Dnes je čtvrtek 18. duben, svátek má Valerie,
je Mezinárodní den památek a sídel.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Na středeční Světový den orientačního běhu zavítalo přes 200 účastníků

přidáno: 24. 05. 2018

Ve středu 23. května se na více než 1000 místech v 74 zemích celého světa uskutečnil Světový den orientačního běhu a jednou z těchto lokalit bylo i naše město. OK Dobříš si pro účastníky připravil tři tratě, které byly určeny pro děti i dospělé.

Dobříš hlásí ze středeční akce orientačního běhu 201 účastníků, a to včetně dětí z 1. ZŠ a Gymnázia Dobříš, které si traťě zaběhly v rámci školního programu. Světového dne se samozřejmě také zúčastnily děti z OK Dobříš, které to měly jako trénink. Počet přes 200 účastníků je více než v roce 2016, kdy se akce zúčastnilo pouze 129 účastníků. Přesné počty budou známy až během příštího týdne, až se dají dohromady čísla z celého světa.

Připraveny byly 3 tratě

Na třech tratích různé náročnosti si přišli na své úplně všichni, a to od malých dětí až po zkušené závodníky OK Dobříš, pro které to byl současně trénink před víkendovým českým pohárem štafet a sprintovém poháru, které se odehrávají v Plzni (sprint přímo v areálu Plzeňského Prazdroje).

Účastníci byli nadšeni

Reakce dětí i dospělých byli velmi pozitivní. Při hledání kontrol s mapou a v zápalu boje se snadno člověk rozběhne, i když ho samotné běhání třeba až tak moc nebaví.

autor článku: Kamil Arnošt | OK Dobříš