Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Penzion Cup opět startuje pravé běžecké závody po covidovém lockdownu!

přidáno: 04. 05. 2021

Už příští sobotu 15. května 2021 se uskuteční první nevirtuální běžecký závod v tomto roce v našem okrese – Penzion Cup. Závod na trati dlouhé 8,7 km se poběží v blízkosti Penzionu Nový Rybník u Obořiště.

Milovníci běhu mohou začít trénovat!

Příští sobotu 15. května se totiž konečně mohou účastnit prvního opravdového běžeckého závodu této sezony, který se uskuteční na Penzionu Nový Rybník v Obořišti. Závod bude mít samozřejmě z důvodu stále platných protiepidemických opatření svá jasná pravidla.

Startuje se v 11:00 hod. a na startu mohou být vždy jen dva závodníci. Každá dvojice na trasu vyrazí s několikasekundovými rozestupy, tak aby se netvořil houf závodníků.

„Jsem ráda, že i letos je minimálně v našem okrese Příbram Penzion Cup prvním běžecký závodem, na který mohou závodníci dorazit osobně a užít si opravdovou závodní atmosféru po koronaviru. Loni byla účast na tomto závodu jednou z nejvyšších z celého ročníku Brdského poháru a já věřím, že letos ji ještě překonáme,“ těší se hlavní organizátorka závodu Jitka Doubravová.

Nad prvním běžeckým závodem regionu převzala záštitu společnost Auto-Poly

Generálním partnerem závodu se stala společnost Auto-Poly, jenž má jednu ze svých poboček i v nedaleké Příbrami. Na akci si budou moci návštěvníci prohlédnou a vyzkoušet i nový vůz značky Škoda.

Proč se společnost rozhodla podpořit právě tento běžecký závod a co vše bude ve svém stánku na místě nabízet upřesnil jednatel Auto-Poly Ing. Jiří Brož: „Společnost Auto-Poly se rozhodla stát generálním partnerem závodu Penzion Cup proto, že rádi podporujeme sportovně zaměřené aktivity v našem regionu a po dlouhé době máme možnost být blíže našim zákazníkům. Jsme rádi, že budeme moci představit i novinku z rodiny ŠKODA – vůz ENYAQ, který si budou moci návštěvníci prohlédnout přímo na místě. Pro zájemce o zkušební jízdu stačí navštívit naše stránky www.auto-poly.cz a tuto jízdu si rezervovat. Těšíme se na vás!“

Závod bude mít i své slavnostní vyhlášení

I vyhlašování vítězů jednotlivých kategorií bude vzhledem k situaci okolo koronaviru specifické, ale bude. Stupínky budou rozmístěné dva metry od sebe tak, aby splňovali dané nařízení. „Klademe důraz na největší detaily, čímž je i rozestup při vyhlašování výsledků. Snažíme se být co nejvíce důslední a maximálně dodržovat opatření,“ uvedla Jitka Doubravová.

Dobré jídlo a pití je u závodu Penzion Cup samozřejmostí

Celou sobotu bude na Penzionu Nový Rybník otevřeno výdejové okénko. „Z důvodu epidemiologické situace jsme oficiálně zavřeni již od října 2020 a pro náš celý tým penzionu je to opravdu dlouhá doba, proto se velmi těšíme, že uvidíme touto akcí zase pohled do normálního života, který nám všem velice chybí. Minulý rok nám ukázal, že lidé mají zájem o sport a nyní budu znít možná trochu pyšně, ale když ke sportu přidáte i hezké přírodní prostředí, které náš penzion nabízí, tak se z tohoto spojení stává skvělá akce. Bude záležet také na počasí, ale věřím, že nám vyjde stejně slunečné jako minulý rok. Po celý den bude v našem areálu otevřen venkovní gril-bar (výdejové okénko), kde budeme připravit speciální menu na tento den a také nebude chybět něco na osvěžení – čepované pivo Baštýř, nealkoholické nápoje a domácí limonády. Myslím, že si každý přijde na své a lidé dorazí v hojném počtu,“ řekl za Penzion Nový Rybník Lukáš Kordule.

Závod je i letos součástí Brdského běžeckého poháru

Závod je však určen jen pro ročníky 2007 a starší. 

Registrovat se k závodu můžete ZDE.

autor článku: redakce DA