Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Bez poháru domů nikdo nešel

přidáno: 02. 10. 2015

V sobotu 26. 9. 2015 proběhl ve sportovním areálu Vlaška historicky první závod horských kol, který pořádala jednota Orel Dobříš. Sportovní seriál pod názvem Memoriál Josefa Valčíka 2015 se skládá ze čtyř závodů, které probíhají napříč Českou republikou.

Hlavním organizátorem a ředitelem závodu byl pan Josef Častulík, který kromě označení trati, zajištění místa, pomocníků a dalších věcí, přivezl také pro každého závodníka odměny a pro první tři nejlepší z každé kategorie nádherné poháry.

Závodní dopoledne začínalo prezencí těch nejmenších závodníků a jejich samotným závodem. Malý počet účastníků zajistil radost všem dětí z obdržených cen a zážitky z vystoupání na bedny vítězů. Nejmenší odstartovali na 400m dlouhé trati, po asfaltovém povrchu. Starším závodníkům se pak trať prodloužila a větší děti jely i několik kol lehkým terénem.   

V nejmenší kategorii byl zvláštně odměněn nejmladší závodník Vítek Novák, narozený teprve v roce 2014.  V ostatních dětských kategoriích bylo umístění následující:

Kategorie školka – mladší (rok narození 2011 a mladší)

dívky – 1. místo: Anička Tvrzenová

chlapci – 1. místo: Tadeáš Kolář, 2. místo: Matěj Neruda, 3. místo: Vojtěch Michl 

Kategorie školka – starší (rok narození 2009-2010)

Dívky – 1. Místo: Kačka Kolářová

Chlapci – 1. místo: Jan Tvrz, 2. místo: David Suchý

Kategorie přípravka – mladší (rok narození 2007-2008)

Dívky – 1. místo: Julie Kahounová, 2. místo: Denisa Nováková, 3. místo: Anna Bumbová, 4. místo: Klárka Šlechtická

Chlapci – 1. místo: Daniel Suchý, 2. místo: Honzík Švadlena, 3. místo: Lukáš Novák

Kategorie přípravka – starší (rok narození 2005-2006)

Dívky – 1. místo: Marika Pulkrabová, 2. místo: Viki Kahounová

Chlapci – 1. místo: Marek Skála

Kategorie mladší žáci (rok narození 2003-2004)

Dívky – 1. místo: Natálie Švadlenová

Závod horských kol byl samozřejmě připraven i pro kategorie dospělých, kteří jeli náročnější trasu o délce cca 10km. Díky menšímu počtu závodníků v jednotlivých kategoriích byli všichni spojeni do jednoho startu a s nadšením si užili jednotlivá kola okruhu společně.

Sám hlavní organizátor se závodu dospělých účastnil a i přes defekt na své duši u zadního kola, který přišel hned v začátku závodu, dojel celý okruh do posledního metru. I pro tyto kategorie byly, připraveny ceny a poháry, které si odnášeli závodníci na památku domů. První místa obsadili:

Kategorie muži  1 (rok narození 1976-1997)

1. místo: Jan Švadlena

Kategorie ženy 2 (rok narození 1975 a starší)

1. místo: Jana Picková

Kategorie muži 2 (rok narození 1975-1966)

1. místo: Jan Michl

Kategorie muži 3 (rok narození 1965 a starší)

1. místo: Josef Častulík

Sportovní dopoledne se neslo v pohodové atmosféře, vřelém a přátelském duchu, kdy se každý bavil s každým, závodníci se navzájem podporovali a všichni si odnesli krásné zážitky. I přes menší počet účastníků se podařilo vytvořit závodní náladu a hlavně umožnit každému z účastníků zažít úspěch. Smích, radost a zábava tyto závody jednoznačně charakterizovali.

Poděkování patří zejména panu Josefu Častulíkovi, který celý závod zorganizoval. Dále pak děkujeme manželům Zátopkovým za jejich podporu a pomoc při organizaci. Za rady, tipy a zajištění zázemí děkujeme manželům Dudlovým ze sportovního areálu Vlaška. Díky patří také pomocnicím u zápisu prezence závodníků, časomíry a zápisu – Kačce Pechmannové a Adrianě Brašničkové.

autor článku: Redakce DA