Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Známé osobnosti chtějí rozběhnout Česko v těžkých časech

přidáno: 28. 09. 2020

Kohák, Svoboda, Ježek, Kratochvílová. Jeden je režisérem a hercem z povolání, druhý olympijským vítězem, třetí nejúspěšnějším paralympijským cyklistou historie a dáma v neposlední řadě světovou rekordmankou v běhu na 800 metrů. Co tyto známé osobnosti spojuje? Touha rozběhnout Česko v těžkých časech a najít důvod, proč společně oslavit založení naší země.

Sokolský běh republiky 2020 se letos poprvé uskuteční i na Dobříši!

Přesně za měsíc, ve středu 28. října, vyběhnou tisícovky běžců na více než 30 místech Česka oslavit 102. výročí naší země. Pro mnohé nic nového, Sokolský běh republiky už sportující veřejnost zná.

Letos prvně se Sokolský běh republiky poběží také na Dobříši, kde je připravena krásná trať přes anglický zámecký park. Hlavním organizátorem za TJ Sokol Dobříš je Michal Ciboch a připraveny budou i závody pro dětské kategorie. Více informací o startovném a přihlášení naleznete na https://www.behrepubliky.cz/zavody/dobris.

Věděli jste ale, že se závodu můžete zúčastnit, a přitom nemusíte být na žádném z oficiálních závodů?

Individuální výzva Sokolského běhu republiky, vyběhni na výročí naší země, kdekoliv chceš

Nově totiž můžete běžet prostřednictvím Individuální výzvy. Stačí se přihlásit na https://behrepublikyid.cz/, získat tak balíček se startovním číslem vč. oficiálního trička závodu a pak vyběhnout, kdekoliv chcete.

Dokonce ani vybíhat nemusíte, to už je pouze na vás. My ale budeme rádi, když podpoříte založení naší republiky nejen přihlášením se k Individuální výzvě, ale také pohybem, o tom celý běžecký happening Sokolský běh republiky je.

POJĎTE OSLAVIT ZALOŽENÍ NAŠÍ ZEMĚ SPOLEČNĚ POHYBEM!

Přidejte se do facebookové události Sokolský běh republiky - Individuální výzva a 28. října, kdy se budou závody konat, tam vložte fotografii z vašeho běhu ideálně s tričkem závodu či s naší českou vlajkou. Uvítáme i sdílení vašeho výkonu s počtem uběhnutých kilometrů. Ty nejoriginálnější oceníme.

Dnešní běžecký happening ambasadorů a běžců má připomenout jeden měsíc do startu

K připomenutí jednoho měsíce do startu Sokolských běhů republiky se dneskoná běžecký happening ambasadorů a běžců v místech startu této obnovené sokolské tradice.

Jarmila Kratochvílová, Jakub Kohák, David Svoboda, Jiří Ježek s manželkou Soňou a mnoho dalších známých tváří vyrazilo po celém Česku rozběhnout všechny, kteří mají chuť k pohybu na čerstvém vzduchu. Nechte se motivovat na oficiální běžecké oslavy naší země o měsíc později.

Právě 28. října, tedy přesně 102 let po založení naší republiky, se rozběhnou nejen známé osobnosti, ale také tisíce běžců po celém Česku oslavit Sokolským během republiky významné státní výročí.

„V náročné době potřebují lidé povzbudit, ne strašit. I proto chceme společně rozběhnout Česko a ukázat, že pohyb na čerstvém vzduchu je pro lidi to nejzdravější,“ má jasno olympijský vítěz z Londýna David Svoboda. Přidávají se k němu i ostatní, a to nejen známé tváře.

Sokolský běh republiky motivuje vlastence i v zahraničí

Běžecký závod dokonce motivuje k oslavám Československa i vlastence žijící v zahraničí. Dva oficiální závody se konají v USA a pro další zájemce, kteří se závodu osobně zúčastnit nemohou, mají pořadatelé připraveno překvapení. „To odtajníme i my toto pondělí. Těšíme se na to,“ dodává Svoboda se známými parťáky v zádech.

Davida Svobodu s manžely Ježkovými a Kubou Kohákem dnes běželi od Tyršova domu na Malé Straně trasou vedoucí do Petřínských sadů, kde se přesně za měsíc poběží oficiální závod Sokolského běhu republiky. Ambasadoři, známé tváře a desítky běžců se pak sejdou i na místech dalších závodů podle přiložené mapy, tedy na místech, kde se Sokolský běh republiky bude 28. října také konat.

autor článku: Richard Valoušek