Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Přestože unavený, zvládl Jan Tománek čtvrté místo i v ostré konkurenci!

přidáno: 02. 10. 2015

Přes únavu po vyhraném 70.3 Ironmanovi v Pule a pozůstatky starého zranění se Honza Tománek umístil v ostré a velmi početné konkurenci na finálových závodech Evropského poháru UCI C1 na čtvrtém místě.

Po náročném 70.3 Ironmanu v Pule cítil Jan Tománek v uplynulém týdnu mírnou únavu a lehkou bolest v pravém rameni. Po zkušenosti s táhlým zdravotním problém pravé paže v minulém roce raději zvolil volnější režim a eliminaci závodního programu.

V termínu 26. - 27. září 2015 měl na programu finálové závody evropského poháru UCI C1 v Praze na Strahově, ale absolvoval pouze nedělní časovku jednotlivců, ve které v nabité a vyrovnané konkurenci dokončil v kategorii H3 na 4. místě.

 Průběh závodu přímo od Honzy Tománka:

„Vzhledem k tomu, že finálové závody evropského poháru UCI C1 v Praze na Strahově byly posledním bodem mého cyklistického závodního programu, chtěl jsem se se sezónou rozloučit pódiovým umístěním, což se mi bohužel nepodařilo.

Trať 9,1 km (2 okruhy) dlouhé časovky jednotlivců závodu byla velmi technicky i profilově náročná. Upřímně řečeno mi tratě tohoto typu moc nesedí a časté změny tempa a rytmu mi po volnějším týdnu dělaly problém. V ostrých výjezdech jsem cítil pozůstatky únavy z 70.3 Ironmana v Pule, ale bojoval jsem.

Na tak náročný a rychlý závod jsem ještě nebyl optimálně připraven a naladěn. Proto 4. místo v nabité a velmi početné konkurenci H3 považuji za pěknou, i když bramborovou tečku za sezónou. S předvedeným výkonem a dosaženým časem 0:20:28,2 hodiny jsem spokojený.“

autor článku: Šárka Spáčilová (zdroj: Jan Tománek)