Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Tradiční běžecký seriál Trail Running Cup 2022 startuje už za pár dní!

přidáno: 11. 03. 2022

Představujeme vám kalendář Trail Running Cup 2022! Jeho součástí je opět Brdský půlmaraton i maratonem Praha-Dobříš. Závodníci se mohou těšit ale i na další trailové trasy na krásných místech naší země.

Vybíháme už v březnu, na Petřín

Co vás tedy letos čeká? „Na horách ještě bude nejspíš ležet sníh, ale už se chceme rozběhnout,“ vysvětluje Martin Dvořák časný termín. Proto se na závodní zahřívačku vyráží už 26. března v Praze na Petříně.

Podruhé na vrchol Králického Sněžníku

Také brzy už 21. května se koná Králický maraton. Po úspěšné loňské říjnové premiéře se vrací do časů dřívějších jarních třicítek a půlmaratonů, hledá však zase jiné terény, které zavedou běžce z Dolní Moravy opět až na vrchol Králického Sněžníku.

Brdský půlmaraton

Tento závod zůstává v začátku června, rychlou trať zpestří více lesních úseků před oborou.

Krkonošská 50 zůstává královskou

Snad jen Krkonošská 50, memoriál Ády Klepše, jako královský monument zůstává nezměněná, trať vede přes Pláně, Stoh, Bílé Labe směrem na Medvědín a zpět do Svatého Petra.

Lipenský půlmaraton s výběhem na Stezku

Závod v korunách stromů patří, jako obvykle, do programu srpnového Lipno Sport Festivalu, tedy ideální čas strávit pár dní u „českého moře“.

Česko-nemecký půlmaraton

V Nemanicích na Chodsku pak přivítáme podzim na trati Česko-německého půlmaratonu, která se vydá po průběhem zaniklými německými osadami z hranice a novou stezkou přes louky a remízky.

Motolské jamky

Závod na měkoučkých greenech golfového hřiště přinesou tradiční finále, respektive návrat k desítce.

Maraton Praha-Dobříš

Ale stejně jako loni je tady ještě předvánoční epilog v podobě „covidového“ maratonu Praha-Dobříš. Ten se poběží individuálně (každý sám za svoje kdykoliv v časovém okně) jako věčná vzpomínka na, věřme, už konečně překonaná omezení.

Bližší informace k jednotlivým závodům (propozice, trasy, startovné a registrace, časový program a fotogalerie), novinky k celému seriálu i kontakt na orgaizátory a další věci k tradičnímu seriálu trailových běžeckých závodů naleznete na www.trailrunningcup.cz.

autor článku: redakce DA (zdroj: www.trailrunningcup.cz)