Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

FOTO: Do Nového Knína dorazilo v sobotu téměř 900 orientačních běžců

přidáno: 24. 10. 2022

Orientační běžci z OK Dobříš pořádali v sobotu 22. října v Novém Kníně velký závod v orientačním běhu. I přes deštivé počasí dorazil rekordní počet účastníků a jeho organizátoři ho jednoznačně hodnotí jako úspěšný.

Velká sportovní akce, přesně tak lze nazvat závod oblastního žebříčku pro Prahu a Středočeský kraj a celostátního rankingu dospělých a veteránů v orientačním běhu. Sedm desítek pořadatelů z OK Dobříš oceňuje všechny závodníky, které neodradilo deštivé ráno i dopoledne a přijeli do Nového Knína. Počasí se totiž během dne proměnilo a my všichni si nakonec užili krásné odpoledne rozzářené sluníčkem.

Cílem proběhlo 816 závodníků na měřených tratích, včetně tréninků a 28 odvážných dětí na trati TF (trať s fáborky se zkratkami a s možností "stínování" dospělým).

Dalších téměř 80 účastníků si proběhlo začátečnické "zážitkové" kategorie bez měření času.

V centru na závodníky čekaly stánky s občerstvením a prodejem orienťáckých potřeb. Pro děti byl připravený oblíbený zvířátkový orienťák a spousta prolézaček a atrakcí v areálu Oplocenka. Vítěze dětských a dospělých kategorií pak při vyhlášení čekaly pěkné odměny.

Konání akce podpořili a umožnili: město Nový Knín, město Dobříš, město Mníšek pod Brdy, TEPfactor Chotilsko, obec Chotilsko, sportovně-rekreační areál Oplocenka Nový Knín, Lesy ČR a lesy Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou.

Všem děkujeme jménem pořadatelů i účastníků!

autor článku: Jana Bochenková - OK Dobříš (redakčně upraveno)