, abyste si z této skvělé akce odnesli i vzpomínku na papíře. A jelikož vám chceme dát možnost vyzkoušet si techniku nejen u stánku, ale i v pořádné akci, připravili jsme pro vás dva workshopy. První vás vezme do zákulisí reportážní fotografie, kdy si řekneme, jak vyfotit správnou adrenalinovou akci jako je HighJump tak, aby fotky budily pořádné emoce. A navečer je připraven druhý workshop, tentokrát věnovaný focení hudebních akcí. U obou workshopů se dostanete do míst, kam se běžný návštěvník nedostane, takže šance na ulovení super záběrů je zaručena!

CANNABROS CBD ZONA

Je dost možné, že jste již zaznamenali fenomén současné doby a tím je léčivé CBD. Díky partnerovi Cannabros budete mít možnost se seznámit s léčivými účinky tohoto přírodního zázraku, který v současné době užívají vrcholoví sportovci po celém světě. V jejich odpočinkové zóně budete mít možnost posedět, poslechnout djs a hlavně si prostě odpočinout a užít fajn den u vody. K dispozici bude také Barber Shop (Artcutzz) a Tatoo studio (Daniel Křesina), fotbálky soutěže a další vylomeniny. Takže z letošního Highjumpu s novou kérkou a šik účesem ve velký pohodě.

Paddleboard půjčovna by Templestore

Nejkrásnější pohled na svět je z vodní hladiny lomu v Hřiměždicích. I proto jsme spolu s partmerem Templestore.cz připravili půjčovnu paddleboardů. Ty si budete mít možnost zapůjčit u vstupu do vody, takže plavky s sebou.

Z HIGHJUMPU bez promile – Magdaléna o.p.s.

I letos bude na HIGHJUMPu stánek Magdaléna, obecně prospěšná společnost, kde si můžete zdarma otestovat hladinu alkoholu v krvi.. než sednete za volant!

Dále zde bude probíhat sbírka pro klienty v nepříznivé životní situaci – můžete donést: spacák, stan, vařič či třeba boty. Stánek bude u vstupu do lomu.

Nebo přijďte jen tak pokecat ke stánku... „Každý člověk je důležitý: někdo tím, kým je, jiný tím, jaký je a většina tím, kým se může stát.“ Více info: www.magdalena-ops.cz

Jídlo

Každý rok se snaží organizátoři domluvit do lomu kvalitní a zásobené občerstvení různých charakterů. Ve vybraných stáncích a foodtruckech ochutnáte burgery, mexickou, vietnamskou a thajskou kuchyni, trhané maso a mnoho dalšího. K tomu, aby měl člověk pohodu na Highjumpu, je nutné dobré jídlo a toho bude dostatek.

HIGHHUMP 2022

WEB: www.highjump.cz/cs

FB: HIGHJUMP Cliffdiving

IG: @HighjumpCZ

YOUTUBE: HighjupCZ

VSTUPNEKY: 

PLÁNEK LOMU: 

HIGHJUMP Cliffdiving 2022 – VICE (Teaser)

autor článku: Martin Zvoníček - High Jump