Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští běžci se přidali k světovému pokusu o překonání rekordu!

přidáno: 24. 05. 2019

Ve středu 15. května 2019 se Dobříš stala součástí Světového dne v orientačním běhu při pokusu o překonání rekordu s největším počtem účastníků orientačního běhu.

 

V letošním roce OK Dobříš pořádal akci na Vlašce, kde byly připraveny tři tratě včetně nejkratší liniové určené pro malé děti a veřejnost bez zkušeností s orientačním během. Přestože nám letos nepřálo počasí, chladno ani střídavý déšť neodradil 84 účastníků. Ti si na vlastní kůži vyzkoušeli, že sportovat se dá v každém počasí a radost z úspěšně dokončeného závodu a někdy možná i překonání sama sebe, je v takových podmínkách ještě silnější zážitek. Malí závodníci vyběhli na „sranda-start“ s obřími čipy a po doběhnutí do cíle někteří ještě plni sil, vyzkoušeli měřený mini sprintový okruh s čipy opravdovými, závodními. V cíli čekala malá odměna a diplom na každého.

 

Přesné počty ze Světového dne orientačního běhu budou známy až během příštího týdne, až se sečtou čísla z celého světa. K 21. květnu 2019 svět zatím hlásí celkem 168.875, z toho Česká republika 4.179 a Dobříš přispěla svou malou měrou 84 účastníků.

 

Zkušení závodníci našeho oddílu měli účast na akci současně jako trénink a přípravu na pár posledních závodů z jarní sezóny, která je pro nás zatím velmi úspěšná. K 8. květnu 2019 zatím OK Dobříš suverénně vede Středočeský oblastní žebříček družstev mládeže - jaro 2019 a to jak v žactvu, tak i dorostu. Tak nám držte palce a brzy na viděnou třeba při některém veřejném závodě! Nejdříve si můžete vyzkoušet pravý orienťák již tuto sobotu 25. května 2019 u Mnichovic.

autor článku: Lenka Pavlíčková | OK Dobříš