Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Oblíbený běžecký závod v Obořišti se koná už tuto sobotu

přidáno: 19. 04. 2022

Už tuto sobotu 23. dubna se v Obořišti uskuteční 3. ročník běžeckého závodu Penzion Cup. Start i cíl závodu proběhne již tradičně na Penzionu Nový rybník. Letos poprvé bez covidových opatření.

Týden před čarodějnicemi se mohou milovníci běhu příjemně zapotit a užít si opět krásnou sportovní akci. U Penzionu a Pivovaru Nový Rybník v Obořišti se totiž poběží 3. ročník závodu Penzion Cup v celkové délce 8,7 km. Trasa vede krásnou přírodou, lesem, zpevněným i nezpevněným povrchem.

Penzion Cup se letos poprvé poběží bez covidových opatření

Závodníci se mohou těšit například na hromadný start v 11:00 hod. a tradiční vyhlášení výsledků. To se uskuteční ihned po doběhnutí posledního závodníka do cíle. Ti nejlepší běžci ze své kategorie si v prostorách venkovního posezení restaurace penzionu užijí svou chvíli slávy a samozřejmě budou oceněni medailemi a diplomy.

Tým Penzionu a Pivovaru Nový Rybník mimo jiné opět připraví pro všechny účastníky závodu, jejich doprovod i diváky speciální běžecké menu. „Jsem ráda, že se Penzion Cup stal u běžců oblíbeným závodem a můžeme v jeho organizaci pokračovat i nadále. Pokud bude stále hojná účast, jeho tradici bych chtěla udržet roky,“ řekla hlavní organizátorka Jitka Větrovská z agentury VDN Promo.

Penzion Cup je závod pouze pro juniory a starší běžce

Tento běžecký závod je určen pouze pro dospělé závodníky od kategorií juniorů. Pro všechny závodníky ve všech věkových kategoriích je připravena při vyhlašování medaile a pivo Baštýř z místního pivovaru. Pro mladší 18 let samozřejmě jiný nealkoholický nápoj.

Registrovat se můžete předem na webu www.brdskypohar.cz nebo v místě konání závodu od 10:00 hod.

„Jak jsme již psali a informovali, tento závod je určen pro dospělé závodníky, ale ti malí si přijdou na své hned o tři týdny později na Energon běhu v Dobříši, který se uskuteční 14. května,“ dodala Jitka Větrovská.

Také k dalšímu ročníku Energon běhu vám včas přineseme více informací.

autor článku: redakce DA