Dnes je čtvrtek 18. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Kde strávili orientační běžci letní soustředění a co chystají na září?

přidáno: 30. 08. 2021

Také oddíl OK Dobříš za sebou má letní soustředění. Víme kde byli i jak trénovali a taky víme, jaké akce chystají na září…

Letní soustředění oddílu OK Dobříš proběhlo ve dnech 8.–13. srpna 2021 v krásných a náročných terénech Jizerských hor v Karlově u Josefova dolu.

"Počasí nám přálo, sluníčko svítilo, okolní lesy plné borůvek posloužily jako přírodní cukrárna. Za 6 dnů jsme absolvovali 9 rozmanitých mapových tréninků, celodenní výlet po hřebenech Jizerských hor včetně dobytí Jizery (1122 m. n. m.) a exkurze do josefodolské přehrady, na programu byly i hry, štafety, noční závod, nechyběly večerní rozbory postupů s promítáním a volno na taškařice, které si děti samy vymyslely. To vše jsme mohli absolvovat také díky finanční podpoře města Dobříše, kterou jsme získali v rámci grantu na sportovní činnost," říká k letošnímu letnímu soustředění za trenéry OK Dobříš Jana Bochenková. 

Po desítkách naběhaných kilometrů ve vysokém borůvčí a nastoupaných stovkách metrů v kamenitých srázech v Jizerkách se účastníci soustředění přesunuli na třídenní závody v orientačním běhu Rumcajsovy míle do Podkrkonoší. V konkurenci tisícovky závodníků z celé republiky se zelenofialové dresy OK Dobříš neztratily a při vyhlášení výsledků jsme mohli zatleskat i našim. 

Pozvánka na orientační běh pro veřejnost

Orientační běh je krásný sport – i vy si můžete přijít orienťák vyzkoušet a přidat se k nám. Již ve středu 8. září 2021 od 17:00 hod. pořádá OK Dobříš náborový trénink v anglickém parku v Dobříši (sraz u vchodu, doporučený věk alespoň 7 let) a v neděli 12. září 2021 dopoledne pak závod s tratěmi pro veřejnost v lokalitě Brodce-Kazatelna v Dobříši, na který se chystá více jak 800 závodníků. Informace najdete na webu www.okdobris.cz.

autor článku: redakce DA