Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

OK Dobříš slaví! Mistrovství ČR na krátké trati vyhrála Julie Bambousková

přidáno: 08. 06. 2022

O víkendu 4. - 5. června 2022 se v Nové Vsi nad Nisou na svazích pod Černou Studnicí konalo Mistrovství ČR na krátké trati v orientačním běhu pro rok 2022. Reprezentanti z OK Dobříš vyrazili na závod v početné skupině.

Mistrovství ČR se z našeho oddílu mělo právo účastnit 11 reprezentantů. Už to je výrazný úspěch! V sobotu byla na programu kvalifikace a v neděli finále. Do finále A postoupila z kvalifikace jen Julie Bambousková v kategorii D16 (z každého ze 2 rozběhů postupovalo do bojů o medaile 9 nejlepších), do finále B postoupili Matouš Petrilák a Jan Jiras v kategorii H18 a Alžběta Kašparová s Barborou Houskovou v kategorii D16. Ostatní běželi finále C.

Velká gratulace patří Julii Bambouskové, která ustála roli favoritky a v náročných terénech vybojovala svůj první mistrovský titul a to v kategorii D16! Je to obrovský a zasloužený úspěch pro Julii, radost pro trenéry a také inspirace pro mladé začínající závodníky. Tato zlatá medaile je zároveň první mistrovský titul v jedenáctileté historii OK Dobříš.

Všichni účastníci zaslouží pochvalu za skvělou reprezentaci oddílu a svých měst - Dobříše a Mníšku pod Brdy.

Po závodech mnozí navštívili pramen řeky Nisy nad Novou Vsí. Řeka Nisa obtéká ze západu Jizerské hory, stáčí se na sever a na polském území se vlévá do Odry, její vody končí v Baltském moři. Na rozdíl od Jizery, která pramení na úbočí Smrku a je přítokem Labe. I o poznávání krás České republiky je orientační běh.

autor článku: Jana Bochenková - OK Dobříš (redakčně upraveno)