Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Běhu města Dobříše se zúčastnilo přes 400 běžců!

přidáno: 20. 09. 2018

V neděli se na Dobříši konal druhý obnovený ročník Běhu města Dobříše. Startovní čarou proběhlo přes 400 běžců. Velký zájem byl o všechny běžecké kategorie. Letos byl závod zařazen do Brdského poháru.

Běh odstartoval v 9:30 hod. závodem těch nejmladších, tedy na 500 metrů. Následoval závod na 1000 a 1500 metrů. O dětské závody byl obrovský zájem. Zúčastnilo se ho téměř 200 mladých závodníků. Ihned po každém běhu proběhlo slavnostní vyhlášení každé jednotlivé kategorie jak z řad dívek, tak chlapců. Nejrychlejším závodníkem z nejmladší kategorie se stal Pavel Nademlejnský, z dívek to byla Tereza Zindulková. "Tolik sportovců na jednom místě, to je neuvěřitelné. Je to úžasná akce a věřím, že se tady bude konat každý rok,“ řekl po odstartování závodu na 1000 metrů Ing. Tomáš Hadžega.

Kdo z běžců ovládnul hlavní závod?

V 11:00 hod. potom odstartoval fitness běh žen na 5 kilometrů. Ten ovládla s časem 20:27 Anna Perglerová. Ve 12:00 hod. se na start postavilo 130 běžců, kteří zdolávali 10 kilometrů, a s nimi i štafetové týmy. Nejrychlejším běžcem na 10 kilometrů se stal Tomáš Štastný s časem 34:35, a z žen Ivona Rejsková, s časem 39:56. Mezi běžci nejdelší trati byl i herec Lukáš Langmajer. Ze štafet vyhrál tým Sunnymont. "Je neuvěřitelné, za jaké časy to dokáží běžci uběhnout. Já jsem dal jedno štafetové kolo a stačilo mi to,“ řekl ihned po doběhu Petr Větrovský. Po skončení běhu probíhalo slavnostní vyhlášení závodníků hlavní kategorie za přítomnosti starosty města Stanislava Vacka a radního města Radka Vystyda. Vítězové si odnesli medaile, diplomy a dárkové tašky. Absolutní vítězka potom ještě vstupenky na koncert 100 let k výročí republiky, který se bude konat příští týden v dobříšské sportovní hale.

Připraven byl i doprovodný program

Celý den probíhal zároveň doprovodný program v podobě malování na obličej, skákacích bot nebo foto koutku, který zajistila firma Nordic Telecom. Společnost Energon reality si pro děti připravila balónky a Auto Černý Peugeot Příbram věnoval do slosovatelné tomboly poukaz na automobil na celý víkend. Celé dopoledne bylo strávené velmi příjemně a už teď se těšíme na další ročník, který bude jistě ještě četnější, co se počtu závodníků týče.

autor článku: Jitka Doubravová